Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Consumenten opgelicht door nep deur-aan-deurverkopers in naam van Oxxio en Essent

Naar aanleiding van deze nepverkopers, die zich nu opnieuw voordoen als vertegenwoordigers van een ander energiebedrijf, trekt Essent aan de bel. De nepverkopers lichten de consumenten op door te vertellen dat Essent is opgekocht. Door de klant te laten tekenen zou deze zogenaamd overgezet worden naar hun administratie waardoor de klant een paar tientjes per jaar voordeliger uit zou zijn.

Eerder dit jaar waren deze nep colporteurs actief in Zeeland. Toen deden deze verkopers zich voor als vertegenwoordigers van Nuon, die Delta zou hebben opgekocht. Momenteel zijn ze actief in Zwolle waar ze zich voor doet als verkoper van Oxxio, wat gekocht zou zijn door Essent.

Dit is genoeg reden voor Essent geweest om aan de bel te trekken. Een woordvoerder van Essent geeft aan niet door Oxxio gekocht te zijn en colportage al lange tijd geleden afgezworen te hebben. Essent verkoopt al lange tijd niet meer aan de deur. In de afgelopen jaren werd er door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor enkele miljoenen euro’s boetes uitgedeeld voor onjuiste klantenwerving door energiebedrijven.

Door deze boetes zijn colporteurs tijdelijk iets minder in het nieuws geweest. Echter lijken ze helemaal terug, nu telefonische acquisitie stevig aan banden is gelegd via het bel-me-niet Register. Volgens de toezichthouder van NMa krijgt één op de vijf Nederlanders te maken met misleidende en/of agressieve colportage of verkoop aan de deur.

Wilt u ook liever zelf energie vergelijken? Maak dan nu gebruik van de onafhankelijke vergelijker van EasySwitch.
Hiermee kunt u gemakkelijk alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Ook kunt u via EasySwitch geheel gratis overstappen. Bespaar nu honderden euro’s per jaar op uw rekening!

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: