Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
Op zoek naar meer informatie over Westland Energie? Hier lees je alles over de energieleverancier Westland Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Westland Energie Groep leverde tot 2007 energie aan consumenten tot het werd overgenomen door Essent. Sindsdien is de naam veranderd in Westland Infra en is het bedrijf netbeheerder in de regio Westland.

 

Over Westland energie

In 2007 nam Essent de energielevering van Westland energie over, hierdoor werd Westland energie enkel een netbeheerder. Onder de naam Westland Infra zorgt de netbeheerder voor het transport van gas en elektriciteit en is het bedrijf verantwoordelijk voor het onderhoud van het energienetwerk en de aansluitingen.

 

Energie vergelijken»

Hoe duurzaam is Westland energie?

Westland energie heet tegenwoordig Westland Infra en levert geen energie meer. Als netbeheerder transporteert het bedrijf energie die is opgewekt door energieproducenten, Westland Infra heeft geen invloed op de duurzaamheid van deze energie.

 

Tarieven van Westland energie

Ieder huishouden heeft een gas- en/of elektriciteitsaansluiting. Voor het transporteren van energie en het onderhouden van de aansluiting brengt een netbeheerder kosten in rekening. Deze kosten verschijnen op de energierekening die je van je energieleverancier krijgt.

 

Wanneer geldt het laag- en normaaltarief?

Als je een dubbele meter hebt, gelden er gedurende de dag verschillende tarieven voor de energie die je verbruikt. Voor de energie die je overdag afneemt betaal je het normaaltarief en voor de energie die je ‘s nachts, in het weekend of op feestdagen afneemt betaal je het laagtarief. In de meeste provincies gaat het laagtarief ‘s avonds om 23:00 uur in en loopt het tot 07:00, maar in enkele provincies in het zuiden van het land loopt het laagtarief van 21:00 tot 07:00.

 

Slimme thermostaat van Westland energie

Westland energie is in 2007 overgenomen door Essent. Essent heeft verschillende slimme thermostaten: Nest en de E-thermostaat. Deze slimme thermostaten leren van je leefpatroon en kunnen de verwarming hierop aanpassen. Zo heb je altijd een prettig verwarmd huis en helpt de thermostaat je tegelijkertijd met besparen op je energierekening.

 

De slimme meter bij Westland energie

De slimme meter is een digitale vervanging van de analoge meter, hiermee kunnen energieleveranciers op afstand de meterstanden uitlezen. Ieder huishouden krijgt een gratis slimme meter aangeboden van de netbeheerder. Alle netbeheerders in Nederland zullen tot en met 2020 bezig zijn met het installeren van de meters, waardoor het nog even kan duren voordat jouw huis aan de beurt is. Als je de slimme meter al eerder wilt ontvangen kun je een prioriteitsplaatsing aanvragen bij je netbeheerder, in dit geval zal de slimme meter eerder worden geplaatst. Westland Infra vraagt hiervoor een vergoeding van € 67,76 voor een enkele elektriciteitsaansluiting en € 72,60 voor een gas- en elektriciteitsaansluiting.

 

De terugleververgoeding van zonnepanelen

Met behulp van zonnepanelen kun je zelf energie opwekken waardoor je bespaart op je energierekening. Het kan voorkomen dat je energie opwekt als je niet thuis bent, in dit geval wordt de opgewekte energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet en kunnen andere huishoudens gebruikmaken van deze energie. Op de energierekening wordt deze teruggeleverde energie verrekend met de afgenomen energie, dit wordt ook wel salderen genoemd. Voor het salderen van energie ontvang je bij de meeste energieleveranciers een vergoeding.

 

Wek jij meer energie op dan je verbruikt?

Op het moment dat jouw zonnepanelen meer energie opwekken dan je in totaal verbruikt, lever je meer energie terug aan het net dan je afneemt; je voegt elektriciteit toe aan het net. Voor deze toegevoegde energie kun je een vergoeding krijgen, deze vergoeding verschilt per energieleverancier. In 2007 is Westland energie overgenomen door Essent, op de pagina over Essent kun je lezen hoe hoog de terugleververgoeding van Essent is.

 

Contactgegevens Westland energie

Als Westland Infra je netbeheerder is kun je op een aantal manieren contact opnemen:

Contactgegevens Westland Infra
Email: info@westlandinfra.nl
Telefoon: 0174 – 236236
Website: www.westlandinfra.nl

Gas- en stroomstoringen bij Westland energie

Als je thuis last hebt van een gas- of stroomstoring kun je contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom op: 0800 – 9009, dit nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt hier een melding maken van de storing zodat je netbeheerder het probleem zo snel mogelijk kan oplossen.

 

Betalingen aan Westland energie

Sinds de invoering van het Nieuwe Markt Model krijgen consumenten nog maar één energierekening thuis; alleen van de energieleverancier. Hierdoor krijg je als energieafnemer niet meer te maken met de netbeheerder. Als consument betaal je echter nog wel voor de diensten van de netbeheerder zoals transport-, meet- en aansluitdiensten. Deze kosten staan op de energierekening en betaal je aan de energieleverancier.

 

Wat te doen bij verhuizing?

Een netbeheerder gaat over alle aansluitingen binnen een bepaald gebied, dit ligt vast en je kunt daarom niet zelf kiezen voor een netbeheerder. Als je gaat verhuizen kan het zijn dat de aansluitingen in je nieuwe huis worden beheerd door een andere netbeheerder, maar dit maakt voor jouw energiecontract niets uit. Voor de verhuizing moet je wel aan je energieleverancier doorgeven wat je nieuwe adres wordt, maar je hoeft niets door te geven aan je netbeheerder.

 

Opzeggen contract bij Westland energie

Netbeheerders beheren alle aansluitingen binnen een gebied, dit is vastgelegd. Je kunt niet door middel van een contract bepalen wie jouw netbeheerder is en daarom is er geen mogelijkheid om een contract bij Westland Infra op te zeggen.

 

Veelgestelde vragen Westland energie

Moet ik de slimme meter accepteren?

Nee, de slimme meter wordt je gratis aangeboden door je netbeheerder, maar je kunt de meter weigeren. Als je dit aangeeft zal de meter niet worden geïnstalleerd.

Hoe vaak mag mijn energieleverancier mijn meterstanden aflezen?

Je energieleverancier mag niet op een willekeurig moment je slimme meter uitlezen, er zijn een aantal momenten wettelijk vastgelegd waarop jouw energieleverancier de meterstanden mag uitlezen:

  • Iedere twee maanden, op basis hiervan krijg je een overzicht thuisgestuurd met de verbruikskosten.
  • Aan het eind van ieder jaar om de jaarrekening op te maken.
  • Als je gaat verhuizen.
  • Als de meterstanden nodig zijn voor onderhoud.

 

Overstappen van energieleverancier

Denk je dat je teveel betaalt voor energie of wil je weten welke energieleverancier de goedkoopste tarieven hanteert? Met de energievergelijker van EasySwitch.nl krijg je meteen antwoord op deze vragen. Als je jouw gegevens invoert krijg je een overzicht van de energiecontracten met de voordeligste tarieven en de hoogste welkomstkortingen. Zo kun je snel zien welke energieleverancier het best past bij jouw verbruik en stap je binnen 5 minuten over naar een nieuw energiecontract.

 

Wat doet EasySwitch.nl en wat doet Westland energie?

EasySwitch.nl zet alle energiecontracten op een rijtje en vergelijkt welke het goedkoopst zijn. Met jouw gegevens maakt EasySwitch.nl een persoonlijk overzicht zodat je meteen ziet welke energieleverancier het best bij je past en met de gratis overstapservice kun je zorgeloos en snel overstappen. Westland Infra is sinds 2007 alleen nog een netbeheerder en is verantwoordelijk voor het onderhoud van het energienetwerk en de aansluitingen.

 

Let op: voor de exacte voorwaarden van de energiecontracten kun je terecht op de website van Westland energie. Vergelijk de energietarieven met de tarieven van andere energieleveranciers via de energievergelijker.

Beoordeling klantervaringen
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Beoordeling Easyswitch
0
Prijsinzichten
Betaling
Overstapproces
Online hulp
Klantenservice
Duurzaamheid
Gemiddelde beoordeling:
0 uit 10

Klantervaringen

0

Contactgegevens

Adres
Nieuweweg 1
2685AP, Poeldijk
Telefoonnummer
0900-1550
Website
Op zoek naar meer informatie over Westland Energie? Hier lees je alles over de energieleverancier Westland Energie: tarieven, contactgegevens, beoordelingen, veelgestelde vragen en meer. Vergelijk energie op EasySwitch.nl om te zien welk energieproduct het beste bij jouw verbruik past.

Vergelijk leveranciers

Zojuist overgestapt