Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
puzzel

Afgelopen donderdag presenteerde multinational Shell de jaarcijfers in Londen. Ceo van het olieconern Ben van Beurden gaf aan dat er geen makkelijke oplossing lijkt te zijn in de discussie rondom de transitie naar hernieuwbare energie.

1% hernieuwbare energie

Momenteel bestaat 1% van de energiemix uit hernieuwbare energie. Van Beurden verwacht niet dat dit percentage in enkele jaren op zal lopen naar 80%. De ontwikkeling naar een wereld die gebruik maakt van duurzame energie lijkt niet snel genoeg te gaan om dit percentage te behalen.

Uitdaging voor energiebedrijven

Een van de grootste uitdagingen van energiebedrijven is het voldoen aan de groeiende vraag naar energie en tegelijkertijd het zorgen voor een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.

De rol van Shell in de energietransitie

Omdat er steeds meer subsidiegeld wereldwijd besteed wordt aan hernieuwbare energie, wordt er een grotere groei verwacht dan tot nu toe heeft plaatsgevonden. Van Beurden verwacht dat het aandeel van duurzame energie de komende jaren op kan lopen tot 10 a 15% van de totale energievoorziening. De Shell topman erkent dat de wereld in een energietransitie verkeerd, alleen weet nog niet goed te bepalen waar Shell daarin staat. Voorlopig heeft de wereld meer energie nodig en omdat hernieuwbare energie nog niet aan deze vraag kan voldoen, zal Shell fossiele brandstoffen moeten blijven leveren. Ceo van Beurden gaf in september op een Amerikaanse Universiteit aan later te willen kunnen zeggen dat hij er alles aan heeft proberen te doen een stabielere wereld met nieuwe energiebronnen achter te laten.

Stap over naar duurzame energie

Wil je gebruik maken van duurzame energie? Stap dan over naar een energieleverancier die duurzame energie levert. Gebruik onze energievergelijker en bekijk bij welke energieleverancier jou de scherpste prijs betaalt voor duurzame energie.

Raounak

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: