Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
Groningers stappen het minst over op duurzame energie

Uit ons onderzoek is gebleken dat inwoners van Groningen het afgelopen half jaar het minst kiezen voor een groene, duurzame energieleverancier. In Zeeland zijn de meeste huishoudens overgestapt naar een duurzame leverancier.

Hoe is er onderzoek gedaan?

Om tot deze conclusie te komen hebben we onderzoek gaan met onze eigen overstapdata van 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2016. Om te bepalen welke leveranciers het meest en het minst duurzaam waren hebben we gebruik gemaakt van informatie uit 2015 van Wise Nederland. Hieruit hebben we de top 5 duurzaamste energieleveranciers gehaald en de top 5 minst duurzame energieleveranciers. Die top 5 zie je hieronder. Vervolgens hebben we per provincie onderzocht hoeveel huishoudens zijn overgestapt naar de duurzaamste en naar de minst duurzame leveranciers. Groningen kwam hieruit als de provincie die het minst is overgestapt naar een duurzame leverancier. 

Top 5 meest duurzame leveranciers:5 grootste vervuilers:
Duurzame Energie Unie (DE Unie)Essent
Pure Energie (Readthuys)Atoomstroom
QurrentDGB (De Groene Belangenbehartiger)
VandebronNUON
GreenchoiceSEPA Green

Bron: Wise Nederland – “Welke energiebedrijven zijn duurzaam, en wie zijn de grootste vervuilers?”

Wat betekent dit onderzoek?

Wat we met het onderzoek willen bereiken is bewustwording onder de consumenten. Het is heel belangrijk dat consumenten beseffen dat ze zelf een groot aandeel hebben in het verduurzamen van Nederland en indirect van de wereld. Als de meerderheid van de huishoudens de overstap maken naar een groene energieleverancier, geeft dat een seintje aan onze overheid. De investeringen in groene stroom gaan al heel goed, maar nu moet ook het biogas aan bod komen. De duurzaamste leveranciers zijn hier al mee bezig, maar kunnen het nog niet landelijk aanbieden omdat er te weinig subsidie van de overheid komt. Consumenten hebben een stem en kunnen die laten horen door over te stappen naar een duurzame energieleverancier.

Alle provincies in beeld

Ben je benieuwd hoe jouw provincie gescoord heeft? Op het kaartje hieronder kan je zien hoe duurzaam jouw woonplaats is.

overzicht-provincies-nl-2

Wat is het verschil tussen ‘extra groene’, ‘groen/grijs’ en ‘extra grijze’ energie?

Een energiecontract met het label ‘extra groen’ levert 100% duurzame energie. ‘Extra grijze’ energieleveranciers zijn de leveranciers die het meest vervuilen en dus het minst duurzaam zijn. Alle tussenliggende leveranciers zijn een mix tussen groene en grijze energie.

 

Wil je ook weten hoe duurzaam jouw energieleverancier is? Bij EasySwitch.nl kan je alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Dat kan je doen via onze energievergelijker!

 

Yentl Vork

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: