Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Energieprijzen Europa omlaag

De Europese energieprijzen laten een dalende trend zien, meldt de Amerikaanse financiële dienstverlener Bloomberg. Vooral in Duitsland, de grootste Europese economie, gaan de energietarieven omlaag. Dit komt door de hoge productie van groene energie.

Energietarieven dalen

Analisten van Credit Suisse verwachten dat in 2013 de stroomprijzen dalen met bijna 10%. In 2012 was er al sprake van een prijsdaling van 17%. De vraag naar elektriciteit neemt tot 2020 met 1% per jaar af. Verder zijn in Duitsland de winsten uit gas met 6% afgenomen. Hierdoor was energieproductie uit kolen vorig jaar voordeliger dan het opwekken van energie uit gas.

Groene energie

Duitsland kent een hoge productie van groene stroom. Ongeveer 25% van alle energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De Duitse overheid besloot na de Japanse kernramp in 2011 de sluiting van kernreactoren te versnellen. De prijsdaling van energie wordt volgens analisten veroorzaakt door de toename van groene energie. Energiebedrijven in Nederland importeren momenteel veel groene energie uit Duitsland vanwege de lage prijzen.

De laagste energieprijzen

Sinds de liberalisering van de energiemarkt mag u zelf een energieleverancier kiezen. Wilt u kijken of uw huidige energieleverancier de laagste energietarieven aanbiedt? Vergelijk energie op EasySwitch.nl. U ziet de scherpste energie-aanbiedingen. Stap over naar goedkope energie en bespaar tot € 650 per jaar.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: