Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Hogere energierekening 2019 door fout kabinet

Energierekening 2019

Het huidige kabinet heeft de hoogte van de energierekening berekend op basis van oude schattingen uit 2017 van Planbureau Leefomgeving (PBL). Hierdoor valt de energierekening in 2019 hoger uit dan verwacht.

Volgens het CBS stijgt de energierekening in 2019 met gemiddeld 344 euro. In december deed staatssecretaris Mona Keijzer de stijging van de energierekening nog af als “bangmakerij”. Destijds baseerde ze haar uitspraak nog op de schattingen uit 2017.

Volgens minister Wiebes is het kabinet niet duidelijk genoeg geweest over de berekening. Wiebes geeft aan dat een hogere stijging een negatief effect kan hebben op de koopkracht. “Want energie is een van de dingen die koopkracht bepalen.” In de aanloop naar Prinsjesdag wil de minister daar nog eens goed naar kijken.

Vanwege het stijgen van de energierekening wordt het steeds belangrijker om energieleveranciers te vergelijken. Op EasySwitch.nl kun je gemakkelijk energieleveranciers vergelijken en meteen zien hoeveel geld je per jaar kunt besparen.

Natasja Rohof

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: