Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Per oktober krijgen 10.000 Amsterdamse huishoudens een energiecoach. Deze coaches bieden in samenwerking met het Amsterdamse Steunpunt Wonen informatie en besparende producten aan waar de Amsterdammers gebruik van kunnen maken.

Energie besparen

Door deze coaches in te zetten wil Laurens Ivens, Wethouder Wonen, de vele oude woningen die Amsterdam telt energiezuinger maken. “Vaak kun je al veel bereiken met eenvoudige maatregelen. Niet alleen wordt zo de uitstoot van CO2 verminderd, maar ook op de woonlasten kan er flink worden bespaard. We verwachten dat de energielasten van de huishoudens met zo’n € 100 tot € 120 per jaar omlaag kunnen. Dus dat is dubbele winst: voor mens en milieu.”

Van training tot tips

De komende tijd krijgen de energiecoaches in spé trainingen. Per oktober gaan ze langs bij de Amsterdammers thuis om tekst en uitleg te geven over energie besparen. Ze nemen je mee door je huis en wijzen aan waar je makkelijk energie kan besparen. Er is bijvoorbeeld veel winst te behalen bij de verlichting of de verwarming. Niet alleen helpt de energiecoach je besparen, ze geven ook tips over veiligheid.

Bespaarpakketten

Een bezoek en het advies van een energiecoach zijn gratis. De coaches brengen bespaarpakketten mee waaruit de bewoner één product ter waarde van 15 euro mag uitzoeken. In het pakket zit onder andere radiatorfolie, een tochtband, een brievenbusborstel, een waterbesparende douchekop en LED lampen. Mocht de bewoner nog meer items willen aanschaffen dan kan dat tegen 50% van de inkoopprijs.

Eenvoudig energie besparen

Kun je niet wachten tot oktober? Dan kunt u nu al beginnen met energie besparen. EasySwitch.nl toont de voordeligste energiecontracten van dit moment én je wordt vaak beloond met een mooie welkomstkorting. Zo betaal je minder voor energie en kun je geld dat je hiermee bespaart ergens anders aan uitgeven.

Interesse?

Woon je in Amsterdam en heb je interesse in een energiecoach? Via energiecoach@wswonen.nl kun je je opgeven.

Yentl Vork

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: