Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energie besparen? [29] Easy Tips! deel 1

Energie besparen is niet alleen goed voor de portemonnee maar uiteraard ook voor het milieu. Wil jij weten hoe je deze twee vliegen in één klap vangt? Lees dan snel verder! Wij hebben een lijst van 29 EasyTips samengesteld die je makkelijk en goedkoop kunt toepassen. Of het nou een warme zomerdag of een ijskoude winterdag is, er zijn altijd mogelijkheden om het energieverbruik naar beneden te brengen.

 

 

Gratis methodes om energie te besparen:

1. Draag laagjes. Het dragen van een extra kledingstuk is een uitermate geschikt alternatief voor het verhogen van de thermostaat.

2. Houd deuren en ramen zo lang mogelijk dicht. Je kan het beste alleen overdag even het raam open zetten om het huis te luchten.

3. Open gordijnen van ramen die op het zuiden liggen gedurende de dag om warmte op te vangen. Sluit gordijnen gedurende de nacht om de warmte binnen te houden.

4. Vergeet niet het licht uit te schakelen wanneer je een kamer verlaat. Het is slechts een kwestie van gewenning.

5. Stand-by is niet uit. Schakel elektrische huishoudelijke apparaten helemaal uit in plaats van ze op de stand-by-stand te zetten.

6. Opladers uit het stopcontact. Haal opladers uit het stopcontact wanneer ze niet in gebruik zijn. Laat elektronica daarnaast ook niet te lang aan de oplader hangen. Zelfs als de batterij volledig opgeladen is zal het nog steeds een kleine hoeveelheid stroom gebruiken.

7. Check goed of de koelkast volledig dicht zit na open en dicht doen. Laat de kou niet ontsnappen.

8. Koelkast energiebesparend indelen. Je kunt een koelkast ‘s nachts niet uit zetten, maar wat je wel kunt doen om energie te besparen is de koelkast goed vullen. Hierdoor zal de koude lucht beter circuleren. Let op! Te vol heeft een tegenovergestelde werking.

9. Gebruik de energiebesparende instellingen op uw apparaten. Veel moderne apparaten zoals laptops, koelkasten, vriezers en wasmachines zijn uitgerust met instellingen die energie besparen mogelijk maken.

10. Vaatwasser slim gebruiken. Zet de vaatwasser pas aan als de machine helemaal vol zit. Hiermee bespaar je naast energie ook nog eens een grote hoeveelheid water.

11. Een overbeladen wasmachine moet harder werken en gebruikt dus meer energie. Bekijk de handleiding om te checken wat de voorgeschreven hoeveelheid is.

12. Drogers gebruiken veel energie. Hang de was op de lijn wanneer dit mogelijk is of wring eerst de was uit voordat het de droger in gaat.

13. Gebruik je een airconditioner in de zomer? Zorg er dan voor dat deze vrij staat zodat de lucht vrij kan stromen. Vergeet ook niet de verwarming lager of uit te zetten, zodat er geen conflict bestaat tussen warme en koude lucht.

14. Laat de afzuigkap niet onnodig lang aanstaan. Deze zuigt namelijk naast geuren ook warme lucht uit het huis weg.

15. Een apparaat als een printer gebruik je waarschijnlijk niet zo vaak. Zet de printer daarom uit wanneer je niet hoeft te printen.

Meer tips? Zie deel 2 van de Easy Tips

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: