Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energieonderzoek onder jongeren

Wat weten jongeren tussen 17 en 27 van energie en duurzaamheid? Het onderzoeksbureau Ipsos Synovate onderzocht in opdracht van energieleverancier Eneco de kennis en het gedrag van 1000 jongeren.

Energie en overheid

Als het aan de onderzochte jongeren ligt, moeten vooral de overheid en de energiebedrijven iets aan duurzaamheid doen. Zo vindt 76% van de hoger opgeleiden dat de overheid de ontwikkeling van duurzame energie moet bevorderen. En 89% geeft aan dat de Nederlandse regering de burger moet stimuleren om zelf duurzame energie op te wekken.

Gedrag jongeren

Jongeren weten wel wat energiebesparende maatregelen zijn, maar zij doen er zelf niet veel aan. Het water uitzetten tijdens het tandenpoetsen en een warme trui aantrekken als het koud is, zijn maatregelen die nog wel worden genomen. Maar het korter douchen, het aanschaffen van apparaten met energielabel A en het uit het stopcontact halen van de oplader zijn dingen die jongeren niet graag doen.

Toekomst energie

De kennis van de jongeren over energie en duurzaamheid is redelijk. Een groot deel van de ondervraagden weet wat duurzame energie is en ze zijn redelijk op de hoogte van energiegebruik. Vier op de 10 jongeren zijn bezorgd over de toekomstige energievoorziening. Met name vrouwen maken zich hier zorgen over.

Energie vergelijken

Steeds meer mensen gaan bewuster om met energie. Dit scheelt namelijk ook in de portemonnee. Door energie te vergelijken, kunt u ook flink besparen. Vul uw wensen in en u krijgt een overzicht van de goedkoopste energie. Maak uw keuze en uw voordeel kan oplopen tot € 650.

Bron:

Onderzoek Eneco

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: