Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Iedere maand opnieuw wordt er geld afgeschreven door je energieleverancier. Aan het eind van het jaar krijg je te horen of het voorschotbedrag dat maandelijks af werd geschreven voldoende was om je energieverbruik voor een jaar te betalen. Wil je dit maandbedrag verlagen? Hier zijn meerdere manieren voor. De snelste manier is door te bekijken bij welke energieleverancier je minder gaat betalen voor je energie. 

 

Vergelijken in vier simpele stappen

Energieleveranciers, energiecontracten, energie vergelijken; er zijn maar weinig mensen die hier echt enthousiast van worden. Wél worden de meeste mensen enthousiast van een besparing. Houd je ook liever wat geld over voor dagjes uit of vakanties? Dan raden wij je aan te bekijken of je bij een andere energieleverancier niet minder betaalt voor je energiegebruik. Volg de stappen in onderstaande afbeelding en je weet direct of je niet voordeliger uit kan zijn.

 

Energie vergelijken in vier stappen

 

 

Vergelijk Energie

 

 

Je gas en elektra worden niet afgesloten

Wat sommige mensen tegenhoudt over te stappen van energieleverancier is de angst voor de afsluiting van hun energie. Wij kunnen je geruststellen: overstappen gebeurt administratief. Er zal alleen een wijzing plaatsvinden in een administratief systeem, waardoor een andere energieleverancier jouw aanspreekpunt wordt.

 

Wat is het maandelijkse voorschotbedrag?

Het voorschotbedrag (of termijnbedrag) is het bedrag dat je maandelijks alvast betaalt aan je energieleverancier, zodat je aan het eind van het jaar niet bij hoeft te betalen of geld terug krijgt. De meeste energieleveranciers bepalen dit bedrag aan de hand van het verbruik van de voorgaande jaren op uw adres (het historisch verbruik). Het kan zijn dat je huis inmiddels beter geïsoleerd is, waardoor er minder energie ontsnapt, je bent misschien energiezuiniger gaan leven, of er woont één persoon meer of minder in huis. Dit heeft allemaal effect op de energiekosten.

 

Kan mijn voorschotbedrag hoger of lager?

Heb je een slimme meter, dan is het aan te raden meer inzicht te verkrijgen in uw verbruik. Je downloadt de app van je energieleverancier of schaft een slimme thermostaat aan en ziet direct hoeveel energie je echt verbruikt. In de winter zal dit stukken meer zijn dan in de zomer. Heb je nog geen slimme meter, dan is het altijd mogelijk contact op te nemen met je energieleverancier voor meer inzicht in je verbruik. Is je voorschotbedrag veel hoger dan je  daadwerkelijke verbruik? Vraag dan je energieleverancier dan het bedrag te verlagen zodat het dichterbij uw daadwerkelijke verbruik ligt. Omhoog kan ook, je wilt immers niet aan het eind van het jaar veel geld bij moeten betalen.

 

Andere manieren om te besparen op uw energiekosten

Ben je al een slimme bespaarder, en vergelijk je al ieder jaar aan het eind van je contract al de tarieven? Dan ben je vast benieuwd naar andere mogelijkheden om te besparen op je energiekosten. Lees hier welke andere mogelijkheden je hebt om je huis energiezuiniger te maken.

 

Heb je andere vragen over energie waar je niet uit komt? Onze experts staan voor je klaar! Bel 020 – 531 76 70 voor advies.

 

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: