Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over Orro Energie? Alle informatie over Orro Energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Energieleverancier Orro Energy is in 2012 failliet verklaard nadat de Nederlandse Mededingings autoriteit de vergunning van het bedrijf had ingetrokken. Het bedrijf levert sindsdien geen stroom en gas meer.

 

Over Orro Energy

Orro Energy richtte zich voornamelijk op de gas- en stroomlevering aan allochtonen. Oprichter Celal Oruç was eerder eigenaar van een bedrijf dat prepaid simkaarten verkocht waarmee goedkoop naar het buitenland kon worden gebeld. Deze doelgroep zou nu ook worden voorzien van energie. In 2012 liep dit echter uit op een faillissement.

 

Vergelijk Energie

 

Hoe duurzaam is Orro Energy?

Sinds 2012 levert Orro Energy geen energie meer, waardoor er geen stroometiket beschikbaar is. Een stroometiket geeft aan op welke manier de stroom van een energieleverancier wordt opgewekt. Hieruit kun je aflezen of een energieleverancier grijze, groene of duurzame stroom levert.

 

Tarieven van Orro Energy

De tarieven van verschillende energieleveranciers zijn terug te vinden in de energievergelijker op EasySwitch.nl. Je  zult hier echter geen tarieven van Orro Energy terugvinden omdat deze leverancier failliet is.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Je krijgt te maken met het laag- en normaaltarief als je een dubbele meter in je meterkast hebt. In dit geval betaal je overdag het normaaltarief voor de afname van stroom. In de nacht tussen 23:00 en 07:00 uur, in het weekend en met feestdagen betaal je het laagtarief voor stroom (in sommige provincies begint het laagtarief om 21:00). Er bestaat geen normaal- en laagtarief voor gas.

 

Slimme thermostaat van Orro Energy

Orro Energy had geen slimme thermostaat, andere energieleveranciers bieden wel een eigen variant aan. Lees meer over de verschillende slimme thermostaten en hun mogelijkheden.

 

De slimme meter bij Orro Energy

De slimme meter is de digitale vervanger van de analoge meter. Met de analoge meter moest je zelf de meterstanden doorgeven aan je energieleverancier, met de slimme meter is dit niet meer nodig. Nadat de meter is geïnstalleerd kunnen je meterstanden op afstand worden uitgelezen door je energieleverancier. Dit jaar zijn netbeheerders begonnen om de slimme meter in alle huishoudens te installeren, het zal waarschijnlijk tot 2020 duren voordat ieder huis van een meter is voorzien.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als jij zonnepanelen op je dak hebt laten installeren, wek je zelf energie op. Op momenten dat je deze energie niet zelf gebruikt, wordt het teruggeleverd aan het elektriciteitsnet, deze teruggeleverde energie wordt afgetrokken van je energierekening, salderen heet dit. Orro Energy is sinds 2012 failliet verklaard, waardoor het bedrijf niet langer vergoedingen uitkeert.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Als je meer energie hebt opgewekt dan je zelf verbruikt, krijg je een vergoeding voor de overige energie. Deze vergoeding mogen energieleveranciers zelf vaststellen. Er zitten grote verschillen tussen de vergoedingen voor teruggeleverde energie, als je zonnepanelen hebt is het daarom handig om hier op te letten voordat je overstapt van energieleverancier.

 

Contactgegevens Orro Energy

Orro Energy kan sinds het faillissement niet meer benaderd worden.

 

Gas- en stroomstoringen bij Orro Energy

De oorzaak van een gas- of stroomstoring ligt bij de netbeheerder. Als je last hebt van een storing kun je contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009, je netbeheerder zal het probleem proberen op te lossen.

 

Betalingen aan Orro Energy

Na het faillissement werden alle klanten van Orro Energy overgezet naar een andere energieleverancier, sindsdien worden er geen betalingen meer gedaan aan Orro Energy.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Bij een verhuizing hoef je niet over te stappen van energieleverancier, je neemt je contract gewoon mee naar je nieuwe huis. Het is wel belangrijk dat je jouw energieleverancier van tevoren laat weten dat je gaat verhuizen.

 

Opzeggen contract bij Orro Energy

Op het moment dat Orro Energy failliet ging werden alle klanten automatisch overgezet naar een andere energieleverancier, als klanten niet tevreden waren met de nieuwe energieleverancier mochten zij vrijblijvend overstappen naar een andere energieleverancier.

 

Opzegtermijn Orro Energy

De klanten van Orro Energy kregen automatisch een nieuwe energieleverancier toegewezen na het faillissement, dit contract konden zij opzeggen met een opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

 

Neemt Orro Energy jouw opzegboete over?

Sinds het faillissement in 2012 kun je niet meer overstappen naar Orro Energy, overname van de opzegboete is daarom niet meer mogelijk.

 

Overstappen van energieleverancier

Loopt jouw energiecontract af en wil je overstappen naar de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie? Dat kan makkelijk en snel met de energievergelijker van EasySwitch.nl. Vul je gegevens in en krijg direct een overzicht met de beste aanbiedingen. Bij EasySwitch.nl krijg je exclusieve kortingen waardoor een contract goedkoper is dan bij de energieleverancier zelf!

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Orro Energy?

EasySwitch.nl vergelijkt de tarieven en contracten van energieleveranciers en geeft deze weer in een duidelijk overzicht. Met onze gratis overstapservice kun je binnen een aantal minuten overstappen en meteen besparen op je vaste lasten. Orro Energy is in 2012 failliet gegaan waardoor je niet meer naar deze energieleverancier kunt overstappen.

Let op: Orro Energy is in 2012 failliet verklaard, er zijn geen gegevens meer bekend over dit bedrijf. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

0

Contactgegevens

Adres
Poortweg 10
2600AP, Delft
Telefoonnummer
088 123 6776
Website
Ben jij op zoek naar meer informatie over Orro Energie? Alle informatie over Orro Energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt