Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Hoger gasverbruik door kou

Door het winterse weer in maart is het zeer waarschijnlijk dat het gasrecord voor deze maand wordt gebroken. Volgens netbeheerder Gasunie is het goed mogelijk dat we in Nederland meer kuub gas verbruiken dan we ooit in maart hebben gedaan.

 

Winterse kou

Door de winterse kou zetten we vaker de kachel aan en op een hogere temperatuur dan normaal in maart. Na 20 dagen in maart was er 7,52 miljard kuub gas gebruikt, dat is 1 miljard kuub meer dan gebruikelijk. Gasunie meldt dat we net iets onder het gasrecord van 1996 zitten.

 

Pittige winter

Volgens een woordvoerder van Gasunie is de afgelopen winter in Nederland ‘pittig’. Er werd in december, januari en februari 34,8 miljard kuub gas verbruikt. Dat is een hoger verbruik dan in 1997, het jaar waarin voor de laatste keer de Elfstedentocht werd gereden.

 

Gas en energie vergelijken

Staat uw verwarming aan? En wilt u niet te veel betalen voor gas en energie? Vergelijk energie en gas via EasySwitch.nl en u bespaart mogelijk enkele honderden euro’s.

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: