Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil je meer weten over energieleverancier Qurrent? Wij hebben informatie voor je verzameld wat betreft de tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Heb je meer vragen over Qurrent, of kunnen wij je ergens anders mee helpen, neem dan contact met ons op.

Qurrent is opgericht in 2011 en is een initiatief van de stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties. Qurrent levert uitsluitend groene stroom en vindt het vooral belangrijk dat energie slim opgewekt en gebruikt wordt. Hierbij streeft Qurrent niet naar maximale winst. Benieuwd naar de tarieven van Qurrent tot verhouding van je huidige energieleverancier? Vergelijk via de energievergelijker.

Tarieven Qurrent

De meest actuele energietarieven van Qurrent bekijk je in onze energievergelijker. Onze vergelijker toont je namelijk altijd de actietarieven en welkomstkortingen die op het moment van vergelijken gelden op jouw adres. Wanneer je voor een energiecontract bij Qurrent kiest, kun je kiezen uit een contract met variabele tarieven en een contract met vaste tarieven. Kies je voor vaste tarieven, betaal je gedurende het hele contract het energietarief zoals deze aan het begin is vastgesteld. Kies je voor variabele tarieven, dan veranderen de tarieven twee keer per jaar.

 

Welkomstkortingen en actietarieven

Om meer nieuwe klanten te mogen verwelkomen moeten energieleveranciers hoog uitkomen in de vergelijker. Een manier waarop energieleveranciers dit doen is door actietarieven te bieden en hoge welkomstkortingen. Wij raden iedereen aan om energiecontracten af te sluiten met een looptijd van één jaar. Zo kun je ieder jaar opnieuw overstappen naar een energiecontract met voordelige actietarieven en een hoge welkomstkorting.

Qurrent energie vergelijken

 

Ben je benieuwd welk actietarief Qurrent je op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

 

Vergelijk Energie

 

Over Qurrent

Qurrent streeft ernaar om haar klanten net zoveel energie te laten opwekken als zij daadwerkelijk gebruiken. Deze energie wordt opgewekt door Nederlandse zonnepanelen of windmolens, waardoor Qurrent alleen maar duurzame groene energie levert. Daarnaast wil Qurrent energie niet duurder maken dan het is, daarom wordt energie geleverd tegen de inkoopprijs. Naast het leveren van energie, produceert Qurrent ook zelf energie. Zo wekken zij windenergie op in hun windpark Hellegatsplein. Klanten van Qurrent zijn automatisch lid van de coöperatie die investeert in gelijksoortige projecten die duurzame energie opwekken.

 

Hoe duurzaam is Qurrent?

Omdat Qurrent zich bewust is van het opraken van fossiele energiebronnen en klimaatverandering veroorzaakt door CO2- uitstoot, biedt Qurrent klanten alleen groene energie. De energieleverancier vindt dat grijze energie niet meer van deze tijd is. Het ideaal voor Qurrent is als iedereen net zoveel groene energie opwekt als zij zelf verbruiken. Je kunt als klant van Qurrent gratis isolatie-advies krijgen. Er komt in dit geval iemand bij jou thuis langs om te kijken hoe je het beste energie kunt besparen.

Wanneer geldt het daltarief en het normaaltarief?

Beschik jij over een dubbele meter? Dan mag je bij Qurrent zelf bepalen of je van het normaal- of dubbeltarief gebruikmaakt. Met het dubbeltarief profiteer je van het daltarief op vastgestelde tijden, waarin er minder energie wordt verbruikt. Deze tijden zijn vastgesteld door jouw netbeheerder.

– Dal- of laaguren: 23.00 – 7.00*, ‘s nachts, gedurende het weekend de gehele dag en op feestdagen.
– Piek- of normaaluren: 7.00 – 23.00, overdag en op werkdagen.

*De begintijd van de dal- of laaguren verschilt per provincie, in de provincie Noord-Brabant en Limburg begin het daltarief bijvoorbeeld al om 21.00 uur. Deze dal- of laaguren worden vastgesteld door je netbeheerder.

 

Slimme thermostaat van Qurrent

Als klant van Qurrent kun je gebruikmaken van ‘Mijn Energie’. Hier zie je precies hoeveel je verbruikt via laptop, mobiel of tablet. Hierdoor weet je waar je op kunt besparen en of je termijnbedrag nog klopt met je werkelijke verbruik. Daarnaast volgt Mijn Energie wat je verbruikt en weer teruglevert aan het net. Er is geen installatie nodig om Mijn Energie te gebruiken.

 

De slimme meter bij Qurrent

Een slimme meter is in staat het gas- en elektriciteitsverbruik in jouw woning te meten. De meterstanden worden automatisch uitgelezen door je energieleverancier. Daarnaast is het met een slimme meter mogelijk je eigen energieverbruik nauwkeurig te volgen, in combinatie met een slimme thermostaat. Heb je nog geen slimme meter in jouw woning? Je krijgt vanzelf bericht van je netbeheerder wanneer deze de oude meters in jouw woning komt vervangen. Wil je al eerder een slimme meter in huis? Vraag deze dan aan via je netbeheerder.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op. De opbrengsten van deze opgewekte energie worden afgetrokken van je energierekening. Dit wordt salderen genoemd. Dit geldt ook voor de energie die wordt opgewekt in de zonne- en windparken. Als je hierin een aandeel hebt, dan wordt de energie die hier wordt opgewekt ook van je energierekening afgetrokken. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om een deel van een windmolen te kopen in het windpark van Qurrent, kun je met de app op de hoogte blijven van de hoeveelheid stroom die jouw windmolen al heeft opgewekt. De energie die hier wordt opgewekt, wordt van je rekening afgetrokken. Op de stroomopbrengst app kun je 24 uur per dag zien hoeveel windenergie jouw molen heeft opgewekt.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan je gebruikt. In dit geval gaat de energie die over is terug naar het openbare net en krijg je van Qurrent geld terug voor het overschot aan energie. Per kWh betaalt Qurrent € 0,10 aan je terug.

 

Contactgegevens Qurrent

Als je vragen hebt over je energiecontract, kun je hierover contact opnemen met Qurrent. Zij zijn op verschillende manieren bereikbaar:

Contactgegevens Qurrent
E-mail: vraag@qurrent.nl
Telefoon: 088 – 777 1200
Bereikbaarheid: Ma t/m Vr van 8:30 tot 19:00 uur.
Za van 10:00 tot 13:00 uur.
Website: www.qurrent.nl

 

Gas- en stroomstoringen bij Qurrent

Als je last hebt van een stroomstoring kan dit verschillende oorzaken hebben. Het is verstandig om eerst in de meterkast te kijken of je de storing zelf kunt oplossen. Blijkt het hier niet aan te liggen, dan kun je hier kijken of het een algemene storing is. In dit geval kun je bellen naar het Nationale Storingsnummer voor Gas en Stroom om de storing te melden. Het nummer is 0800-9009 en is 24 uur bereikbaar. Hier kan de melding worden doorgegeven aan de netbeheerder, waardoor je zo snel mogelijk geholpen wordt. Als je een gasstoring hebt, wordt het aangeraden om dit nummer direct te bellen.

 

Betalingen aan Qurrent

Op basis van het historisch verbruik en de tarieven die er gelden, bepaalt Qurrent een maandbedrag. Dit maandbedrag is het verwachte jaarbedrag gedeeld door 12. Vind je het maandelijkse termijnbedrag te hoog of te laag ingeschat? Neem dan contact op met de klantenservice van Qurrent. Een juist bijgesteld termijnbedrag voorkomt een hoge rekening achteraf.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen, kun je het energiecontract van Qurrent meenemen naar het nieuwe adres. Het doorgeven van een verhuizing kan via je persoonlijke Qurrent pagina of door een e-mail te sturen naar de klantenservice. Je kunt hier aangeven wanneer de levering op het oude adres moet stoppen en wanneer de levering op het nieuwe adres moet beginnen. Daarnaast biedt Qurrent de optie om tijdig op beide adressen te leveren, zodat je tijdens de verhuizing zeker weet dat je overal stroom hebt.

 

Opzeggen contract bij Qurrent

Wil je jouw energiecontract bij Qurrent opzeggen? Dat kun je dit via e-mail of schriftelijk doen. Hierin vermeld je jouw naam en klantnummer en dat je wilt opzeggen. Alle energiecontracten van Qurrent zijn maandelijks opzegbaar, zonder opzegtermijn en zonder opzegboetes.

 

Neemt Qurrent je opzegboete over

Stap jij over van je oude energieleverancier naar een energiecontract bij Qurrent, en is jouw huidige contract nog niet afgelopen? Qurrent zal je nieuwe contract in dit geval pas in laten gaan per de einddatum van je oude contract. Dit voorkomt hoge opzegboetes.

 

Qurrent aanbieding

Weet je zeker dat je momenteel niet teveel betaalt voor je energie? Maak voor de zekerheid een vergelijking op EasySwitch.nl. Binnen een paar minuten maak je al een vergelijking en weet je zeker dat je goed zit. Blijkt uit de vergelijking dat je bij een andere energieleverancier kunt besparen? Maak dan een overstap. Ook dit is al binnen een paar minuten gedaan. Je nieuwe energieleverancier zegt je oude namelijk voor je op.

 

 

Vergelijk Energie

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Qurrent?

Op EasySwitch.nl kun je verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. In het overzicht kan je zien welke energieleveranciers voldoen aan jouw wensen. Ben je op zoek naar een groene energieleverancier en komt Qurrent als voordeligste uit de vergelijking? Dan kun je ervoor kiezen om een energiecontract af te sluiten bij Qurrent. EasySwitch.nl regelt de overstap gratis, en snel. Wij geven je gegevens door en Qurrent zegt je oude energiecontract op.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Qurrent. Vergelijk de energietarieven met die van andere leveranciers via de energievergelijker.

 

Beoordeling klantervaringen
7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,3
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,4 uit 10

Klantervaringen

22 February, 15:17 A Schurink Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles prima geregeld na het failliet van Energie-flex door een zeer goede tussenkomst van EasySwitch Bij de volgende vraag vul ik niets in want ik denk dat voor de meeste een prijskaartje help in de keuze plus tegenwoordig meer hoe zij aan de energie komen.
Ik raad Qurrent af.
29 January, 17:52 F Spoek Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben nu 1 maand klant van Qurrent dus te weinig voor een goed oordeel. Maar toto nu toe ben ik tevreden met zowel de overstap als de levering.
Ik raad Qurrent aan.
26 October, 07:29 J Besouw Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben tevreden met prijs en de goede over stap met de klantenservice heb ik nog niet gesproken .
Ik raad Qurrent aan.
20 October, 05:52 M Weulink Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik zit er net dus kan er nog weinig over zeggen
Ik raad Qurrent aan.
01 September, 06:23 R Louwerens Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik ben er heel tevreden over, ook het overstappen is vlekkeloos verlopen.
Ik raad Qurrent aan.
17 August, 15:42 J van der Doelen Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben tevreden
Ik raad Qurrent aan.
18 July, 17:34 Samuel Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Rare gang van zaken met eindafrekening en te hoge berekeningen obv. meterstanden
Ik raad Qurrent af.
09 February, 08:15 B Dillen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat het de overdracht soepel verlopen is
Ik raad Qurrent aan.
01 February, 21:38 M Heukels Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen problemen ervaren met Qurrent, telefonisch contact ging prima, en mijn maandbedrag kon echt heel simpel aangepast worden
Ik raad Qurrent aan.
28 January, 09:38 E Voets Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind het eigenlijk nog te vroeg om goed te kunnen oordelen. Met 2 items heb ik nog geen enkele ervaring dus ook geen score. Of ik Qurrent zal aanraden kan ik nu nog niet zeggen
Ik raad Qurrent af.
25 January, 20:46 M Vierhout Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De prijs die wij uiteindelijk betalen is niet de prijs die wij berekend hebben gekregen via de website van easy switch en dat stelt ons teleur. Fam. P. Vierhout, Assendelft
Ik raad Qurrent af.
25 January, 07:37 K Waart Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima groene energieleverancier.
Ik raad Qurrent aan.
23 January, 16:52 M Valk Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Een beetje raar, maar in de eerste maand heb ik tweemaal het maandbedrag betaald. Bij de eindafrekening zal dit ongetwijfeld goedkomen, maar intussen heb ik dit wel als onprettig ervaren.
Ik raad Qurrent aan.
23 January, 14:29 C Olsthoorn Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben weer tevreden over de overstap naar Qurrent,alles is soepel verlopen zonder problemen.
Ik raad Qurrent aan.
20 January, 07:49 A Need Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap is prima gegaan. Geen enkel probleem ondervonden. Ook de vorige leverancier (Oxxio) heeft perfect aan zijn verplichtingen voldaan en heeft het geld wat ik teveel betaald had zeer snel terugbetaald. Kortom ik ben een zeer tevreden klant.
Ik raad Qurrent aan.
19 January, 21:52 L Bogerd Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Qurrent aan.
19 January, 10:00 M SMITS Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overstap soepel verlopen, verder nog geen contact met klantenservice o.i.d aan de orde geweest.
Ik raad Qurrent aan.
16 January, 19:04 J Koning Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind het wel raar dat je je maandbedrag niet onder de 90 euro kan zetten terwijl je vrijwel zeker weet dat je aan het eind ongeveer 300 euro terug gaat krijgen en dat is ca. 25 euro per maand
Ik raad Qurrent aan.
12 January, 11:43 N Yildiz Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is soepel verlopen voor heel concurrerende prijzen!
Ik raad Qurrent aan.
24 November, 10:06 B Olivier Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot nu toe alles prima verlopen. Klantenservice nog niet nodig gehad. Dus het overstap-races is prima verlopen
Ik raad Qurrent aan.
19 July, 07:40 R.H. Hierck Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
eenvoudige overstap met duidelijke communciatie
Ik raad Qurrent aan.
18 June, 13:22 A.I.Straatman-Brands Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima overstap. Enige wat waar we minder over te spreken waren was de allereerste betaling. We stapten halverwege de maand over, maar je betaalt het volledige bedrag voor die maand en krijgt dat pas een jaar later terug. Omdat ze met vooruitbetaling werken hadden we dus 2X het volledige maandbedrag te betalen. Andersom schiet je dat bedrag ook voor je oude energiemaatschappij voor. Al krijg je dat dan sneller terug. Uiteindelijk betaal je nooit dubbel, maar het is een flink voorschot.
Ik raad Qurrent aan.
28 May, 09:28 E. Luursema Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles ging prima, tot nu toe helemaal geen problemen, alles is duidelijk en groen
Ik raad Qurrent aan.
11 December, 16:59 M.C. Diaconescu Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Qurrent aan.
06 November, 22:42 J. Bozelie Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
sommige van deze vragen hebben meer te maken met easy switch ipv Qurrent +bevestiging van overstap bleef erg lang weg, pas na telefonisch contact werd die opgestuurd
Ik raad Qurrent aan.
25 October, 14:31 L.F.A.A. Soors Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben zeer tevreden
Ik raad Qurrent aan.
21 October, 15:14 F. Plomp Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles keurig in orde
Ik raad Qurrent aan.
21 October, 09:46 R.M. Mac donald Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat ik deze email hiervoor had gekregen en omdat ik via jullie aan Qurrent ben gekomen en deze energieleverancier bevalt me wel!
Ik raad Qurrent aan.
19 October, 08:54 C.H.M. Yperen Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Top
Ik raad Qurrent aan.
18 October, 08:32 M.R. Blaauw Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Qurrent doet wat er verwacht mag worden. Een technisch probleem werd snel en efficient verholpen.
Ik raad Qurrent aan.
17 October, 08:18 W.J. Wit Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ik heb nog te kort ervaring met Current
Ik raad Qurrent aan.
14 October, 12:59 J.O.T. Medema Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bagger. Extra geld voor de zogenaamde toetreding ,plus nog eens een kredietwaardigheid controle. Ze eigenen zichzelf een maand als garantie toe voor betaling. Voor dat je überhaupt weet wat er aan de hand is ben je al geld kwijt, en dan heb je nog niets gehad. Is toch wel vreemd of niet???? Heb geen sterren gegeven ,maar moet wel anders krijg je dit:Je beoordeling is nog niet volledig. En bij betaling kun je niet een 1 ster geven -hij gaat de hele tijd op 2 minimaal- .
Ik raad Qurrent af.
13 October, 11:10 M.H. Doeglas Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik vind mijn verbruiksgegevens die qurrent uit kan lezen uit mijn slimme meter nogal onder de maat, ik had hierover al contact gezocht met qurrent maar nog steeds geen reactie helaas.... Ook bleek overstappen van Eneco naar Qurrent veel duurder dan verwacht....
Ik raad Qurrent af.
29 September, 12:32 W.J. Titselaar Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dit is wat ik er tot nu toe van vind, maar ik zit nog niet zo lang bij qurrent
Ik raad Qurrent aan.
28 September, 09:25 F.A.D.M. Scheidius Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goede morgen, Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik hier mee moet. Heeft mede te maken dat ik energie leveranties een ding is waar ik mij niet mee bezig houd. Belangrijkste, mijn lampen ect branden als het moet en verwarming idem dito. U moet het zo zien met het invullen van één * heb er geen mening over. Een auto of TV kan je bevallen energie is noodzakelijk kwaad.
Ik raad Qurrent af.
26 September, 09:53 M. Rastegar Tehrani Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Als nieuwe klant aan laten sluiten nav verhuizing. Tot nu toe geen bijzonderheden gehad of iets dergelijks. Dus wat dat betreft ook niet echt omkijken gehad naar wat er allemaal wel of niet gebeurt. Op zich zelf al positief.
Ik raad Qurrent aan.
26 September, 07:10 R.N. Roosendaal Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Qurrent mailt niet en houdt de boot af als je ze een probleem voorlegt.
Ik raad Qurrent af.
25 September, 09:40 W.C.M. Zandvliet Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben overgestapt van Oxxio naar Qurrent vanwege het milieu. Oxxio is weliswaar goedkoper maar gelukkig is het prijsverschil voor mij geen reden om niet naar een duurzame leverancier over te stappen. U vraagt of ik anderen Qurrent aanraadt en ik antwoord daarop dat ik dat niet doe. Vrienden en kennissen kennen mijn standpunt maar zullen altijd voor goedkope varianten kiezen. De overstap gaat in per 1 oktober a.s. vandaar dat ik maar 1 sterretje aanklik bij de meeste onderdelen. Het 2e sterretje bij \'betalen\' krijg ik niet weg.
Ik raad Qurrent af.
21 September, 07:24 C.P. Brandt Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Qurrent wenst zo min mogelijk contact met haar klanten en reageert vooral niet op e-mails of andere communicatiemiddelen
Ik raad Qurrent af.
19 September, 08:33 J.M.M. J.Mijinke@ziggo.nl Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Absoluut onbereikbaar per telefoon. Online vraag wordt niet juist en pas na dagen beantwoord.
Ik raad Qurrent af.
19 September, 08:00 R. Groothedde Beoordeling: 4,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bij enkel sterretje geen ervaringen met Qurrent , andere gewoon goed.
Ik raad Qurrent aan.
18 September, 12:35 J.D. Smit Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Te vroeg maandbedrag afgeschreven
Ik raad Qurrent af.
18 September, 09:25 M.B. Jansen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben te kort klant om een objectief antwoord te kunnen geven
Ik raad Qurrent aan.
17 September, 15:31 H. Monster Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goedkoop bij 1 jarig abonnement
Ik raad Qurrent aan.
16 September, 09:01 A.G. Kuppers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Dit omdat alles nog naar tevredenheid is en we de onlinehulp en klantenservice nog niet hebben nodig gehad.
Ik raad Qurrent aan.
16 September, 07:33 M.M.W.T. Thiel Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn ervaring is te kort om een goed oordeel te kunnen vellen
Ik raad Qurrent aan.
12 September, 07:55 René Holvast Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gewoon heel goed.
Ik raad Qurrent aan.
11 September, 07:18 B.G.A. Koolen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen enkel probleem tegengekomen
Ik raad Qurrent aan.
05 September, 20:41 A. Schipper Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Deze beoordeling geef ik om andere consumenten bewust te kiezen voor een extra groene energieleverancier want milieu begint bij je zelf
Ik raad Qurrent aan.
05 September, 10:54 D.J. Berg Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Uitzonderlijk vriendelijke klantenservice. Een fijn welkompakket met stickers en zaadjes voor een eigen boom. De online omgeving werkt super goed. Ik ben erg tevreden.
Ik raad Qurrent aan.
05 September, 10:17 W. Herrebrugh Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
bij het offerteproces ging eerst veel mis, maar dat werd snel goed gemaakt nadeel is wel dat contract alleen online beschikbaar is en niet per post wordt toegezonden.
Ik raad Qurrent aan.
04 September, 18:39 M.H. Meijer Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goede service
Ik raad Qurrent aan.
04 September, 11:37 W. Winkel Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prijs valt duurder uit als bij EasySwitch op de lijst stond, klantenservice belt nooit terug, pas antwoord na heel lang aandringen.
Ik raad Qurrent af.
29 August, 08:35 L. Rotman Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Qurrent incasseert automatisch terwijl ze ook een herinnering sturen dat er niet betaald zou zijn. Hierdoor hb ik te veel betaald en het is moeilijk om dit bedrag weer terug te krijgen
Ik raad Qurrent af.
29 April, 09:38 A. Alberda Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen motivatie
Ik raad Qurrent aan.
04 April, 12:06 Y.L.P.A. Geilfus Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben pas net overgestapt van NLE naar Qurrent, maar tot nu toe is alles vlekkeloos verlopen. Ik ben dus zeer tevreden over hoe alles is geregeld en over de informatie verstrekking tot nu toe.
Ik raad Qurrent aan.
31 March, 18:50 A.M.J. Timmermans Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles is vlekkeloos verlopen. voor de rest online, klantenservice, heb ik nog geen ervaring
Ik raad Qurrent aan.
31 March, 15:11 G.J.H. Brinkers Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed over tevreden.
Ik raad Qurrent aan.
23 March, 18:55 K Buchholz Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben tevreden
Ik raad Qurrent aan.
23 March, 08:36 N Balter Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nee ze komen hun afspraken niet na opgezet kontrakt wordt na accepteren direct gewijzigd!
Ik raad Qurrent af.
23 March, 07:44 G.A.M. Gruijters Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goedkoper en groen
Ik raad Qurrent aan.
17 March, 10:57 M.C.J. Heilig Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben gewoon heel netjes gewaarschuwd/behandeld. Het lopende drie jarig kon tegen hoge kosten worden opgezegd. Daarom in de tijd opgeschoven naar een latere datum. Qurrent wordt dan alsnog de nieuwe leverancier
Ik raad Qurrent aan.
16 March, 10:39 H.J.M. Moorren Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
om dat wij erg tevreden zijn
Ik raad Qurrent aan.
14 March, 14:58 JP Boter Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap verliep heel soepel.
Ik raad Qurrent aan.
13 March, 11:03 R.P.M. Leeuwen Beoordeling: 5,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
voorgestelde prijs bij easy switch was 13,65 per maand, uiteindelijk werdt het 30,- per maand(bij overstap brief van current)....na overleg met current terug naar 25,- per maand.Voorstelbrief van current had het zelfs over 6,38 per maand....Het gaat om een garagebox aansluiting. De nederlandse overheid heeft in alle wijsheid besloten dat dit wel hel erg luxe is voor een arbeider en geeft derhalve geen energiekorting op een electriciteits aansluiting voor een garage voor huis tuin en keuken gebruik......welke onder een flatgebouw is...Klaarblijkelijk vindt heel nederland dit prima , was de enige klager bij de netbeheerder liander.....Totaal voordeel behaald met overstappen? ipv 51 ,- per 2 maanden bij nuon betaal ik nu 25,- per maand, jawel een besparing van 50cent.....per maand.Staat wel tegenover dat ik 85 ,- welkomsbonus krijg verekend bij de eindafrekening, dus dat is de besparing 6,- en 85,- =91 euro...Maar wel jammer dat je met overstappen je hobby ruimte goedkoper van stroom moet voorzien .leuker had geweest als die belachelijke regeling dat een garagebox onder een appartement meer kost per maand dan het appartement zelf aan electriciteitskosten..alle spaarlampen ten spijt. Voordeel van current; hele soepele communicatie, en doen absoluut niet moeilijk ,werken altijd naar een oplossing die beide past. Jammer alleen dat eerst de brieven etc naar de garage zijn gestuurd ipv mn woning. dat is rechtgezet. Klanten service is dus beter ervaren als bij mn vorige leverancier wat best log was.
Ik raad Qurrent aan.
03 March, 16:15 M.L.C. Spigt Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het overstapproces was te langzaam. Maar is uiteindelijk wel gelukt. De prijs is hoger dan ik verwacht had. Ik hou moed.
Ik raad Qurrent aan.
27 February, 10:47 J. Grijpma Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
2 maanden gebruik is te kort voor een gewogen kwaliteits waardering. Voor aanraden van Qurrent is het nog tekort.
Ik raad Qurrent af.
20 February, 07:31 T. Haak Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gewoon snel en supergoed gegaan . tot nu geen problemen .kan je niet zeggen van degene waar ik vandaan ben gegaan na 35 jaar . he nuon ?? bleven de rekeningen maar verhogen !! ondanks dat mijn verbruik met meer dan 30 % naar beneden was gegaan .
Ik raad Qurrent aan.
05 February, 13:45 A.A.C.I. Krijger Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het maandbedrag dat pas bekend werd na de overstap, en viel tegen. Ik had dat eerder willen weten, op een moment dat ik nog terug kon. Ik vind het nu moeilijk om een aanbeveling te doen. Wat betreft de groene energie wel, wat betreft de voorlichting vooraf niet. Het is echt vervelend als je denkt ongeveer 165/mnd te gaan betalen en het wordt 195/mnd. En volgens het verbruik over 2015 zou het maar 145/mnd hoeven te zijn. Zie vergelijking met amndere leveranciers op deze zelfde pagina. Verbruik: 1565/1189 (stroom piek, dal) en 2105 (gas).Hoe zit het nu echt??? De keuze: de mogelijkheid \'weet niet,..\' ontbreekt. Daarom \'nee\' aangeklikt.
Ik raad Qurrent af.
05 February, 10:08 T.E.M. Messemaker Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is denk ik ook een kwestie van betrouwbaarheid bij easy switch. Zij hadden voor mij berekend dat ik bij Qurrent 81 euro per maand kwijt zou zijn. Bij minder groene energiemaatschappijen 71 euro. Ik had dat tientje per maand meer er wel voor over. Tot mijn verbazing kreeg ik een eerste rekening van Qurrent van 90 euro per maand. Ik belde ze op en toen stelden ze het bedrag naar beneden bij, 80 euro per maand. Maar zeiden er wel bij dat ik dan aan het eind van het jaar misschien wel bij moet betalen. Dat lijkt me toch niet zuiver! In plaats van overstapkorting krijg ik dan misschien overstaptoeslag van tien euro per maand.
Ik raad Qurrent af.
30 January, 12:33 J. Hartog Beoordeling: 6,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Redelijk teverden over duurzaamheid
Ik raad Qurrent aan.
05 January, 19:06 Jan Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overgestapt in augustus 2015 vanwege scherpe tarief. Tot heden prima. Aanpassen van het voorschot afgelopen december probleemloos verlopen.
Ik raad Qurrent aan.
05 January, 12:49 Schippers Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Is nog te vroeg, kan na de jaarafrekening pas goed scoren maar de verwachtingen zijn hoog
Ik raad Qurrent aan.
04 January, 20:02 Boutkan Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles loopt prima en ik heb eerlijk gezegd nog geen gebruik gemaakt van de online hulp en klantenservice
Ik raad Qurrent aan.
04 January, 17:50 Jong Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima energie leverrancier
Ik raad Qurrent aan.
04 January, 12:49 Kramer Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen problemen gehad.
Ik raad Qurrent aan.
04 January, 09:28 Stam Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
er is niks mis met deze leverancier, alles prima geregeld
Ik raad Qurrent aan.
04 January, 08:19 Baat Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gezien de prijs met mijn vorige leverancier zag ik alleen voordelen
Ik raad Qurrent aan.
24 December, 11:35 Freriks Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Tot op dit moment zeer tevreden met betrekking tot de onderlinge communicatie.
Ik raad Qurrent aan.
23 December, 20:01 Wal Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nergens geen problemen mee
Ik raad Qurrent aan.
23 December, 15:06 Wolf Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen enkele negatieve er varying tot dusverre
Ik raad Qurrent aan.
23 December, 12:29 Schellen Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog maar kort klant, overstap ging goed, verder nog weinig ervaring.
Ik raad Qurrent aan.
23 December, 12:26 Franciscus Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Uiteindelijk zijn we wel aangesloten, maar veel dingen gingen fout. Ten eerste: contract is veel te laat aangemaakt door Qurrent, ik had zelf een ingangsdatum doorgegeven maar Qurrent had deze aanmelding \'laten liggen vanwege de drukte\' zoals ze zelf zeggen. Nouja goed, maar na nabellen kon het wel dezelfde dag. Volgens mij waren ze het gewoon vergeten. Wel vervelend omdat ik brief na brief na brief kreeg van de netbeheerder dat er geen contract was. Ten tweede: het door Qurrent voorgestelde MAANDbedrag was 360 euro, wat een belachelijk bedrag is aangezien ik in een redelijk nieuw appartement woon en na nabellen werd het bedrag bijgesteld naar 40 euro. Nouja oké het is nu gelukt maar na erg veel zelf erachteraan zitten. Vandaar de lage overstap service score. Ten derde: klantenservice belt niet terug als ze het beloven Ten vierde: elk bedrijf mag fouten maken maar ze zijn niet mans genoeg om het toe te geven. Hun argument voor die 360 euro was volgens hun gebaseerd op de vorige bewoners die \'grootverbruikers\' zouden zijn geweest. Ik ken de vorige bewoners persoonlijk en ik heb letterlijk hun energierekening gezien en zij betaalden 30 euro voor elektriciteit.
Ik raad Qurrent aan.
23 December, 10:55 Kampman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goedkoop en groen
Ik raad Qurrent aan.
23 December, 09:42 Rijdt Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goed
Ik raad Qurrent aan.
15 September, 22:11 Sven Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
oke
Ik raad Qurrent aan.
15 September, 20:01 mvr. Mulder Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
samen met myn man erg tevreden met qurrent en ook met de overstap.
Ik raad Qurrent aan.
15 September, 17:51 harm Beoordeling: 6,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
3x gemaild voor verhogen van maandbedrag, geen reactie niets. dat kan stukke beter qurrent
Ik raad Qurrent aan.
15 September, 15:41 Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Qurrent aan.

Veelgestelde vragen Qurrent

 

Hoe stap ik over naar een energiecontract van Qurrent?

Je kunt je gegevens invullen in de energievergelijker en kijken of een energiecontract bij Qurrent voordelig voor je is. Als jij ervoor kiest dit contract af te sluiten kun je dit gemakkelijk via de vergelijker. Zodra Qurrent je gegevens ontvangt zullen zij het contract bij je oude energieleverancier opzeggen.  

Kan ik ook overstappen als mijn oude contract nog niet is afgelopen?

Het is verstandig om eerst goed te kijken of je een opzegtermijn hebt bij je huidige energieleverancier voordat je overstapt. Wanneer jij je contract eerder beëindigd kun je namelijk een opzegboete krijgen.  

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je stroom en gas. Dit bedrag kan gebaseerd zijn op een inschatting van je gemiddelde maandelijkse energieverbruik of op het historisch energieverbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt worden aan het eind van het contractjaar verrekend met het termijnbedrag dat je maandelijks hebt betaald. Heb je een hoger maandbedrag betaalt dan je werkelijke kosten krijg je aan het eind van het contractjaar geld terug. Mocht je een lager maandbedrag hebben betaald dan de werkelijke kosten, zal je aan het eind van je contractjaar bij moeten betalen.  

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Bij de meeste energieleveranciers is het mogelijk tussendoor je maandbedrag aan te passen. Dit kan met je klantnummer of e-mailadres in de persoonlijke omgeving van de website van de leverancier. Het termijnbedrag omhoog aanpassen kan altijd, omlaag kan vaak maar met een paar procent. Dit uit voorzorg dat klanten geen hoge rekening krijgen aan het eind van het jaar.    

Hoe zit het met het termijnbedrag bij Qurrent?

Qurrent baseert de berekening voor het termijnbedrag op het historische verbruik. Dat wil zeggen dat Qurrent bekijkt wat jij, of de vorige bewoners het afgelopen jaar aan energie hebben verbruikt en vervolgens wordt op basis van deze gegevens het termijnbedrag gebaseerd.    
7,4

Contactgegevens

Adres
Willem Fenengastraat 23
1096BL, Amsterdam
Telefoonnummer
088 777 1200
Website
Wil je meer weten over energieleverancier Qurrent? Wij hebben informatie voor je verzameld wat betreft de tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Heb je meer vragen over Qurrent, of kunnen wij je ergens anders mee helpen, neem dan contact met ons op.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt