Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Consumenten betalen te veel door verkeerde energiemeter

Amsterdam 10 april 2012,

Er worden per jaar honderden euro’s te veel betaald aan energie door consumenten omdat men een te grote en te dure elektriciteitsmeters heeft.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat energiebedrijf Liander ruim 6000 te grote, en dus ook te dure, meters bij consumenten had geplaatst.
Uit een steekproef die heeft plaatsgevonden bij Enexis in Limburg, blijkt dat van de 100 consumenten van Enexis er 7 consumenten een verkeerde meter was geplaatst. Door het plaatsen van een verkeerde meter betalen deze huishoudens onnodig te veel terwijl zij hier niet van op de hoogte zijn. Wanneer een consument namelijk gebruik maakt van een meter met een capaciteit die groter is dan gemiddeld, wordt er meer vastrecht betaald.

Wilt u ook geld besparen op uw energierekening? Maak dan gebruik van de onafhankelijke energievergelijker van EasySwitch. Hiermee kunt u gemakkelijk de energietarieven van alle enenergieleveranciers met elkaar vergelijken.
Ook kunt u via EasySwitch energie vergelijken en geheel gratis overstappen van leverancier. Bespaar nu honderden euro’s per jaar op uw rekening!

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: