Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energiebedrijven in de problemen door wanbetalers

Energiebedrijven Eneco, Nuon en Essent zitten in zwaar weer door een steeds grotere groep wanbetalers. De energiebedrijven wijten de toename aan de economische crisis. Bij het Nederlandse energiebedrijf Eneco staat het bedrag aan openstaande rekeningen inmiddels op €31 miljoen.

Afsluiten, mag dat?

Energieleveranciers zijn in de winter verplicht om energie te leveren. Dit heeft te maken met de kans op vorst. Mocht een wanbetaler zich schuldig maken aan fraude of niet mee willen werken aan schuldhulpverlening dan is het wel mogelijk de wanbetaler af te sluiten. In de zomer is afsluiten makkelijker.

Veel openstaande rekeningen

Bij Eneco is het bedrag aan openstaande rekeningen in 2012 met € 11 miljoen toegenomen. Het bedrijf schat dat van de 2.1 miljoen klanten, tienduizenden wanbetaler zijn. Volgens topman van Eneco, Guido Dubbeld, heeft dit te maken met de economische crisis. Ook de concurrentie heeft het zwaar. Concurrent Nuon verkeert al in zwaar weer en kan deze tegenslag niet gebruiken.

Goedkope energie

Wilt u minder betalen voor uw energie? Op EasySwitch.nl kunt u gratis energieleveranciers met elkaar vergelijken. U wilt toch ook besparen op uw energierekening? Ook voor het gehele aanbod van energieleveranciers kijkt u op EasySwitch.nl.

Jeroen Brouha

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: