Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Beste energieleverancier volgens Consumentenbond

De consumentenbond heeft, in een enquête onder 1500 consumenten, onderzoek gedaan naar de ‘beste’ energieleverancier.

De vraag “Hoe blij bent u met uw energieleverancier?” is bij dit onderzoek als uitgangspunt genomen. Ook de klanttevredenheid en de geleverde service waren onderzoekspunten. Met een gemiddelde van 7,3 blijken de respondenten redelijk tevreden over hun energieleverancier te zijn.

De top drie van energieleveranciers met de hoogste gemiddelde beoordeling op tevredenheid zijn Greenchoice (8,0), Westland energie (7,7) en Delta (7,5).

Een mooi resultaat voor prijsvechter Greenchoice, dat bewijst dat goedkope energieprijzen niet vanzelfsprekend samen gaan met een lagere kwaliteit. U kunt alle energietarieven waaronder Greenchoice tarieven hier onafhankelijk vergelijken.

De top drie van energieleveranciers met de laagste gemiddelde beoordeling op tevredenheid zijn Oxxio (6,9), Nederlandse Energie Maatschappij (7,0) en RWE (7,1).

Nederlandse Energie Maatschappij tarieven zijn vaak een stuk lager dan andere bedrijven, maar het bedrijf scoort volgens het onderzoek van de Consumentenbond op andere belangrijke punten als service gemiddeld lager.

Onder ‘de tevredenheid’ heeft de consumentenbond de volgende variabelen onderzocht: prijs, bereikbaarheid, klantenservice, juistheid van nota’s, voorwaarden van het contract en de service.

Over EasySwitch.nl.
Energieprijzen vergelijken kan gemakkelijk en snel op deze website. EasySwitch is 100% onafhankelijk en zorgt er voor dat u eenvoudig kan overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Met EasySwitch kunt u als consument of bedrijf eenvoudig en onafhankelijk energieprijzen van energieleveranciers vergelijken op basis van verschillende criteria zoals prijs, service en looptijd.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: