Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
belasting

De heffingskorting op energiebelasting van € 144,74 voor gebouwen zonder verblijfsfunctie (zoals garageboxen) komt volgend jaar te vervallen. Hierdoor gaan garageboxhouders volgend jaar fors meer betalen voor energie. Verder daalt in 2015 de korting op de energiebelasting voor bijvoorbeeld woonhuizen (gebouwen mét verblijfsvergunning) van € 385,53 naar € 377,33.

Belastingplan 2015

De afschaffing en verlaging van de korting op de energiebelasting is onderdeel van Belastingplan 2015. Het Belastingplan 2015 is een wetsvoorstel dat op Prinsjesdag werd aangeboden aan de Eerste en Tweede Kamer. Als het Belastingplan 2015 wordt goedgekeurd en wordt gepubliceerd in het Staatsblad, gaan de wijzigingen per 1 januari 2015 in.

Hogere energiekosten

Garageboxen hebben vaak een zeer laag elektriciteitsverbruik, voor bijvoorbeeld een elektrische deur of verlichting. Het vastrecht en de aansluitkosten van de energiemeter zorgen ervoor dat de energiekosten toch hoog zijn. Vooral als volgend jaar de heffingskorting van € 144,74 (een vast bedrag per elektriciteitsaansluiting) wegvalt.

Andere aansluitingen zonder verblijfsvergunning

Naast garageboxen zijn er ook andere aansluitingen zonder verblijfsvergunning waarvan de energiekosten per 2015 omhoog gaan. Denk bijvoorbeeld aan de trap- en portiekverlichting van een flatgebouw. Of beregeningsinstallaties of pompsystemen op het land van een agrarisch bedrijf.

Over de heffingskorting

De heffingskorting zorgt ervoor dat iemand die woont of werkt op een bepaald adres niet de volle pond aan energiebelasting hoeft te betalen. Een gedeelte van het energieverbruik is onbelast, omdat een bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit wordt gezien als een basisbehoefte.

Vergelijk energie

Op EasySwitch.nl blijf je eenvoudig op de hoogte van al het energienieuws. In onze handige vergelijker kun je ook alle aanbieders van energie vergelijken. Overstappen is eenvoudig dankzij de overstapservice. Heb je nog vragen over de energiekosten in je garagebox? Neem dan contact op met je energieleverancier.

Raounak

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: