Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
Duurzaam gas komt steeds dichterbij dankzij monomestvergisters

Goed nieuws voor voor Groningen en voor mensen die graag voor écht duurzaam kiezen. Minister Kamp van Economische Zaken stelt in 2017 150 miljoen euro beschikbaar voor de versnelde realisatie van zo’n 200 monomestvergisters. Hiermee  kan mest worden omgezet naar hernieuwbare energie zoals biogas, warmte of elektriciteit.

40 huishoudens voorzien van duurzame energie

De regeling is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het behalen van het doel om in 2020 14% hernieuwbare energie te realiseren. Een gemiddelde monomestvergister is in staat om ongeveer 40 huishoudens te voorzien van voldoende gas en elektriciteit.

FrieslandCampina bundelt krachten

Onlangs publiceerde NOS al een nieuwsbericht waarin werd aangekondigd dat zuivelgigant FrieslandCampina bij honderden boeren aan het polsen is om duurzaam gas te produceren. Omdat de machines voor de meeste boeren veel te duur zijn, wil het zuivelconcern de krachten bundelen en gebruikmaken van de subsidiepot Stimuleringsregeling Duurzame Energie van minister Kamp.

Vermindering CO2 uitstoot door mestvergisting

Monomestvergisters werken op pure mest, zonder bijproducten zoals bijvoorbeeld mais. De oude biovergisters doen dit wel en zijn door het gebruik van kostbaar voedsel minder efficiënt. Mestvergisting helpt broeikasgasemissies voorkomen, wat bijdraagt aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

Kies ook voor duurzame energie

Vind jij groene energie en duurzaamheid ook belangrijk, kies dan voor een energiecontract met groene stroom. Via de filter in onze vergelijker zie je meteen welke energieleverancier niet alleen groene energie levert, maar ook investeert in duurzame energie.

 

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: