Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over Sepa Green? Alle informatie over Sepa Green vind je hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl en vind het energieproduct dat het beste bij jouw wensen en verbruik past.

Let op! Op 8 december 2021 is de leveringsvergunning van energieleverancier  Sepa Green ingetrokken. De energieleverancier heeft hier zelf een verzoek voor ingediend bij de ACM. Dit betekent dat Sepa Green geen energie meer aan consumenten, kleinverbruikers en ondernemers mag leveren en dat alle lopende contracten worden beëindigd.

Per 22 december 2021 zijn de klanten van Sepa Green Energy B.V. overgenomen door Innova Energie. Innova heeft ervoor gekozen om het Sepa Green Energy als label over te nemen. Naast alle klanten hebben ze ook al het personeel overgenomen.

Voor vragen en tarieven kan je terecht op de website van Sepa Green Energy B.V: www.sepagreen.nl 

Je kan ook mailen naar: info@sepagreen.nl
Telefonisch contact is op dit moment niet mogelijk.

Lees hier onze uitleg over wat er gebeurt als je energieleverancier failliet gaat.

 


 

Sepa Green is een Nederlandse energieleverancier die een bijdrage wil leveren aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. Sepa Green levert energie aan zowel consumenten als bedrijven.

 

Over Sepa Green

Nederland op een verantwoorde en transparante wijze van energie voorzien, dat is wat Sepa wil. De leverancier garandeert dat minimaal 20 en maximaal 100 % van de energie die de leverancier levert, in Nederland duurzaam wordt opgewekt. Door te investeren in duurzame energieopwekking wil de leverancier een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland.

 

Energie vergelijken»

Hoe duurzaam is Sepa Green

Sepa Green vergroend stapsgewijs, omdat de capaciteit in Nederland nog niet toereikend genoeg is om iedereen te voorzien van groene energie. Sepa Green belooft dat  parallel met de stijgende productiecapaciteit, het aandeel groene energie iedere tien jaar met tien procent zal toenemen. Hierdoor zal in 2050 de helft van de energie gegarandeerd duurzaam zijn.

 

Tarieven van Sepa Green

Consumenten kunnen bij Sepa Green kiezen uit twee verschillende contracten:

  • Stroom en/of gas vast (met een looptijd van 1 tot 3 jaar)
  • Stroom en/of gas variabel

Deze producten bestaan standaard uit minimaal 20% groene stroom en/of gas. Deze energie wordt geleverd voor een prijs die via een vaste formule is ingekocht en afhankelijk van het contract dat je kiest, ieder half jaar wijzigt.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief

Ben je in het bezit van een dubbele of slimme meter? Dan kun je gebruikmaken van het dubbeltarief. Dit betekent dat je voor je energie betaalt middels een laag- en normaaltarief. Op werkdagen tussen 07.00 ‘s ochtends en 23.00 ‘s middags betaal je het normale tarief. In het weekend en op nationaal erkende feestdagen betaal je het laagtarief. Afhankelijk van de regio waar je woont kan het laagtarief ook al om 21.00 uur ingaan. Het laag- en normaaltarief wordt vastgesteld door je netbeheerder. Gebruikmaken van het enkeltarief kan natuurlijk ook, ook als je een analoge of een dubbele/slimme meter hebt. Met het enkeltarief betaal je altijd hetzelfde tarief voor je energie.

 

De slimme thermostaat van Sepa Green

Sepa Green heeft zelf nog geen slimme thermostaat ontwikkeld. Het is vaak wel mogelijk gebruik te maken van een slimme thermostaat die je los hebt aangeschaft. Wij raden je aan in dergelijk geval contact op te nemen met de klantenservice van Sepa Green.

 

De slimme meter bij Sepa Green

Jouw netbeheerder is verantwoordelijk voor het plaatsen van een slimme meter. Nieuwbouwwoningen worden standaard voorzien van een slimme meter. In de wat oudere woningen komt je netbeheerder wijk voor wijk een slimme meter plaatsen. Wil je nu al een slimme meter, dan kun je een prioriteitsaanvraag doen via je netbeheerder. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Als klant van Sepa Green is het mogelijk energie terug te leveren aan het openbare net. Je komt in aanmerking voor een terugleververgoeding als je een kleinverbruiker bent met een aansluiting van <3 x 80 Ampère. Ook is het belangrijk dat je bij zowel Sepa Green als je netbeheerder meldt dat je energie terug gaat leveren. Voor het terugleveren van energie ontvang je een terugleververgoeding van Sepa Green, zonder energiebelasting en btw. Dit is het standaard leveringstarief. De leverancier vergoed tot 5.000 kWh per jaar.

 

Contactgegevens Sepa Green

Via onderstaande gegevens is het mogelijk contact te maken met Sepa Green.

Contactgegevens Sepa Green
E-mail: info@sepagreen.nl
Telefoon: 088 0124800
Website: www.sepagreen.nl

Gas- en stroomstoringen bij Sepa Green

Krijg je te maken met een gas- of stroomstoring in huis? Check dan of anderen in jouw buurt of regio er ook last van hebben op www.gasenstroomstoringen.nl. Zie je op deze website dat jij de enige bent die last heeft van de storing, of ruikt je gas? Bel dan het nationaal storingsnummer: 0800 – 9009.

Betalingen aan Sepa Green

Het is op verschillende manieren mogelijk betalingen aan Sepa Green te voldoen. Wanneer je een contract bij de leverancier sluit, kun je kiezen voor een betalingsmogelijkheid die jij het fijnste vindt.

 

Wat te doen bij verhuizing

Wanneer je als klant bij Sepa Green gaat verhuizen, blijft de leveringsovereenkomst in stand. Tien dagen voor de verhuizing dien je jouw energieleverancier hiervan op de hoogte te stellen.

 

Opzeggen contract bij Sepa Green

Mocht je niet tevreden zijn over Sepa Green, of liever energie af willen nemen van een andere leverancier, kun je dit doen door je simpelweg aan te melden bij een nieuwe energieleverancier. De nieuwe energieleverancier zegt de oude leverancier voor je op.

 

Opzegtermijn Sepa Green

Je dient er bij een overstap wel rekening mee te houden dat je bij Sepa Green een opzegtermijn hebt van 30 dagen.

 

Neemt Sepa Green mijn opzegboete over?

Wanneer je al over wilt stappen van energieleverancier terwijl het energiecontract nog niet is afgelopen, kun je te maken krijgen met een opzegboete. Deze boete krijg je van je oude energieleverancier omdat je contract nog niet helemaal is afgelopen en de leverancier erop rekende voor de resterende tijd nog energie aan je te leveren. Een aantal energieleveranciers geeft aan deze boete voor je te betalen. Of Sepa Green deze boete van je overneemt is niet duidelijk, hier kun je het beste contact over opnemen met de klantenservice van Sepa Green.

Overstappen van energieleverancier

Heb je het idee dat je bij je huidige leverancier teveel betaalt voor energie, of ben je niet tevreden? Je kunt dan het beste overstappen van energieleverancier. Via onze energievergelijker kom je er snel achter bij welke energieleverancier je het goedkoopste uit bent.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Sepa Green

Via EasySwitch.nl kom je er snel en gemakkelijk achter bij welke energieleverancier je het meest voordelig energie afneemt. Kom je er via onze energievergelijker achter dat je het beste een energiecontract af kunt sluiten bij Sepa Green? Dan verloopt het overstapproces via ons. Wanneer je de 14 dagen bedenktijd door bent, verloopt het contact vervolgens via Sepa Green.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Sepa Green. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Veelgestelde vragen Sepa Green

 

Wat is een ‘groencertificaat’ dat wordt uitgegeven door Sepa Green?

Een groencertificaat is een bewijs dat de energie die je geleverd krijgt, 100% duurzaam is. Op dit label staat ook waar de energie is geproduceerd. Met een dergelijk certificaat is aan te tonen dat een energieleverancier groene energie levert.

0

Contactgegevens

Adres
M.H. Tromplaan 55
7513AB, Enschede
Telefoonnummer
+31 (0)88 01248
Website
Wil jij meer weten over Sepa Green? Alle informatie over Sepa Green vind je hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl en vind het energieproduct dat het beste bij jouw wensen en verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt