Menu

Internet aanbieding

Op zoek naar de goedkoopste internet aanbieding? Vergelijk hier alle internetaanbiedingen die er op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Wie wil nou niet zo goedkoop mogelijk snel internet + een goede service van de aanbieder. Verschillende providers hanteren een internet aanbieding. Soms houdt dit in dat je een voordelig pakket in combinatie met telefonie en tv kunt afnemen, maar dit kan ook alleen een internet aanbieding zijn.

Om te kijken en vergelijken welke verschillende providers een internet aanbieding hebben, kun je hier direct op EasySwitch.nl internetaanbiedingen vergelijken. Kijk dus snel op EasySwitch welke internet aanbieding of pakket het best bij jou past. Klik op de button hieronder en vergelijk internet aanbiedingen van alle aanbieders.

Vergelijk nu »

 

Hoe vind je de goedkoopste internet aanbieding?

Het antwoord op de vraag is simpel: door te vergelijken. Wij leggen je graag uit wat je dient te weten om een weloverwogen keuze te maken en wij helpen je graag bij het vinden van het goedkoopste internetabonnement.

Internet aanbieding
Bij EasySwitch.nl kun je de goedkoopste internet aanbiedingen vergelijken wanneer het jou uitkomt. Want zeg nou zelf; wie wil er nou niet de goedkoopste optie met snel internet en een goede service van de aanbieder? Dit kan bij EasySwitch.nl via een enkele internet aanbieding zijn, een combinatiepakket of het steeds vaker gekozen alles-in-1-pakket.

Via de vergelijker van EasySwitch.nl kun je kijken en vergelijken welke providers een internetaanbieding hebben die aansluit op wat voor internetgebruiker jij bent. Wij zetten hier alles voor je op een rijtje: van de internetverbindingen tot aan de pakketten waaruit je kunt kiezen.

Internetgebruiker: actief tot zeer actief
Zit je gemiddeld vaak op internet of spendeer je het grootste deel van je vrije tijd op internet? Inzicht in je internetgebruik is van belang voor het maken van de juiste keuze voor een internetabonnement. Wij hebben drie soorten gebruikers voor je omschreven waar jij je mogelijk in herkent:

  1. Functionele internetgebruiker

Online ben je alleen als je iets moet opzoeken of om je e-mails te checken. Af en toe kijk je een filmpje of lees je online een artikel. Een ADSL internetverbinding is voor jou de goedkoopste optie die aansluit bij je internetgebruik.

  1. Actieve internetgebruiker

Je checkt regelmatig e-mails, bestelt regelmatig iets online, streamt muziek via Spotify en surft frequent op het internet. Je maakt vooral functioneel gezien gebruik van het internet maar je bent ook te porren voor online entertainment. Een kabel- of glasvezelverbinding past het best bij jouw internetgebruik.

  1. Zeer actieve internetgebruiker

Er gaat geen dag voorbij waarop je niet op internet actief bent. Jouw computer gaat thuis alleen uit wanneer je slaapt en daarnaast wordt het internet gebruikt voor alle toepassingen. Van het checken van de social media kanalen tot aan het downloaden van series en films: het moet allemaal via een zeer snelle internetverbinding. Een snelle kabel- of glasvezelverbinding past het best bij jouw internetgebruik.

 

Vergelijk nu »

 

Hoe zit het met de internetsnelheden per internetverbinding?

ADSL is de goedkoopste internetverbinding

De goedkoopste optie is een ADSL internetverbinding. Gemiddeld betaal je voor deze verbinding tussen de €20,00 en €25,00 per maand. De kortingen over een bepaalde periode en het welkomstcadeau zitten niet bij deze schatting inbegrepen. Er is sprake van een splitsing voor het overbrengen van telefoon- en internetverkeer bij een ADSL verbinding. Dit zorgt ervoor dat televisie kijken van invloed is op de snelheid van het internet.

De snelheid van ADSL gaat tot 8 Mbit/s. Met, ADSL2+ of VDSL ligt dit al een stuk hoger: tot 50 Mbit/s. De ADSL internetverbinding is vrijwel overal beschikbaar en je bent daarbij vrij in de keuze voor een internet aanbieder. Wel dien je rekening te houden met een zwakker signaal naarmate je verder van de wijkcentrale woont. Dit is dus ook van invloed op de snelheid van je internetverbinding.

Een snelle internetverbinding kan via de kabel

Wanneer je kiest voor een internetverbinding via de kabel is er geen sprake van snelheidsverlies als je internet en televisie tegelijk gebruikt. Kabelaanbieders komen veel dichter bij de beloofde snelheid die kunnen oplopen tot 300 Mbit/s. Als je voor een internetverbinding via de kabel kiest ben je verplicht een televisie abonnement af te nemen. Een nadeel is wel dat je niet kunt overstappen van kabelaanbieder omdat er één kabelprovider is in een bepaalde regio. Zoals eerder vermeldt kun je een postcodecheck doen waarin duidelijk wordt welke kabelaanbieder de beste diensten kan leveren aan jouw adres.

Het snelste internet krijgt je via de glasvezel internetverbinding

Razendsnel internet vind je bij de glasvezelaanbieder. Je hebt daarbij de keuze tussen internetsnelheden van 50 Mbps, 100 Mbps en zelfs 500 Mbps. Of deze snelheden ook daadwerkelijk worden gehaald hangen wel van de aanbieder en nog een aantal factoren af. Een voordeel van glasvezel is dat de upload en downloadsnelheid gelijk zijn, wat ideaal is voor de zeer actieve internetgebruiker. Glasvezel is nog niet door heel Nederland beschikbaar. Via een postcodecheck kun je zien of glasvezel in jouw woonplaats beschikbaar is.

Het combinatiepakket en het alles-in-1-pakket

Het combinatiepakket is ook wel het 2-in-1-pakket waarin je kiest welke diensten je bij één provider wilt onderbrengen. Er wordt vaak gekozen voor het internet- en televisiepakket omdat veel mensen een vaste telefoon niet meer nodig vinden. Het internet en televisiepakket kan helemaal aangepast worden naar jouw voorkeuren en je kunt zelfs voor verschillende zenders kiezen.

Een 2-in-1-pakket voor internet en bellen kan handig zijn wanneer je al een televisie abonnement hebt waar je niks op aan te merken hebt. Alsnog kijken naar het alles-in-1-pakket kan nog steeds voordeliger zijn, hieronder vertellen wij je wat de voordelen zijn.

Het opkomende alles-in-1-pakket

Het alles-in-1-pakket bestaat uit een bundeling van internet, televisie en bellen. Dit geeft je twee voordelen: je krijgt korting bij de het afsluiten van een pakket en je ontvangt maandelijks maar één factuur.

Voordeel 1: korting krijgen

Scherpe kortingen krijg je door de onderlinge concurrentie op prijs, internetsnelheid en het (digitale) televisieaanbod tussen de aanbieders. Voor een bepaalde periode ontvang je korting en/of krijg je een welkomstcadeau bij de aanbieder.

Voordeel 2: één factuur van de provider

Wanneer je voorheen drie losse diensten afsloot moest je ook drie rekeningen betalen. Met de opkomst van het alles-in-1-pakket hoeft dat niet meer: je betaalt slechts één factuur. Ook was het misschien even zoeken naar de contactgegevens van iedere provider als je ongemak ervoer. Met de keuze voor een alles-in-1-pakket krijg je naast één factuur ook één aanspreekpunt, zodat je direct geholpen kunt worden bij mogelijke problemen.

 

Zo vind je het goedkoopste alles-in-1-pakket

Binnen enkele minuten kun je al bij het goedkoopste alles-in-1-pakket zijn, die aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren. Hoe? Door een online vergelijking te maken op EasySwitch.nl. Ben je er nog niet over uit welke specificaties voor jou het belangrijkst zijn? Via de vergelijker van EasySwitch.nl ga je op je gemak op onderzoek uit. De vergelijker neemt je aan de hand en doorloopt samen met jou de belangrijkste punten, zodat je snel in gaten krijgt hoe snel je internetverbinding moet zijn voor je internetgebruik.

 

Hét voordeel van internet vergelijken via EasySwitch.nl

Via de EasySwitch.nl vergelijker was het nog nooit zo makkelijk om over te stappen. Het begint met vergelijken, de overstap en aan het eind van de rit bespaar je zelfs tientallen euro’s. Zo ben je bij de zoektocht naar een goedkopere provider bij EasySwitch.nl aan het juiste adres.
Wist je dat aanbieders bij ons nog beter hun best doen om zo goed mogelijk uit onze vergelijker te komen? De aanbieders geven fijne kortingen, bieden één of meerdere maanden gratis internet, sturen een gratis monteur of verwelkomen je met een welkomstcadeau. Begin met besparen en vergelijk je internet bij EasySwitch.nl.

Internet aanbieding informatie op EasySwitch.nl, de onafhankelijke vergelijker en overstapservice van “internet bellen tv“. Naast Internet aanbieding informatie, kun je ook energie vergelijken en meer lezen over andere internet gerelateerde begrippen en internet vergelijken.
Vergelijk nu »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je mist nooit meer de beste energiedeals!

Laatste nieuws

Blijf up-to-date van het laatste energie nieuws

Barometer 2016: Nederland gaat voor groene stunters

De energiemarkt is aan het veranderen. Steeds minder mensen houden vast aan hun traditionele energieleverancier en stappen over naar een groene...

Lees meer

Windenergie. Ook als het niet waait

Netbeheerder Tennet is deze week begonnen met de aanleg van de COBRAcable. De onderzeese stroomkabel verbindt het Deense Endrup met de Eemshaven in Groningen....

Lees meer

De energieleveranciers die groen gas aanbieden

Groen gas, het bestaat, maar wat is het precies en welke energieleveranciers bieden jou groen gas aan? Wij leggen je uit wat er wordt bedoeld met groen gas en...

Lees meer