Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Netbeheerder Endinet is voor de tweede keer op rij de goedkoopste netbeheerder. Mensen die in Noord-Oost Brabant en Eindhoven wonen zijn daarom jaarlijks goedkoper uit dan mensen die energie afnemen bij Rendo Netwerken.

 

Rendo Netwerken duurste netbeheerder

Rendo Netwerken is voor het tweede jaar op rij de duurste netbeheerder. De netbeheerder verzorgt het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnetwerk in de regio Zuid-Drenthe en Noord-Overijssel.

 

Gebied Endinet wordt Enexis

Per 1 januari 2017 zal het gebied van Endinet van Enexis worden. Dit betekent dat, mochten de prijzen aankomend jaar ongeveer gelijk blijven, mensen in deze regio’s per 2017 een tientje meer gaan betalen voor de netbeheerkosten.

 

Liander netbeheerder in Friesland en Noordoostpolder

Per 1 januari 2016 is Liander netbeheerder in bijna alle gebieden in Friesland en de Noordoostpolder. Hiermee zijn de elektriciteits- en gasnetten in deze gebieden beter aansluitend bij de bestaande distributienetwerken van beide partijen. De ruil past binnen het overheidsbeleid om het werkterrein van netbeheerders langs de provinciale grenzen te organiseren. Klanten die veranderen voor netbeheerder zullen hiervoor worden geïnformeerd.

 

Alliander en Enexis doen ruil van werkgebied

Alliander en Enexis hebben een ruil gedaan per 2016 van werkgebied. Dit maakt voor de kosten van de netbeheer voor huishoudens nauwelijks iets uit, de prijzen van Liander en Enexis zijn ongeveer gelijk. In 2016 is Enexis 3,11 euro goedkoper op basis van een 3×25 aansluiting en een G6 aansluiting.

 

Bekijk hier hoeveel u met welke aansluiting kwijt bent aan netbeheerkosten in 2016:

  Gas Stroom
2016 < G6 (500m3 en 4000m3) > 1x 6A t/m 3 x 25A
Cogas 148,67 239,92
Delta 149,19 250,07
Endinet 148,00 218,64
Enexis 147,20 228,51
Liander 148,14 230,69
Rendonet 169,29 241,67
Stedin 151,01 236,94
Westlandinfra 125,95 283,06

 

Netbeheerders vastgesteld per regio

Overigens kan de keuze voor een andere netbeheerder niet door de consument worden gemaakt. Uw netbeheerder wordt bepaald door de regio waar u woont. Een netbeheerder is letterlijk een beheerder van het net. Deze partijen zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het net. De kosten die de netbeheerder rekent zijn de vergoeding die u betaalt voor het gebruik van het netwerk plus de onderhoud en de aansluiting van uw huis op dit netwerk. Deze kosten worden bij u in rekening gebracht via het factuur van de energieleverancier. Uw energieleverancier zorgt ervoor dat dit bedrag bij uw netbeheerder terecht komt. De netbeheerkosten zijn dus onderdeel van uw energierekening. Lees hier meer over de samenstelling van uw energierekening.

 

Op EasySwitch.nl geven we per 1 januari 2016 de Liander prijzen weer voor de netbeheerkosten in Friesland.

 

Energie vergelijken levert u in de meeste gevallen een besparing op. Door jaarlijks een vergelijking te maken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw energie. Daarnaast bieden veel energieleveranciers bij een éénjarig contract een voordelige welkomstkorting. Stap daarom ieder jaar opnieuw over naar een nieuw éénjarig energiecontract en profiteer van scherpe prijzen en een welkomstkorting.

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: