Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Hoge import Duitse stroom

De import van Duitse elektriciteit in Nederland is hoger dan ooit. Nederlandse energieleveranciers importeren grote hoeveelheden elektriciteit bij onze oosterburen. Dit blijkt uit berekeningen van het Duitse Verbond van Energie- en Waterbedrijven. 

Goedkope energie uit Duitsland

Duitsland kent momenteel een erg lage stroomprijs. Na de Japanse kernramp in 2011 heeft Duitsland volop geïnvesteerd in duurzame energie. Hierdoor nam de vraag naar alternatieve energiebronnen toe. Met name zonne-energie zorgde voor goedkope elektriciteit. Duitsland wekt nu zo’n 25% van zijn op een duurzame manier op.

Elektriciteitsprijzen in Nederland

In de eerste 3 kwartalen importeerde Nederland per saldo 15.470 gigawattuur. Het is voor Nederlandse leveranciers goedkoper om elektriciteit in te voeren dan zelf op te wekken. Het is nog de vraag of de Nederlandse elektriciteitsprijzen op lange termijn omlaag kunnen door de voordelige Duitse import. De energieprijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren.

Energieleveranciers vergelijken

De Nederlandse energiemarkt is geliberaliseerd, waardoor energieleveranciers met elkaar concurreren op prijs, service en duurzaamheid. Wilt u overstappen naar de energieleverancier met de laagste energietarieven? Wacht dan niet langer en vergelijk energie op EasySwitch.nl.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: