Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Duurzaam is vanaf nu écht duurzaam

De afgelopen maanden is het onderwerp groene energie vaak in het nieuws geweest: is groen eigenlijk wel zo groen als het lijkt? Als energieleveranciers goedkoop certificaten uit het buitenland kunnen kopen en hiermee grijze contracten mogen verkopen als groene contracten, hoe weten we dan nog wat écht groen is? Om dit duidelijk te maken, maken wij op EasySwitch.nl vanaf vandaag nog maar 1 onderscheid: energie is duurzaam of niet.

Lancering label ‘duurzame keuze’

Als je vanaf vandaag energie vergelijkt op onze website dan heb je de keuze: wil je duurzame energie of niet? Als je kiest voor duurzame energie krijg je de beste deals te zien die CO2 gecompenseerd gas en stroom van hernieuwbare Nederlandse bronnen leveren. Deze energiecontracten herken je aan het label ‘duurzame keuze’. Wij vinden dat het transparant moet zijn waar jouw energie vandaan komt en als jij duurzame energie wilt, dan moet je ook echt duurzame energie krijgen.

Wil je zien hoe het label eruit ziet? Maak dan een vergelijking en kies voor de filter duurzaam.

 

Vergelijk Energie

EasySwitch.nl steunt Carbonkiller actie

Op dit moment hebben we in Europa een emissiehandelssysteem dat de industrie verplicht om te betalen voor de CO2 die zij uitstoten: zij moeten emissierechten kopen. Een emissierecht geeft het recht om 1 ton CO2 uit te stoten. Er zijn echter zoveel emissierechten te koop dat de prijs heel laag is en het voor bedrijven heel goedkoop is om vervuilend te blijven. WISE en Greenchoice willen dat de politiek het aantal verkrijgbare emissierechten vermindert en de prijs ervan verhoogt zodat bedrijven worden gestimuleerd om te gaan investeren in duurzame alternatieven. Om hier aandacht voor te vragen hebben zij een platform gelanceerd, genaamd Carbonkiller, waarbij burgers en bedrijven zelf emissierechten kunnen kopen om deze vervolgens te vernietigen. Wij vinden dit een mooi initiatief en daarom doen we graag mee.

 

Deze week halen wij 1 ton CO2 uit te lucht voor jouw duurzame overstap

Als je overstapt naar een duurzaam energiecontract dan kies je voor stroom uit duurzame bronnen en wordt de CO2 die vrijkomt bij je gasverbruik gecompenseerd. Kortom, je bent goed bezig voor het milieu. Wij dragen ook graag ons steentje bij en daarom halen wij 1 ton CO2 uit de lucht voor ieder duurzaam contract dat deze week via ons wordt afgesloten. Dus als je kiest voor duurzame energie bespaar je €230 en kopen wij een emissierecht dat we vernietigen. Zo zorgen we er samen voor dat deze ton CO2 niet bij ons in de lucht terecht komt.

 

Samen hebben we deze week 198 ton CO2 uit de lucht gehaald

1 ton CO2, hoeveel is dat eigenlijk?

Weet jij hoeveel ton CO2 je in een jaar uitstoot? Om je hier een beeld van te geven hebben wij een aantal concrete voorbeelden.

1 ton CO2 staat gelijk aan:

  • Een jaar lang 3 dagen per week vlees eten
  • 5000 km rijden met je benzine auto
  • Met het vliegtuig op stedentrip naar een Europese stad
  • Het verbruiken van 500 m3 gas (een gemiddeld huishouden van 2 personen verbruikt 1100 m3 gas per jaar)

 

Wil je nog meer voorbeelden en volgen hoe de actie ervoor staat? Volg ons dan op Facebook. Daar houden we je op de hoogte van het verloop van de actie en presenteren we volgende week de uitslag hoeveel CO2 we samen hebben bespaard!

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: