Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Wil jij meer weten over Trianel Energie? Alle informatie over Trianel Energie vind je hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieleveranciers op EasySwitch.nl en vind het energieproduct dat het beste bij jouw wensen en verbruik past.

Op 27 december 2012 is energieleverancier Trianel Energie failliet verklaard. De Nederlandse Mededingingsautoriteit had de vergunning ingetrokken omdat Trianel Energie de ingekochte energie niet meer kon betalen.

 

Over Trianel Energie

Trianel Energie kwam in de financiële problemen na het failliet gaan van een aantal klanten. Onder andere Orro Energy liet een schuld achter van 4,5 miljoen euro. Landelijke netbeheerders hebben de energielevering voor korte tijd overgenomen zodat consumenten niet zonder energie kwamen te zitten. Klanten van Trianel Energie hebben een nieuwe energieleverancier toegewezen gekregen.

 

Energie vergelijken»

Hoe duurzaam is Trianel Energie?

De energie die Trianel Energie leverde bestond voor 96,5% uit grijze energie. Aardgas en kolen waren de voornaamste bronnen waaruit energie werd gewonnen. Om deze reden was de energie die Trianel destijds leverde niet duurzaam.

 

Tarieven van Trianel Energie

Trianel biedt geen energiecontracten meer aan sinds het faillissement in 2012 en er zijn sindsdien ook geen tarieven meer bekend van de energieleverancier.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Als jouw meterkast een dubbele meter bevat, betaal je gedurende de dag verschillende energietarieven; het laag- en het normaaltarief. Overdag geldt het normaaltarief en in de nacht tussen 23:00 en 07:00 uur, op weekend- en feestdagen geldt het laagtarief. In enkele provincies begint het laagtarief al eerder, namelijk om 21:00.

 

Slimme thermostaat van Trianel Energie

Er bestaat geen slimme thermostaat van Trianel Energie. Met een slimme thermostaat kun je jouw verbruik nauwkeuriger bijhouden. Lees meer over slimme thermostaten.

 

De slimme meter bij Trianel Energie

Ieder huishouden krijgt een slimme meter aangeboden van de netbeheerder, het maakt hiervoor niet uit bij welke energieleverancier jouw contract loopt. Consumenten die vroeger een contract bij Trianel Energie hadden krijgen de slimme meter dus ook aangeboden. In 2015 zijn de netbeheerders begonnen met het installeren van de slimme meter en dit zal tot ongeveer 2020 duren. Je krijgt automatisch bericht wanneer jouw huis aan de beurt is.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Het opwekken van energie door middel van zonnepanelen zorgt voor een besparing op de energierekening. Zonnepanelen wekken ook energie op als je niet thuis bent en zelf geen energie verbruikt. In dit geval wordt de energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Op de energierekening wordt deze teruggeleverde energie verrekend met de energie die je hebt afgenomen, dit wordt salderen genoemd. Bij Trianel Energie kun je geen energie meer salderen sinds het faillissement.

 

Wek jij meer energie op dan je vebruikt?

Als de totale hoeveelheid energie die je opwekt groter is dan de hoeveelheid energie die je hebt afgenomen, kun je hiervoor een vergoeding krijgen. Trianel Energie keert echter geen vergoedingen meer uit sinds het bedrijf in 2012 failliet is gegaan.

 

Contactgegevens Trianel Energie

Je kunt geen contact meer opnemen met Trianel Energie, het bedrijf bestaat sinds 2012 niet meer. Indien jij oud klant bent bij Trianel Energie, verloopt het contact nu via de toegewezen energieleverancier waar jouw contract is ondergebracht.

 

Gas- en stroomstoringen bij Trianel Energie

Heb je last van een gas- of stroomstoring? In sommige gevallen kun je stroomstoringen zelf oplossen in de meterkast, als dit niet lukt kun je contact opnemen met de netbeheerder. Door het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom te bellen word jouw netbeheerder op de hoogte gebracht en zal de storing opgelost worden. Het nummer is: 0800 – 9009.

 

Betalingen aan Trianel Energie

Alle energiecontracten van Trianel Energie zijn bij het faillissement overgezet naar andere energieleveranciers. Sinds deze overstap moeten betalingen worden gedaan aan de nieuwe energieleveranciers, Trianel Energie int geen betalingen meer.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Bij een verhuizing neem je je energiecontract mee naar het nieuwe adres, een energiecontract is namelijk persoonsgebonden. Om ervoor te zorgen dat het contract op tijd wordt overgezet naar het nieuwe adres, is het verstandig om ruim van tevoren je energieleverancier op de hoogte te brengen van je verhuizing. De meeste energieleveranciers hanteren hiervoor 10 werkdagen.

 

Opzeggen contract bij Trianel Energie

Op het moment dat Trianel Energie failliet ging, hoefden de klanten hun contract niet op te zeggen, zij werden automatisch bij een nieuwe energieleverancier ondergebracht. Wanneer het nieuwe contract niet voldeed aan de verwachtingen mocht het worden opgezegd. Als je wilt overstappen naar een nieuwe energieleverancier hoef je niet zelf je contract op te zeggen, je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat jouw oude contract wordt opgezegd.

 

Opzegtermijn Trianel Energie

Trianel Energie heeft geen opzegtermijn, alle energiecontracten werden na het faillissement automatisch bij andere energieleveranciers ondergebracht.

 

Neemt Trianel Energie mijn opzegboete over?

Je kunt niet meer overstappen naar Trianel Energie, de energieleverancier bestaat niet meer.

 

Overstappen van energieleverancier

Besparen op de vaste lasten kan heel gemakkelijk door ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Met de energievergelijker krijg je een duidelijk overzicht van de goedkope energieleveranciers met de voordeligste tarieven of de hoogste welkomstkorting. Door middel van de gratis overstapservice ben je ook nog eens heel snel overgestapt zonder dat je hier veel voor hoeft te doen.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Trianel Energie?

EasySwitch.nl richt zich op het vergelijken van alle energieleveranciers. De tarieven en contracten worden op een rijtje gezet zodat je meteen ziet welk contract voor jouw huishouden het meest voordelig is. Nadat je bent overgestapt zal jouw nieuwe energieleverancier je oude energiecontract opzeggen en je contract op orde maken.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Trianel Energie. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

 

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

Alle energiecontracten van Trianel Energie zijn bij het faillissement overgezet naar andere energieleveranciers. Het is niet mogelijk om klant te worden.
0

Contactgegevens

Adres
Europalaan 24
6199AB, Maastricht Airport
Telefoonnummer
(088) 7531000
Website
Wil jij meer weten over Trianel Energie? Alle informatie over Trianel Energie vind je hier: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energieleveranciers op EasySwitch.nl en vind het energieproduct dat het beste bij jouw wensen en verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt