Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Ben jij op zoek naar meer informatie over Rendo Energie? Alle informatie over Rendo Energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Rendo energie levering was een Nederlandse energieleverancier, maar het bedrijf is in 2006 overgenomen door Electrabel. Na deze verkoop was Rendo alleen nog een netbeheerder in het Noord-Oosten van het land. Voor Electrabel was de overname van Rendo energie levering een eerste stap op de energiemarkt voor consumenten.

 

Over Rendo energie

Sinds Rendo energie geen energieleverancier meer is luidt de bedrijfsnaam: Rendo Netwerken. Rendo staat voor: Regionaal Nutsbedrijf voor Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel, dit is het gebied waar de aansluitingen van de netbeheerder liggen. De plaatsen Hoogeveen en Steenwijk vallen onder het beheer van Rendo.

 

Energie vergelijken»

Hoe duurzaam is Rendo energie?

Sinds de verkoop van het bedrijfsonderdeel Rendo energie levert Rendo geen energie meer. Als netbeheerder is Rendo verantwoordelijk voor de transport van energie en het onderhoud van het energienetwerk, maar niet voor het produceren van de energie. Het bedrijf heeft daarom geen invloed op de duurzaamheid van de energie.

 

Tarieven van Rendo energie

Er zijn geen tarieven meer bekend van Rendo energie sinds dit bedrijfsonderdeel is overgenomen door Electrabel. De tarieven van Electrabel kun je terugvinden in de energievergelijker van EasySwitch.nl. Als Rendo Netwerken je netbeheerder is gelden nog wel de tarieven voor transport-, meet- en aansluitdiensten, deze kosten kun je terugvinden op je energierekening.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

De meterkast bevat een enkele of een dubbele meter, als je een dubbele meter hebt dan gelden gedurende de dag verschillende tarieven voor jouw energieverbruik. Overdag geldt het normaaltarief en ‘s nachts tussen 23:00 en 07:00 uur, in het weekend en op feestdagen geldt het laagtarief. In enkele zuidelijke provincies begint het laagtarief op 21:00 uur ‘s avonds.

 

Slimme thermostaat van Rendo energie

Rendo energie is sinds 2006 geen energieleverancier meer, Electrabel heeft de taken overgenomen. Zowel Rendo als Electrabel bieden geen slimme thermostaat aan.

 

De slimme meter bij Rendo energie

Rendo energie is tegenwoordig alleen nog een netbeheerder en heeft de naam: Rendo Netwerken. Alle netbeheerders hebben de taak om in de komende jaren slimme meters te installeren in de huizen waarvan zij de aansluitingen beheren. Voor Rendo houdt dit in dat het bedrijf de plaatsen Hoogeveen en Steenwijk moet voorzien van slimme meters. Door deze digitale vervanger van de analoge meter kunnen energieleveranciers de meterstanden op afstand uitlezen waardoor jij zelf geen meterstanden meer hoeft door te geven.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen ervoor dat jij je eigen energie kunt opwekken. Deze energie kun je direct gebruiken, maar het kan niet worden opgeslagen. Op het moment dat je energie opwekt terwijl je niet thuis bent, wordt de opgewekte energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde energie wordt op jouw energierekening gesaldeerd; dit betekent dat de energie die je teruglevert wordt afgetrokken van de energie die je afneemt.

 

Wek jij meer energie op dan je vebruikt?

Op het moment dat jouw zonnepanelen meer energie hebben opgewekt dan je hebt verbruikt, word je gezien als energieproducent en ontvang je een vergoeding per kWh teruggeleverde energie. Alle energiecontracten van Rendo energie zijn bij de overname veranderd in contracten van Electrabel. Op de pagina van Electrabel lees je meer over de terugleververgoeding.

 

Contactgegevens Rendo energie

Rendo is geen energieleverancier meer, maar nog wel de netbeheerder in Hoogeveen en Steenwijk. Woon je in één van deze plaatsen en wil je contact opnemen met Rendo, dan kun je op een aantal manieren contact opnemen:

Contactgegevens RENDO Netwerken
E-mail: info@rendo.nl
Telefoon: 0522 – 856400
Website: www.rendo.nl

Gas- en stroomstoringen bij Rendo energie

Een storing aan je gas- of elektriciteitsaansluiting kan voorkomen. Als je last hebt van een stroomstoring of je ruikt een gaslucht, dan kun je contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009. Rendo streeft ernaar om binnen twee uur een monteur bij je thuis te laten komen om het probleem op te lossen.

 

Betalingen aan Rendo energie

De levering van energie (energieleveranciers) en het beheer van de energienetwerken (netbeheerders) is in Nederland van elkaar gescheiden. Sinds deze afsplitsing krijg je als consument geen rekeningen meer thuisgestuurd van je netbeheerder. Je betaalt nog steeds voor de kosten die de netbeheerder maakt voor transport-, meet- een aansluitdiensten, maar deze kosten staan nu op je energierekening. Op deze manier hoef je alleen nog maar aan je energieleverancier te betalen en worden de kosten voor energie overzichtelijker.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Rendo is een netbeheerder en is gebonden aan het gebied waar zij de aansluitingen beheren, je kunt niet zelf kiezen wie je netbeheerder is. Als je verhuist kan het zijn dat je nieuwe aansluitingen door een andere netbeheerder worden beheerd dan Rendo, je hoeft hiervoor echter niets door te geven en je zult hier niets van merken. Het is wel belangrijk dat je je nieuwe adres doorgeeft aan je energieleverancier.

 

Opzeggen contract bij Rendo energie

De energielevering van Rendo is in 2006 overgenomen door Electrabel, sindsdien levert Rendo geen energie meer, maar is het uitsluitend een netbeheerder. De energieaansluiting in je huis wordt beheerd door één vaste netbeheerder, je kunt niet zelf een netbeheerder kiezen omdat deze zijn vastgesteld per regio. Omdat er geen sprake is van een contract kun je deze ook niet opzeggen.

 

Opzegtermijn Rendo energie

Je kunt niet opzeggen bij Rendo en er is daarom ook geen opzegtermijn.

 

Overstappen van energieleverancier

In 2006 heeft Electrabel de energielevering van Rendo overgenomen. Als je in 2006 een energiecontract had bij Rendo energie is dit automatisch overgegaan in een contract van Electrabel. Met de energievergelijker van EasySwitch.nl kun je de contracten van Electrabel vergelijken met andere energieleveranciers. Als Electrabel de goedkoopste tarieven heeft voor jouw huishouden kun je gemakkelijk overstappen met de gratis overstapservice van EasySwitch.nl.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Rendo energie?

EasySwitch.nl vergelijkt alle energiecontracten van 37 energieleveranciers en maakt hiervan een overzicht. Als je je gegevens invult zet EasySwitch.nl de voordeligste contracten voor jouw huishouden op een rijtje. Een nieuw energiecontract sluit je makkelijk en snel af. Rendo leverde tot 2006 energie aan consumenten, maar sinds Electrabel Rendo energie heeft overgenomen is het alleen nog de netbeheerder in het Noord-Oosten van Nederland.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Rendo energie. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Rendo energie

 

Wanneer wordt mijn slimme meter geïnstalleerd?

Rendo gaat straat voor straat de analoge meters vervangen voor slimme meters. Dit proces zal tot 2020 duren, waardoor het nog even kan duren voordat jouw huis aan de beurt is. Je krijgt automatisch bericht van Rendo als jouw straat de slimme meter krijgt aangeboden.  

Kan ik eerder een slimme meter krijgen?

Als je niet wilt wachten tot de slimme meter bij jou wordt geïnstalleerd kun je een prioriteitsplaatsing aanvragen. In dit geval zal Rendo de slimme meter al eerder plaatsen. Normaal gesproken wordt de slimme meter gratis geplaatst, maar bij een prioriteitsplaatsing brengt Rendo kosten in rekening. Deze kosten zijn:
  • Alleen elektriciteitsaansluiting € 67,76.
  • Gas- en elektriciteitsaansluiting € 72,60.
0

Contactgegevens

Adres
Setheweg 1
7942LA, Meppel
Telefoonnummer
0522-856400
Website
Ben jij op zoek naar meer informatie over Rendo Energie? Alle informatie over Rendo Energie vind je hier terug: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt