Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Je bent op zoek naar informatie over Raedthuys Pure Energie? Op deze pagina vind je alle informatie over Raedthuys Pure Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Op EasySwitch.nl vergelijk je energieleveranciers en vind je de beste energiedeal voor je verbruik.

Samen werken aan een duurzame toekomst: Raedthuys groep wil samen met de klant een betrouwbare, betaalbare en duurzame energiehuishouding realiseren. Dit doet Raedthuys met Pure Energie door de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen op een verantwoorde en schone manier.

Tarieven Raedthuys Pure Energie

De meest actuele energietarieven van Raedthuys Pure Energie vind je in onze energievergelijker. Deze zijn namelijk afhankelijk van de regio waarin je woont en veranderen ieder half jaar. Alleen wanneer je een contract hebt met variabele tarieven merk je hier iets van. Met een contract met vaste tarieven staat je energietarief vast en zul je niets merken van eventuele tariefwijzigingen.

 

Welkomstkortingen en actietarieven

Om het meest te profiteren is het verstandig ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken. Sluit telkens contracten af met een looptijd van één jaar en kies voor de aanbieding die aan jouw eisen voldoet. Actietarieven en welkomstkortingen ontvang je alleen wanneer je overstapt via EasySwitch.nl. Energieleveranciers concurreren met elkaar op vergelijkingssites waardoor er kortingen aan worden geboden.

Energie vergelijken Raedthuys Pure Energie

 

Ben je benieuwd welk actietarief Raedthuys Pure Energie jou op dit moment kan bieden? Maak dan meteen vergelijking. Vul je gegevens in en bekijk het overzicht.

 

Vergelijk Energie

 

Over Raedthuys Pure Energie

Raedthuys Groep laat de klant mee investeren en profiteren van duurzame nieuwe energieopwekkers. Deze opwekkers zijn met name gericht op windenergie en zonne-energie in Nederland. Raedthuys Groep heeft als missie een toonaangevende bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een stabiele, duurzame en toekomstvaste energievoorziening in Nederland.

 

Hoe duurzaam is Raedthuys Pure Energie?

Raedthuys garandeert dat de stroom die zij leveren de groenste stroom van Nederland is. Ze wekken hun stroom namelijk zelf op. Deze stroom wordt opgewekt met eigen zon- en windprojecten. Wanneer je stroom afneemt bij Raedthuys Pure Energie, is het mogelijk zelf te kiezen bij welke windmolen je dit wilt doen. Omdat de leverancier niet meer energie verkoopt dan zij zelf opwekken, kan het zijn dat sommige windmolens uitverkocht zijn.

 

Energiecontracten van Raedthuys Pure Energie

Raedthuys biedt een energietarief aan dat meebeweegt met de marktprijs. Dit variabele contract is op te zeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Bij dit contract wordt stroom en gas in één pakket, maar ook apart aangeboden. Omdat de tarieven ieder halfjaar veranderen, verandert het tarief dat je voor energie betaalt ook ieder halfjaar.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Het hoog- en laagtarief is van toepassing in heel Nederland. Het laagtarief gaat op werkdagen in om 23.00 uur tot 07.00 en in het weekend en op nationaal erkende feestdagen. In bepaalde regio’s gaat het laagtarief al in om 21.00 tot 7.00 uur. Het laag- en normaaltarief worden bepaald door de netwerkbeheerder in jouw regio.

 

Slimme thermostaat van Raedthuys Pure Energie

Raedthuys beschikt nog niet over een eigen slimme thermostaat. Het is wellicht wel mogelijk om los een thermostaat te kopen en deze te gebruiken bij een contract van Raedthuys. Je kunt hierover het beste contact opnemen met de klantenservice van Raedthuys Pure Energie. Wil je meer controle over je energieverbruik? Raedthuys verwijst op zijn site naar de energieverbruiksmanagers vergeleken door Milieu Centraal.

 

De slimme meter bij Raedthuys Pure Energie

Een slimme meter meet het gas- en elektriciteitsverbruik in jouw woning. Het verschil ten opzichte van de oude meter is dat de slimme meter de meterstanden automatisch doorstuurt naar je netbeheerder en energieleverancier, mits je hier toestemming voor geeft. Daarnaast kun je met een slimme meter je energieverbruik bijhouden, waardoor je energie kunt besparen.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Wanneer jij zelf energie opwekt door middel van zonnepanelen, voorzie je gedeeltelijk of soms zelfs geheel in je eigen energievoorziening. Wek je zelf meer energie op dan je verbruikt? Dan lever je automatisch elektriciteit terug aan het net. Hier krijg je een terugleververgoeding voor bij Raedthuys Pure Energie. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je het leveringstarief exclusief energiebelasting en btw.

 

Contactgegevens Raedthuys Pure Energie

Heb je vragen over contracten of andere zaken aan Raedthuys Pure Energie? Er bestaan verschillende manieren om contact op te nemen met Raedthuys Pure Energie:

 

Contactgegevens Raedthuys Pure Energie
E-mail: info@pure-energie.nl
Telefoon: 088 – 10 13 000
Website: https://pure-energie.nl/

 

 

Gas- en stroomstoringen bij Raedthuys Pure Energie

Ben jij de enige in jouw buurt zonder stroom of gas? Dan is het verstandig het nationale storingsnummer te bellen: 0800 – 9009. Ruik je gas? Dan kun je dit nummer het beste direct bellen. Als  je weet dat je niet de enige bent die last heeft van een storing, kijk je op de website stroomstoringen.nl.

 

Betalingen aan Raedthuys Pure Energie

Betalingen aan Raedthuys Pure Energie verlopen via automatische incasso en op factuurbasis. De 25e van iedere maand incasseert Raedthuys het termijnbedrag. Indien je het bedrag op je eindnota niet in één keer kunt betalen, kun je het bedrag in termijnen voldoen. Om een betalingsregeling af te spreken met Raedthuys Energie neem je contact op met de servicedesk.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Wijzigingen dien je zo spoedig mogelijk door te geven aan de leverancier. Dit kun je op de website doen, of door contact op te nemen met de klantenservice. Raedthuys werkt aan een manier om in te loggen in een online omgeving, zodat je wijzigingen gemakkelijker door kunt geven.

 

Opzeggen contract bij Raedthuys Pure Energie

Er wordt op de website niet duidelijk gemaakt hoe je een contract bij Raedthuys Pure Energie opzegt. Je kunt het beste opzeggen door contact op te nemen bij de klantenservice. Bij een overstap naar een nieuwe energieleverancier zegt je nieuwe energieleverancier je oude leverancier altijd voor je op, mits jij je aan de opzegtermijn houdt.

 

Neemt Raedthuys je opzegboete over?

Raedthuys Energie geeft op de website niet aan of zij de opzegboete van je overnemen, die je krijgt wanneer je een energiecontract bij je oude energieleverancier opzegt voor de opzegtermijn.

 

Overstappen van energieleverancier

Heb je het idee dat je teveel betaalt voor je energie, of zijn de energieprijzen gezakt en wil je hiervan profiteren? Ga dan meteen aan de slag met energie vergelijken! Vergelijk energieprijzen via onze energievergelijker en stap gemakkelijk over naar een goedkope energieleverancier die je helpt je energielasten stukken te verlagen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Raedthuys Pure Energie. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Vergelijk Energie

Beoordeling klantervaringen
8,2
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
7,6 uit 10

Klantervaringen

01 September, 09:13 R. Berk Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zeer goed
Ik raad Pure Energie aan.
24 August, 15:07 R. Dihal Beoordeling: 5,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is goedkoop. En voordeel
Ik raad Pure Energie af.
24 August, 09:11 N. Teeuwen Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Opnieuw keuze voor Pure energie
Ik raad Pure Energie aan.
10 August, 08:35 M. G.Boonstra-Simmelink Beoordeling: 4,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb er nog niets van ervaren, en ik dacht dat ik pure energie als leverancier kreeg en nu blijkt weer een andere. en negentig euro meer betalen is erg veel
Ik raad Pure Energie af.
03 August, 07:33 H. Slegers Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Vlotte service.
Ik raad Pure Energie aan.
27 December, 10:02 N. Poortvliet Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Kreeg snel reactie met de overstap via email en link om account aan te maken, allemaal erg vlot en fijn en duidelijk.
Ik raad Pure Energie aan.
15 October, 11:25 R. Lataster Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik ben pas overgestapt naar Pure Energie en de eerste kennismaking is erg goed. Het aanmeld-proces verliep soepel en op tijd. Het telefonisch contact met de klantenservice was ook prettig en vriendelijk.
Ik raad Pure Energie aan.
24 September, 07:43 K. Smid Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
of ik overga naar pure energie is afhankelijk van aanbod van easyswitch
Ik raad Pure Energie af.
17 June, 11:53 P. Penning Beoordeling: 6,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen mening over betaling. Eerste afschrijving moet nog volgen Klantenservice / Online hulp: Geen reactie op gestuurd bericht Facebook waarin ik vroeg wat het voor-nadeel is als je een windpark kiest. Comunicatie wat betreft de overstap is verder wel prima. Prijsinzichten: Overgestapt via Easy Switch, dus niet rechtstreeks. Daarom gemiddeld ingevuld.
Ik raad Pure Energie aan.
30 December, 10:42 V Heiwegen Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Bewust gekozen voor groen,ofschoon ik mij altijd afvraag ècht groen bestaat nog niet,ben voorstander van waterstof en kernenergie,deze zijn het minst milieu belastend
Ik raad Pure Energie aan.
12 November, 08:18 B Jilleba Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles gewoon naar wens
Ik raad Pure Energie aan.
22 March, 07:55 I Vishtago Beoordeling: 2,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alle leverancier in nederland is oplichter
Ik raad Pure Energie af.
21 September, 08:09 E Leij Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heel teveeden
Ik raad Pure Energie aan.
19 July, 09:39 J.C.J.M. Deering Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles is vlekkeloos verlopen en wij zijn tevreden over de houding en communicatie van(uit) de nieuwe provider.
Ik raad Pure Energie aan.
11 June, 08:49 P. Walkier Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles verliep soepel en als ik de klantenservive mail krijg ik heel snel antwoord
Ik raad Pure Energie aan.
20 May, 08:06 M.N. Schuth Beoordeling: 8,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
aanmelding vlekkeloos verlopen
Ik raad Pure Energie aan.
26 April, 12:46 M. Blom Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
geen meldingen
Ik raad Pure Energie aan.
12 April, 12:26 A.B. Druten Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
...
Ik raad Pure Energie aan.
04 April, 07:11 T. Bemmel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prijs is zoals die aangegeven was. Betaling loopt automatisch dus ook geen problemen. Overstap geen problemen mee gehad. Ook de onlinehulp en klantenservice is goed. Ten tijde van de overstap zat ik nog met een vraag, via facebook goed geholpen.
Ik raad Pure Energie aan.
20 March, 14:47 W.J. Sloos Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
.
Ik raad Pure Energie aan.
19 March, 08:26 E. Zuur Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben nog niet zo lang klant bij Pure Energy. Heb nog weinig contact met hun gehad. Dit kan ook positief uitgelegd worden, want dan zijn er (nog) geen problemen geweest. Kan dus nog geen gewogen beoordeling geven van Pure Energy.
Ik raad Pure Energie aan.
13 March, 09:43 E.R. Lunes Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Overall ervaring is prima, dat mag gezien worden door anderen.
Ik raad Pure Energie aan.
12 March, 10:30 M.E. van Westenbrugge Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Nog geen betaling gedaan en geen online hulp nodig gehad.
Ik raad Pure Energie aan.
11 March, 13:16 J. Kruithof Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Omdat alles duidelijk is aangegeven en je gelijk feedback krijgt.
Ik raad Pure Energie aan.
09 March, 08:59 N.J. Zweers Beoordeling: 5,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb nog geen contact gehad met klantenservice dus kan niet beantwoorden en ook niet gezocht naar prijsinzichten
Ik raad Pure Energie aan.
26 February, 11:24 J.C.F. Heitzer Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
prima bevallen
Ik raad Pure Energie aan.
23 February, 18:24 G.W. Berg Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
is gewoon na 2 mnd goed
Ik raad Pure Energie aan.
21 February, 07:03 R.C. Tetik Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Top bedrijf
Ik raad Pure Energie aan.
18 February, 09:40 M. Verbeek Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Pas een maand overgestapt, alles liep vlekkeloos. Een keer contact gehad met de klantenservice, werd uiterlijk vriendelijk en deskundig geholpen.
Ik raad Pure Energie aan.
17 February, 08:48 J.W.G.M. Lemmens Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik heb nog niet veel contact gehad met leverancier, maar het contact dat we hadden was positief.
Ik raad Pure Energie aan.
15 February, 11:55 V.O. Looman Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
EasySwitch is een fijn bedrijf. Ze hebben een mooie en duidelijke website, ze hebben een goede klantenservice die ook op ruime tijden te bereiken is (zelfs op zaterdag) en mijn afsluiting van het contract liep vlekkeloos.
Ik raad Pure Energie aan.
11 February, 10:16 F.K.M. Rieken Beoordeling: 3,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Het is nog veel te vroeg om een verdere mening te hebben. Ben nog maar net overgestapt!
Ik raad Pure Energie aan.
08 February, 13:41 F.J.M. Spoek Beoordeling: 9,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Mijn overstap is probleemloos verlopen en mijn vraag om mijn maandbedrag te verlagen is adequaat afgehandeld.
Ik raad Pure Energie aan.
30 January, 17:52 W.F. Bas Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Prima verlopen.
Ik raad Pure Energie aan.
30 January, 07:54 F. Leeman Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ben pas sedert eind 2017 aangesloten en heb geen problemen met de verwarming. Alleen gezien dat er maandelijks een bedrag is afgeschreven...... Dus, prima voorlopig.
Ik raad Pure Energie aan.
28 January, 09:04 R.L.W. Koch Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles loopt op rolletjes tot nu toe !
Ik raad Pure Energie aan.
16 January, 18:48 J.C. Goffau Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap is vlekkeloos verlopen en bij de vorige leverancier Essent is de afwikkeling eveneens perfect gegaan.
Ik raad Pure Energie aan.
13 January, 08:04 J.W. Kirpestein Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Op zich goed, maar ik krijg niet overtuigend inzicht in het prijsvoordeel in vergelijking met anderen
Ik raad Pure Energie aan.
11 January, 10:47 C. Eygen Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Zoals het is.
Ik raad Pure Energie aan.
27 December, 09:15 J.P. Schuring Beoordeling: 3,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
ben tevreden dat u mij hebt geholpen met zo,n voordelige leverancier
Ik raad Pure Energie aan.
07 December, 23:04 Joris Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Alles goed verlopen
Ik raad Pure Energie aan.
04 December, 19:26 M. Schaik Beoordeling: 7,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
alles top geregeld behalve verkeerde ingangsdatum ingesteld door Pure energie waarna dit niet te wijzigen was en er onvolledig werd gereageerd door de klantenservice.
Ik raad Pure Energie aan.
23 November, 16:08 F.R.W. WESTENBURG Beoordeling: 9,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
omdat ik me niet kan voor stellen dat menige bedrijven zijn die misbruik maken van hun klanten.
Ik raad Pure Energie aan.
22 November, 07:12 P. Hiel Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
De overstap ging Gemakkelijk, Vlot, Vriendelijk.
Ik raad Pure Energie aan.
06 August, 09:01 V. Aelbers Beoordeling: 8,6
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Heldere duurzame diensten voor een redelijke prijs
Ik raad Pure Energie aan.
02 July, 08:03 J Venema Beoordeling: 9,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
gewoon goed en betaalbaar
Ik raad Pure Energie aan.
29 June, 13:51 G. Bok Beoordeling: 4,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Was een zeer slechte overstap weinig informatie ik wist niet wat er zou gebeuren , wanneer , gewoon slecht . Nog niets van gezien ja 1 brief .
Ik raad Pure Energie af.
22 June, 07:25 H.N. Eikelenboom Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
We zijn tevreden
Ik raad Pure Energie aan.
20 June, 10:10 G.J.H. Bosman Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Ik kan er nog niet zo heel veel over zeggen, ik ben n.l pas een maand geleden overgestapt. Bij de eerste voorschot rekening kon ik niet zien wat mijn zonnepanelen hadden terug geleverd dat vond ik wel jammer.
Ik raad Pure Energie aan.
17 June, 13:49 D. Middelkoop Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Supperlekker voor mensen met een klein inkomen
Ik raad Pure Energie aan.
12 June, 08:55 G. Busch Beoordeling: 8,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Credit waardigheid wordt verkeerd beoordeeld door Raedthuys en vragen dan een borg van 300 euro.
Ik raad Pure Energie af.
10 June, 19:11 A. Oversteeg-Koenen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
scherpe prijsstelling en prettige beknopte communicatie
Ik raad Pure Energie aan.
03 June, 11:47 F Hanegraaf Beoordeling: 7,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Geen bijzonderheden
Ik raad Pure Energie aan.
02 June, 11:06 C. Van Eygen Beoordeling: 10,0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
goed product, goede dienst, goede prijs-kwaliteit-verhouding
Ik raad Pure Energie aan.
23 May, 07:44 D Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Goedkoper en toch groen!
Ik raad Pure Energie aan.
15 October, 06:51 Beoordeling: 7,4
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid

Ik raad Pure Energie aan.

Veelgestelde vragen Raedthuys Pure Energie

 

Betaal ik dubbel bij een overstap?

In een enkel geval kan het zijn dat je nieuwe energieleverancier je maandbedrag op een ander tijdstip incasseert als je oude energieleverancier. Bijvoorbeeld aan het eind van de maand in plaats van aan het begin van de maand. Dit zou een eenmalige dubbele rekening opleveren. Mocht dit voorkomen kun je vaak een gespreide betaling aanvragen.  

Hoe weet ik zeker dat de elektriciteit die ik gebruik afkomstig is van jullie windturbines?

Wij garanderen dat de elektriciteit die wij leveren door onze eigen windmolens of zonnecentrale in Nederland is opgewekt. Dit wordt geregistreerd door CertiQ; een overheidsinstantie die bijhoudt hoeveel kWh duurzame elektriciteit de windmolens produceren.  

Hoe zie het stroometiket van Raedthuys Pure Energie eruit?

De groene stroom van Raedthuys wordt zelf opgewekt door middel van wind- en zonprojecten in Nederland.  

Welke groene stroom krijg ik geleverd als het even niet waait?

Als het even niet waait, krijg je stroom geleverd van het openbare elektriciteitsnet. Deze wordt gecombineerd met certificaten waaruit blijk dat deze stroom op een eerder moment, door een andere windturbine is opgewekt. Hierdoor heb je de zekerheid dat de totale hoeveelheid door jouw verbruikte elektriciteit op een duurzame wijze in Nederland is opgewekt.  

Hoe wordt het termijnbedrag bepaald?

Het termijnbedrag wordt bepaald door een inschatting van je maandelijkse energiegebruik. Ook kan het zijn dat de energieleverancier ervoor kiest het bedrag te baseren op het historische verbruik in jouw woning. De kosten die je daadwerkelijk hebt gemaakt voor energie worden aan het eind van het jaar verrekend met het bedrag dat je al hebt betaald via de maandelijkse betalingen. Het kan zijn dat het bedrag niet goed is ingeschat en dat je zelf nog moet bijbetalen, of dat je geld terugkrijgt.  

Kan ik het termijnbedrag aan laten passen?

Wanneer je het niet eens bent met de hoogte van je maandbedrag, is het mogelijk deze aan te laten passen. Veel energieleveranciers bieden de mogelijkheid dit aan te passen via de persoonlijke omgeving op de website (wanneer je inlogt). Je kunt het maandbedrag altijd hoger aanpassen, lager wordt lastiger en kan vaak maar met een paar procent. Dit ter voorkoming dat je aan het eind van het jaar veel moet bijbetalen.  
7,6

Contactgegevens

Adres
Hengelosestraat 585
7521AG, Enschede
Telefoonnummer
088 -1013000
Website
Je bent op zoek naar informatie over Raedthuys Pure Energie? Op deze pagina vind je alle informatie over Raedthuys Pure Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Op EasySwitch.nl vergelijk je energieleveranciers en vind je de beste energiedeal voor je verbruik.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt