Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

16 oktober 2014 – Nuon timmert aan de weg met ‘Blijven loont’. Bestaande klanten krijgen 10% korting op het stroomtarief. Elk jaar komt hier 5% bij tot maximaal 25%, zolang de klant bij Nuon blijft. 

‘Blijven loont’ kun je zien als een sympathiek gebaar voor klanten. De keerzijde van de medaille is dat vaste klanten, die jarenlang variabele tarieven (slaperstarieven) betalen en nooit overstappen, verder blijven slapen.

Overstappen loont!

Overstappers profiteren van welkomstpremies en/of actietarieven. Hier kan de loyaliteitskorting van Nuon niet tegen op. Veel huishoudens hebben door dat jaarlijks overstappen naar de beste energiedeal erg voordelig uitpakt. Maar er zijn nog genoeg huishoudens die jarenlang bij dezelfde leverancier blijven.

Helft huishoudens nog nooit overgestapt

44% van de huishoudens is wel eens overgestapt sinds de privatisering van de energiemarkt in 2004 (bron trendrapportage Autoriteit Consument & Markt, april 2014). Meer dan de helft van de huishoudens is dus al die jaren bij dezelfde energieleverancier gebleven. Het is belangrijk dat deze groep huishoudens wakker wordt. Is de huidige leverancier nog steeds de beste keuze? Betaal je niet jarenlang te veel voor gas en elektriciteit?

Slapers wordt wakker!

Als consumenten kritisch zijn over hun energieaanbieders, houdt dit de energieleveranciers scherp. Als slechts een kleine groep door heeft dat jaarlijks overstappen gunstig is, wordt een nieuwe klant minder waard. Leveranciers doen minder hun best nieuwe klanten binnen te halen. De energiemarkt zou kunnen verschralen.

Dus: energie vergelijken

Wil je als prijsbewuste consument je energierekening omlaag brengen? Op EasySwitch.nl kun je eenvoudig energie vergelijken.

Waarom een energievergelijker?

De leverancier met de laagste energietarieven is niet automatisch de goedkoopste energieaanbieder. Ook de hoogte van het vastrecht (vast bedrag aan abonnementskosten) en de welkomstkortingen tellen mee. Op EasySwitch.nl nemen we al deze factoren mee. Wij tonen voor jouw energieverbruik de beste energiedeals op de energiemarkt.

Overstapservice

Overstappen van energieleverancier is eenvoudig dankzij de overstapservice. Hierbij zegt je nieuwe leverancier je huidige leverancier voor je op.

Jelle Feenstra

 

Jelle, mede-oprichter Overstappen.nl/EasySwitch.nl, geeft zijn visie op de energiemarkt.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: