Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben je op zoek naar informatie over NieuweStroom? Hier vind je alle informatie over NieuweStroom: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieleveranciers op EasySwitch.nl en vind het energiecontract met de beste voorwaarden voor jouw specifieke situatie.

NieuweStroom is een energieleverancier voor kleinzakelijke en grootzakelijke klanten. Sinds 2012 is de leverancier actief op de energiemarkt. Het energiebedrijf richt zich hoofdzakelijk op MKB’ers. De ambitie is om andere partijen op de kleinverbruikersmarkt voorbij te streven.

 

Over NieuweStroom

Door de komst van de slimme meter kan NieuweStroom energie leveren aan kleinzakelijke klanten op een wijze die voor grootzakelijke klanten al gebruikelijk is. Het bedrijf koopt iedere dag stroom in voor de volgende dag op de Amsterdamse Energie Beurs APX. De energie wordt tegen de marktprijs met een vaste opslag doorverkocht.  Op deze manier levert NieuweStroom de MKB’er elke dag energie tegen de marktwaarde. Grootzakelijke klanten nemen al op deze manier af. Omdat de slimme meter het mogelijk maakt het verbruik dagelijks uit te lezen, kunnen kleinzakelijke klanten ook op deze wijze zaken doen. Transparante prijzen en korte contracten horen bij de werkwijze van NieuweStroom.

 

Vergelijk Energie

 

Wanneer kies je voor zakelijke energie als ZZP’er?

Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit doe je er verstandig aan om de voor- en nadelen af te wegen. Het is namelijk niet altijd in je voordeel om een zakelijk contract af te sluiten. Werk je bijvoorbeeld veel uit huis? Je bent in dat geval waarschijnlijk een kleinverbruiker. Een consumentencontract kan in jouw geval voordeliger zijn. Als consument geniet je bovendien van extra wettelijke bescherming, die je als ondernemer niet krijgt.

 

Hoe duurzaam is NieuweStroom?

NieuweStroom biedt twee verschillende producten aan. In 2014 bestond FullFlex Grijs voor ruim 50 procent uit energie uit aardgas, aangevuld met kernenergie en energie uit kolen. FullFlex Groen was 100 procent groen en werd helemaal uit biomassa opgewekt.

 

Tarieven van NieuweStroom

NieuweStroom biedt vier contracttypen aan:

  • FullFlex Stroom
  • FullFlex Gas
  • FullFlex Stroom Grootverbruik
  • FullFlex Gas Grootverbruik

De contracten zijn flexibel, dus er is geen sprake van een vaste contractduur. Je kunt altijd opzeggen. Alle contracten bieden een tarief tegen de kale inkoopprijs plus een vaste opslag. NieuweStroom beweert dat de stroom hierdoor 10 tot 30 procent goedkoper is.

 

De slimme thermostaat van NieuweStroom

NieuweStroom biedt geen slimme thermostaat aan. Het staat je wel vrij op eigen initiatief een slimme thermostaat aan te schaffen en te (laten) installeren.

 

De slimme meter bij NieuweStroom

De slimme meter gaat de oude, analoge meter vervangen. Deze nieuwe generatie meters houdt op dezelfde manier het verbruik van gas en elektriciteit bij. Het voordeel van een slimme meter is dat hij real time je verbruik bij kan houden. Deze kan op afstand nauwkeurig worden uitgelezen door je energieleverancier. Het doorgeven van de meterstanden is niet meer nodig. Je netbeheerder is verantwoordelijk voor de plaatsing van de slimme meter. Tussen 2015 en 2020 zullen alle huishoudens van een slimme meter worden voorzien. De netbeheerders installeren de nieuwe meters per wijk. Je krijgt bericht wanneer het jouw beurt is. NieuweStroom maakt gebruik van de slimme meter om het tarief te bepalen. Omdat de prijzen afhankelijk zijn van de dagelijkse marktprijzen, moet het verbruik elke dag worden uitgelezen.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Heb jij zonnepanelen? Meestal wekken zonnepanelen niet genoeg energie op om een huishouden of bedrijf volledig zelfvoorzienend te maken. In de meeste gevallen zul je de opgewekte stroom moeten aanvullen met stroom van een energieleverancier. Op momenten dat jouw zonnepanelen meer energie opwekken dan je behoefte, kun je deze stroom terugleveren aan het net. De stroom die je teruglevert aan het net wordt verrekend met de stroom die je hebt afgenomen. Dit heet salderen. Bij NieuweStroom wordt per jaar alle stroom in kWh gesaldeerd. Voor de stroom die je teruglevert ontvang je per uur de APX-prijs (de prijs van de Amsterdam Energie Beurs). De opslag en energiebelasting worden volledig gesaldeerd.

 

Je wekt meer energie op dan je verbruikt?

De stroom die je teruglevert wordt verrekend met de stroom die je hebt verbruikt. Lever je meer stroom terug dan je verbruikt? Je krijgt van NieuweStroom een vergoeding voor de teruggeleverde stroom. Voor particulieren is de regeling dat er onbeperkt stroom kan worden geleverd. De teruggeleverde stroom wordt vergoed tegen het energietarief exclusief energiebelasting. Als grootzakelijk verbruiker is het verboden stroom terug te leveren.

 

Contactgegevens NieuweStroom

E-mail info@nieuwestroom.nl
Telefoon (zakelijk) 085 – 401 1470
Kosten Lokaal tarief
Website www.nieuwestroom.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij NieuweStroom

Zit je zonder gas of stroom? Meld deze storing dan direct bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Dit nummer is 24 uur per dag te bereiken op: 0800 – 9009. Als je via dit nummer een melding doet, wordt de storing direct doorgegeven aan de lokale netbeheerder voor gas en/of stroom. Je netbeheerder zal je zo snel mogelijk helpen. Je kunt ook kijken op gasenstroomstoringen.nl voor een actueel overzicht van gas- en stroomstoringen.

 

Betalingen aan NieuweStroom

Je ontvangt periodiek een voorschotnota. Dit is meestal maandelijks per kalendermaand. Jaarlijks ontvang je een jaarafrekening, waarin de voorschotten worden verrekend. Je kunt kiezen voor de automatische incasso, zelf overschrijven of betalen via iDEAL. Als je zelf betaalt komen er meerkosten bij van € 2,42 inclusief BTW per verzonden nota.

 

Wat te doen bij verhuizing

Bij een verhuizing kun je het contract met NieuweStroom meenemen naar je nieuwe adres. Je kunt het nieuwe adres uiterlijk tien werkdagen voor de verhuizing nog doorgeven. Vergeet niet de meterstanden van je oude en nieuwe adres goed te noteren.

 

Opzeggen contract bij NieuweStroom

Je kunt je contract opzeggen door telefonisch contact op te nemen met NieuweStroom. Het telefoonnummer is 085 – 401 1470. Je betaalt het lokale tarief.

 

Opzegtermijn

Bij NieuweStroom kun je jouw contract altijd opzeggen. Het enige waar je rekening mee dient te houden is de opzegtermijn van 30 dagen.

 

Opzegboete

NieuweStroom werkt alleen met flexibele contracten, waardoor je geen rekening hoeft te houden met opzegboetes of opzegvergoedingen. Vergeet alleen niet rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

 

Overstappen van energieleverancier

Wij raden je aan een contract met vaste tarieven voor een jaar te nemen. Zo houd je de controle over je uitgaven aan energie en blijf je besparen door regelmatig over te stappen van leverancier. Een vast contract is bij NieuweStroom niet mogelijk. Bij zakelijke klanten zijn contracten vaak complexer. Neem dus goed de voorwaarden van je contract door.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet NieuweStroom?

EasySwitch.nl vergelijkt de verschillende zakelijke energiecontracten en toont je de meest voordelige resultaten. Je ziet binnen enkele stappen de kosten van andere goedkope energieleveranciers en wat je per jaar kunt besparen.

Extra begrippen

ampere
energielevering
smart-grid
blokverwarming
radongas en thoron
energieleveranciers

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van NieuweStroom. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
6,7
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

06 June, 13:08 Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad NieuweStroom aan.
0

Contactgegevens

Adres
Sint Maartenslaan 26
6221AX, Maastricht
Telefoonnummer
085-401 1470
Website
Ben je op zoek naar informatie over NieuweStroom? Hier vind je alle informatie over NieuweStroom: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieleveranciers op EasySwitch.nl en vind het energiecontract met de beste voorwaarden voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt