Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Duurzaam zolang het geen geld kost

De meeste consumenten willen wel aan het milieu denken, zolang het geen extra geld kost. Dit blijkt uit onderzoek van EasySwitch.nl onder 1003 Nederlanders. Bijna 70% van de ondervraagden wil niet extra betalen voor groene energie die gegarandeerd duurzaam geproduceerd is.

Handelen uit kostenbesef

Een minderheid van de ondervraagden is bereid extra te betalen voor het milieu. 25% van de ondervraagde consumenten zegt bereid te zijn om tot 10% meer te betalen voor energie die gegarandeerd uit duurzame bronnen is opgewekt. Verder geeft 35% aan op het energielabel te letten bij het aanschaffen van elektrische apparaten.

Energie besparen

Als consumenten willen besparen op hun energiekosten, kiezen ze voor de makkelijkste aanpassingen. Het lager zetten van de verwarming wordt het meest genoemd. Maar 13% van de ondervraagden geeft aan het installeren van zonnepanelen te overwegen. Wat betreft het overstappen van energieleverancier blijkt dat bijna 25% voor gemak kiest. Zij willen niet overstappen omdat ze het te veel rompslomp vinden.

Week van de Energierekening

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat veel huishoudens vanuit kostenbesef al actief bezig zijn met energiebesparing. 70% van de huishoudens geeft aan dit het komende jaar te gaan doen. Vandaag is bij Milieu Centraal de Week van de Energierekening gestart. Op de website van Milieu Centraal krijgen bezoekers energieadvies op maat.

Energie vergelijken

Op EasySwitch.nl kunt u eenvoudig de prijzen van energie vergelijken. Nieuwe klanten profiteren van welkomstpremies en/of actietarieven. Breng nu uw energierekening omlaag en stap met de overstapservice over naar een andere energieleverancier. Wilt u overstappen naar groene energie? Geeft u dit dan aan in onze energievergelijker.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: