De Nederlandse Energie Maatschappij is in 2005 opgericht. Het bedrijf was als een van de eerste leveranciers actief op de geliberaliseerde Nederlandse energiemarkt. Vanaf 2007 is NLE zich als prijsvechter gaan profileren. Binnen de Nederlandse Energie Maatschappij richt NLE Zakelijk zich in eerste instantie op het midden- en kleinbedrijf. NLE Zakelijk is gevestigd in het centrum van Rotterdam aan de Coolsingel.
Je vindt de meest actuele tarieven van de Nederlandse Energie Maatschappij in onze energievergelijker. De tarieven veranderen namelijk ieder half jaar en zijn afhankelijk van de regio waarin je woont. Wij raden je aan altijd te kiezen voor een éénjarig contract met vaste tarieven. Zo kun je ieder jaar opnieuw kiezen voor een contract met actietarieven en een voordelige welkomstkorting.
Hoe je het meeste profiteert? Door jaarlijks te kiezen voor een energiecontract met actietarieven én een welkomstkorting. Deze worden alleen aangeboden via vergelijkingssites omdat energieleveranciers hier moeten concurreren met andere aanbieders. Je ontvangt de welkomstkorting zodra je energiecontract is afgelopen. Zit jouw contractjaar erop, maak dan opnieuw een vergelijking en kies weer voor een energiecontract met aantrekkelijke tarieven.
Ben je benieuwd welk actietarief de Nederlandse Energie Maatschappij je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.
De Nederlandse Energie Maatschapij Zakelijk wordt ook wel NLE Zakelijk genoemd. Het bedrijf heeft als missie om ingedutte, traditionele markten uit te dagen. NLE heeft in de klantenservice geïnvesteerd om de communicatie zo begrijpelijk en transparant mogelijk te maken en houden. Duurzaamheid tegen concurrerende prijzen is het doel. Dit geldt ook voor de zakelijke tak van de energieleverancier. Ze richten zich op de ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf die zonder gedoe een scherpe prijs wil betalen voor zijn of haar energie.
Is het verstandig om als ZZP’er een zakelijk energiecontract af te sluiten? Dit is niet altijd het geval. Het kan in sommige gevallen zelfs in je nadeel werken om een zakelijk contract af te sluiten. Werk je veel vanuit huis? Dan ben je waarschijnlijk een kleinverbruiker. Een contract voor consumenten is dan waarschijnlijk voordeliger. Vergeet overigens ook niet dat je als consument in veel gevallen wettelijk extra beschermd bent. Als ondernemer geniet je niet van deze wettelijke bescherming.
De Nederlandse Energie Maatschappij koopt alleen stroom in die voor 100% duurzaam wordt opgewekt. In 2014 is voor 92% de stroom opgewekt uit Europese waterkrachtcentrales, de overige 8% komt uit windkracht. De stroom uit windkracht wordt voornamelijk uit Europese landen ingekocht. NLE Zakelijk levert geen stroom die uit kolen, aardgas of kernenergie wordt opgewekt.
Heb jij een dubbele of slimme meter? Dan kun je gebruikmaken van een contract met laag- en normaaltarief. Je betaalt dan in de avonduren, in het weekend en op feestdagen een lager tarief. De daluren worden door de netbeheerder bepaald. Op de volgende tijdstippen geldt het laagtarief of daltarief:
Anna is de slimme thermostaat van de Nederlandse Energie Maatschappij. Je kunt hiermee een dagelijks schema instellen. De thermostaat stelt dan automatisch de temperatuur in jouw huis bij. Verder leert Anna van je levensstijl en je verbruik. De thermostaat zal met de tijd steeds beter aansluiten op jouw energiebehoefte en efficiënter stoken in je huishouden.
Anna kan zo worden ingesteld dat er niet wordt gestookt als je niet thuis bent. Als je op weg naar huis bent, is ze hiervan op de hoogte en wordt het huis weer verwarmd als dat nodig is.
Wil je als zakelijke klant van NLE gebruikmaken van Anna? Neem dan contact op met de Nederlandse Energie Maatschappij voor meer informatie.
De slimme meter is een nieuwe generatie energiemeter. Net als bij de oudere meter wordt het verbruik van elektriciteit en gas gemeten. De slimme meter kan zeer nauwkeurig en real time je verbruik meten. Tussen 2015 en 2020 bieden de netbeheerders alle huishoudens in Nederland een slimme meter aan. Dit gaat per wijk. Wanneer het jouw beurt is, krijg je vanzelf bericht.
De slimme meter biedt enkele voordelen ten opzichte van de analoge meter:
Heb jij zonnepanelen? Meestal wekken zonnepanelen niet genoeg energie op om een huishouden of bedrijf volledig zelfvoorzienend te maken. In de meeste gevallen zal je de opgewekte stroom moeten aanvullen met stroom van een energieleverancier. Op momenten dat jouw zonnepanelen meer energie opwekken dan de behoefte kun je deze stroom terugleveren aan het net.
Voor consumenten vergoedt NLE teruggeleverde energie tegen het volledige leveringstarief. Dit betekent dat je bij het enkeltarief hetzelfde bedrag terug krijgt als je betaalt voor je energie. Dit is het kale leveringstarief, inclusief btw, energiebelasting en opslag duurzame energie. Dit wordt verrekend met de afgenomen energie. Dit wordt salderen genoemd. Bij het dubbeltarief geldt eigenlijk dezelfde regeling. Het verschil is dat teruggeleverde energie tijdens de normaaluren tegen het normaaltarief worden vergoed, en tijdens de daluren tegen het daltarief.
Bij een zakelijk contract kunnen de voorwaarden afwijken. Neem contact op met NLE Zakelijk om zekerheid te krijgen over de voorwaarden van saldering. Een terugleververgoeding van zonne-energie voor grootzakelijke klanten is in Nederland verboden.
Je levert meer energie aan het net dan je afneemt? Dan wordt er niet meer gesaldeerd. Voor de teruggeleverde energie boven het eigen verbruik ontvang je een terugleververgoeding. Bij NLE is dit bedrag voor consumenten het kale leveringstarief en de btw. De energiebelasting en opslag duurzame energie worden niet vergoed. Deze voorwaarden kunnen bij een zakelijk contract afwijken.
Telefoon (zakelijk) | 088 – 20 30 500 |
Kosten | Lokaal tarief |
Bereikbaarheid | Werkdagen 8:00 – 18:00 uur |
Website | http://www.nle.nl/zakelijk/ |
Zit je zonder gas of stroom? Meld deze storing dan direct bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Dit nummer is 24 uur per dag te bereiken op: 0800 – 9009. Als je bij dit nummer een melding doet, wordt de storing direct doorgegeven aan de lokale netbeheerder voor gas en/of stroom. Je netbeheerder zal je zo snel mogelijk helpen. Je kunt ook kijken op gasenstroomstoringen.nl voor een actueel overzicht van gas- en stroomstoringen.
Het is mogelijk de energienota te betalen via automatische incasso of acceptgiro. Dit kun je ook aangeven in je online klantomgeving. Voor betalen via acceptgiro wordt wel maandelijks € 2,42 in rekening gebracht.
Ga je verhuizen? Er zijn meerdere manieren waarop je dit aan de Nederlandse Energie Maatschappij kunt doorgeven. Vul het online formulier in of bel naar 088 – 20 30 500 (lokaal tarief) om het door te geven.
Je kunt je energiecontract opzeggen door telefonisch contact op te nemen met NLE Zakelijk. Het telefoonnummer is 088 – 20 30 500. Je betaalt het lokale tarief.
Houd de opzegtermijn van je energieleverancier goed in de gaten. NLE Zakelijk houdt een opzegtermijn van uiterlijk één maand voor afloop van het contract aan. Een contract voor onbepaalde tijd kun je altijd opzeggen.
Wil je jouw energiecontract voor het einde van de contractduur opzeggen? NLE Zakelijk brengt je in dat geval een opzegboete in rekening. De opzegvergoeding bedraagt €100,- (inclusief btw) per product per niet uitgediend contractjaar.
Wij raden je aan een contract met vaste tarieven voor een jaar te nemen. Zo houd je de controle over je uitgaven aan energie en blijf je besparen door regelmatig over te stappen van leverancier. Bij zakelijke klanten zijn contracten vaak complexer. Neem dus goed de voorwaarden van je contract door en wees extra scherp op je resterende contractduur.
EasySwitch.nl vergelijkt de verschillende zakelijke energiecontracten en toont de meest voordelige resultaten. Je ziet binnen enkele stappen de kosten van andere energieleveranciers en wat je per jaar kunt besparen.
Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van NLE Zakelijk. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.