Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over de MAIN Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van energieleveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Over MAIN Energie

Main Energie is in 2004 opgericht en heeft sinds 2005 een leveringsvergunning van het ACM. Vanaf 2010 zijn ze zich volledig gaan focussen op de zakelijke markt. Het hoofdkantoor zit in Almere en er werken ongeveer 100 mensen. Sinds 2017 zijn ze onderdeel van Audax Energia, een Spaanse energieleveranciers met vestigingen door heel Europa.

MAIN Energie Tarieven

MAIN Energie biedt contracten met vaste en variabele energieprijzen aan. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft het tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. De variabele tarieven worden voor bestaande klanten meestal in januari en juli aangepast. Als je als nieuwe klant instapt, betaal je het instaptarief en dat kan per dag verschillen. Welke zakelijke tarieven MAIN Energie hanteert is bij ons niet bekend.

Wil je meer informatie over zakelijke energie en tarieven kijk dan op de pagina over zakelijke energie.


Meld je nu aan voor ons energiecollectief!

Nieuw bij EasySwitch.nl: Gezamenlijk energie inkopen. Schrijf je vrijblijvend in voor ons energiecollectief en profiteer van een scherpe energiedeal.

wekker-alertvariabele tarieven MAIN Energie

Daluren van MAIN Energie

Alleen als jij een meter met een dubbel telwerk hebt of een slimme meter maak jij gebruik van het daltarief. Met een enkele meter betaal je een bedrag wat een combinatie is tussen het laag- en hoog tarief.

Wanneer de dal- en piekuren zijn hangt af van je netbeheerder. De energieleverancier heeft hier niks over te zeggen. Afhankelijk van de regio waar je in woont kunnen de dal- en piekuren verschillen. In de tabel hieronder staat per provincie wanneer de dal- en piekuren zijn.

Provincie Daluren
Groningen 23:00 – 07:00
Friesland 23:00 – 07:00
Drenthe 23:00 – 07:00
Overijssel 23:00 – 07:00
Gelderland 23:00 – 07:00
Flevoland 23:00 – 07:00
Utrecht 23:00 – 07:00
Noord-Holland 23:00 – 07:00
Zuid-Holland 23:00 – 07:00
Noord Brabant 21:00 – 07:00
Limburg 21:00 – 07:00
zonne energie MAIN Energie

Terugleververgoeding van MAIN Energie

Bij MAIN Energie krijg je als terugleververgoeding het afgesproken tarief. Dit kan dus voor iedereen anders zijn. Je hebt alleen recht op een terugleververgoeding wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen.
Aan het eind van het jaar zal je energieleverancier gaan salderen. Dan wordt er gekeken hoeveel energie jij hebt opgewekt en hoeveel jij hebt verbruikt. Als je meer hebt opgewekt dan je hebt verbruikt kan het zo zijn dat je geld terug krijgt van MAIN Energie. Bij MAIN Energie mag je onbeperkt blijven terugleveren.


Welke contracten heeft MAIN Energie

MAIN Energie biedt zowel vaste als variabele energiecontracten aan met een looptijd van één, drie of vijf jaar. Binnen deze contracten wordt er onderscheid gemaakt tussen groene contracten, grijze contracten en gecombineerde contracten. Gecombineerd wil zeggen dat het uit zowel groen als grijze stroom kan bestaan.

Waar haalt MAIN Energie de energie vandaan?

Soort energie Product % duurzaam
MAIN Energie Stroom 21,94% Windenergie
49,17% Waterenergie
29,40% Kernernergie
70,60% duurzaam
groen MAIN Energie

Hoe ziet WISE de energieleverancier MAIN Energie?

WISE geeft MAIN Energie een 2,9 in hun groene energievergelijker 2021. Het cijfer is opgebouwd uit drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Zij beoordelen niet alleen de afdeling in Nederland maar het bedrijf als geheel. Voor MAIN Energie liggen de kansen bij het inkoopbeleid. Ze zouden meer duurzame elektriciteit direct bij de bron kunnen inkopen en meer wind- en zonne-energie uit Nederland in de leveringsmix opnemen.

Voor ons eigen duurzaamheidslabel kijken wij naar het energiecontract dat wordt aangeboden via ons; is dat groen, grijs of gecombineerd. Wij vinden dat een groen contract alleen het label duurzaam mag krijgen wanneer de stroom in Nederland wordt opgewekt via hernieuwbare bronnen; wind, water, zon. En wanneer het gas minstens CO2-gecompenseerd is. Het kan dus voorkomen dat het gehele energiebedrijf binnen het onderzoek van WISE minder scoort. Maar dat het energiecontract in onze vergelijker hoog staat onder duurzaamheid. Dat betekent dat het product wat ze via ons aanbieden volgens onze maatstaven duurzaam is.
Wij laten altijd het cijfer van WISE in onze vergelijker zien, zodat jij zelf kan beslissen of je bij deze energieleverancier aangesloten wilt zijn of niet.


Wat te doen bij verhuizen

Je moet zelf aangeven bij MAIN Energie als je op het punt staat om te verhuizen. Je kan dit schriftelijk, digitaal of telefonisch doorgeven. Je moet uiterlijk twee weken voordat je verhuist aan MAIN Energie je nieuwe adres hebben doorgegeven. Zorg dat je binnen vijf dagen na je verhuizing de meterstanden van je oude en nieuwe kantoor doorgeeft. Het liefst met een handtekening van jou erbij.
MAIN Energie ziet een verhuizing niet als geldige reden om tussentijds je contract bij op te zeggen. Je neemt dus het contract mee naar je nieuwe kantoor. Dit betekent niet dat je een geheel nieuw contract hebt. Je neemt je oude contract mee met de oude voorwaardes en resterende looptijd.
Als je tijdelijk twee adressen hebt dan zal MAIN Energie op beiden adressen gas en/of elektriciteit leveren. Zodra je geen gas en/of elektriciteit meer nodig hebt bij jouw vorige pand moet je zelf dat contract opzeggen.

contract MAIN Energie

Opzeggen MAIN Energie

Opzeggen bij MAIN Energie kan mondeling, digitaal of per post. Ze hanteren de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Let er wel op dat je een opzegvergoeding moet betalen als je vroegtijdig je contract opzegt. De hoogte van de opzegboete is afhankelijk van het soort contract en de resterende looptijd. Dit kun je nalezen in de contractvoorwaarden van MAIN Energie.

MAIN Energie vergelijken met andere zakelijke energieleveranciers

Je zoekt een nieuwe zakelijke energieleverancier en overweegt een overstap naar Main Energie? Maak gebruik van onze energievergelijker. Je krijgt een overzicht van meerdere energieleveranciers en hun tarieven. Vergelijk verschillende mogelijkheden en vind de energieleverancier met de beste voorwaarden tegen de scherpste prijs.

Zakelijke energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet MAIN Energie?

EasySwitch.nl helpt je bij het vergelijken van energieleveranciers. Met de energievergelijker kun je kijken welke energieleverancier de scherpste tarieven aanbiedt. Wanneer het blijkt dat er een goede deal tussen zit kun je via EasySwitch.nl overstappen. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen. Houd er rekening mee dat het nog 4-6 weken kan duren voordat je daadwerkelijk overstapt naar je nieuwe leverancier. Dit heeft te maken met de verwerkingstijd en de opzegtermijn.

Welke opzegboete hanteert MAIN Energie?

De hoogte van je opzegboete wordt bepaald door het soort contract en de resterende looptijd van het energiecontract. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een maximum bepaald wat MAIN Energie mag hanteren als opzegvergoeding. Let er wel op dat ze dit voor zowel elektriciteit én gas mogen vragen. Je betaalt dus maximaal het dubbele bedrag.
Resterende contractduur Boete
1 tot 18 maanden € 50,- per overeenkomst
18 tot 24 maanden € 75,- per overeenkomst
24 tot 30 maanden € 100,- per overeenkomst
Meer dan 30 maanden € 125,- per overeenkomst

Neemt MAIN Energie je opzegboete over?

Nee, MAIN Energie neemt je opzegboete niet over.

Kan je het maandbedrag aanpassen bij MAIN Energie?

Ja, je kan het maandbedrag bij MAIN Energie zelf aanpassen. Door te bellen met de klantenservice.

Wordt er een kredietcheck gedaan MAIN Energie?

Bij ons is het niet bekend of MAIN Energie een kredietcheck doet.

Heeft de leverancier een app/online omgeving met gebruikersoverzicht?

Nee MAIN Energie heeft geen app. Ze hebben wel een online omgeving waarin je al je facturen, contactgegevens, betaalgegevens, overeenkomst, meterstanden (kan je ook online indienen) en veelgestelde vragen kan vinden.
0

Contactgegevens

Adres
Cruquiusweg 142 G
1019AK, Amsterdam
Telefoonnummer
088-0809000
Website
Wil jij meer weten over de MAIN Energie? Wij hebben zoveel mogelijk informatie over de leverancier voor je op een rijtje gezet: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Meteen de actietarieven en welkomstkortingen van energieleveranciers bekijken kan natuurlijk ook. Vergelijk energieprijzen om te zien welk energieproduct bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt