Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
Feiten energiecontract

Als je de fabels mag geloven is het nog een heel avontuur om over te stappen van energieleverancier, maar als je naar de feiten kijkt is er eigenlijk niets spannends aan. Dat maakt de besparing wat ons betreft niet minder leuk. We leggen je aan de hand van 6 fabels en feiten graag uit waarom overstappen eigenlijk heel rustgevend is.

 

3 FABELS

Als ik overstap heb ik een nieuwe energie-meter-kast nodig

Misschien dat jij het je de eerste keer ook wel afvroeg: “als ik overstap, moet de energieleverancier dan langskomen om mijn hele meterkast te vervangen zodat ik mijn nieuwe energie kan ontvangen?!” Gelukkig is hier niets van waar. Als je overstapt hoeft er niets in je huis te veranderen en je energieleverancier komt niet langs. Sterker nog: er verandert eigenlijk niets. Het enige wat jij merkt is dat je aan het eind van het jaar meer geld overhoudt. Dat is gelukkig geen fabel ;)

 

Als ik overstap heb ik het risico om te worden afgesloten

Wij hebben in Nederland een heel goed werkend systeem dat ervoor zorgt dat jij nooit zonder energie zit als je overstapt. Je nieuwe energieleverancier kijkt in de landelijke database wanneer jouw oude contract afloopt en neemt jou op die datum over als nieuwe klant. Je nieuwe en oude contract lopen hierdoor naadloos in elkaar over, jij hebt altijd energie thuis en het mooiste is nog: jij hoeft hier zelf niets voor te doen!

 

Straatverkopers bieden ook het goedkoopste energiecontract aan

Je ziet ze bij de supermarkt, aan de deur of op het station; gezellige verkopers die voor jou ‘het goedkoopste energiecontract’ hebben. Het is natuurlijk al heel toevallig dat zij dit allemaal hebben, dus of het echt waar is kun je het best zelf checken door een vergelijking te maken. Grote kans dat je een contract vindt dat nog goedkoper is! Denk je dit keer écht een goed aanbod te hebben gekregen? Pak dan thuis je laptop erbij en vergelijk het aanbod met alle andere contracten. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd, dus tijd zat om je nog af te melden.

 

3 FEITEN

Overstappen is binnen 5 minuten geregeld

Een nieuw energiecontract afsluiten is niet moeilijk en duurt zeker niet lang. Omdat het alleen een administratief proces is hoef jij niets ingewikkelds te doen. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en het energiecontract uit te kiezen dat het beste bij jou past. Ook als je een voorkeur voor groene energie hebt of voor een bepaalde contractduur heb je dit met één klik aangegeven. Kortom: zo geregeld!

 

Met een nieuw contract bespaar je gemiddeld €250

Feit. Er zijn heel veel energieleveranciers die jou allemaal als nieuwe klant willen binnenhalen en daar hebben zij veel geld voor over. Heel veel geld! Mooi dat jij hiervan kunt profiteren.

 

Je kunt ieder jaar opnieuw besparen

Energieleveranciers hebben alleen veel geld over voor nieuwe klanten, niet voor bestaande klanten. Loopt je energiecontract bijna af? Dan zal je energieleverancier je waarschijnlijk een nieuw aanbod doen, maar dit is nooit zo mooi als het aanbod dat je de eerste keer kreeg. Gelukkig zijn er nog heel veel andere energieleveranciers die deze hoge korting wel willen geven. Het enige wat jij hoeft te doen is ieder jaar het mooiste aanbod uitkiezen. En nou zijn wij niet te beroerd om je hier een handje mee te helpen ;).

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: