Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Interview: Wat doe je als je een jaar gratis stroom wint t.w.v. €750?

Je stroomrekening betalen uiteraard. Maar wat nou als je dan nog geld overhoudt…?

In november werden wij verkozen tot Website van het Jaar 2018 in de categorie Energie. Een ontzettend mooie prijs, omdat het publiek mocht stemmen: geen mooier compliment dan van je klanten horen dat zij blij met je zijn. Wij werken het hele jaar hard om onze service zo makkelijk en prettig mogelijk te maken voor onze bezoekers. En als we dan winnen, dan delen we de prijs graag met onze klanten. Daarom hebben we als bedankje een jaar gratis stroom t.w.v. €750 verloot onder onze overstappers. Onze winnaar kon met het geld iets meer doen dan alleen zijn stroomrekening betalen, dus wij hebben hem opgebeld om meer te horen over zijn mooie plannen.

Lees hier het gesprek tussen onze prijswinnaar en collega Willemijn:

 

Goedemorgen! Jij bent onze prijswinnaar, je hebt gewonnen, hoe voelt dat?

Ja super leuk, toen ik je mailtje kreeg dat ik had gewonnen dacht ik eigenlijk dat het spam was, maar dat het echt was dat had ik nooit verwacht, echt super leuk.

 

Het was goed dat je meteen even opbelde zodat we elkaar konden spreken en ik kon vertellen dat de prijs echt was. De prijs was natuurlijk eigenlijk €750 voor een jaar stroom, maar in jouw geval is dat genoeg voor een jaar stroom én gas, oftewel je hele energierekening, toch?

Ja zeker. En nog groene stroom ook, dus dat is hartstikke mooi. Is het ook nog goed voor het milieu.

 

Want je bent wel echt een duurzame overstapper?

Ja ik heb wel bewust groene stroom gekozen ja.

 

Nu kan je hier dus je hele energierekening van betalen, maar je bent ook nog iets anders van plan met het geld. Vertel eens.

Ja, daar schaam ik me eigenlijk wel een beetje voor. Want toen ik hoorde dat ik had gewonnen, was ik net bezig met het boeken van een reis naar Costa Rica en mijn eerste gedachte was: dat geld ga ik gebruiken voor het boeken van een vliegticket. Maar ja, bewust overstappen op groene stroom strookt niet echt met het gebruiken van dat geld voor een vliegticket. Zelf vind ik het milieu een van de belangrijkste dingen die er is en het is een van de grootste uitdagingen waar we voor staan, dus heb ik wel besloten om mijn schuldgevoel een beetje af te kopen door CO2 compensatie te kopen voor mijn vliegticket.

 

Dus naast je stroomkosten heb je het geld ook gebruikt om de volledige CO2 uitstoot van je vliegticket te compenseren?

Ja, dat klopt.

 

Dat is een mooie besteding van het geld. Heb je het komende jaar weer duurzame energie, en heb je tegelijk de aarde een een beetje geholpen.

Nou ja geholpen weet ik niet.

 

Je hebt het in ieder geval niet slechter gemaakt.

Je moet de balans vinden tussen van het leven genieten en je steentje bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering.

 

Je gaat in ieder geval een hele mooie reis naar Costa Rica maken. Wij zijn heel blij dat je mee hebt gedaan met de actie en dat je de prijs goed kan gebruiken voor de kosten van je energiecontract en je reis. Ik wil je in ieder geval heel veel plezier wensen met je reis, geniet ervan.

Dankjewel en ook super bedankt voor de prijs, ik zal wel een leuke foto sturen.

Ja doe dat, dat vinden we leuk om te krijgen!

 

Dan wil ik graag nog een oproep doen aan jullie als vergelijkingssite. Ik wil jullie vragen om vanaf volgend jaar alleen nog de groene energieleveranciers te vergelijken op jullie website. Daarmee maken jullie een enorm statement dat door veel mensen gewaardeerd en gezien zal worden. Bovendien zetten jullie de vervuilende leveranciers aan om ook over te stappen op groene stroom. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan het behoud van onze prachtige planeet!

Het zou geweldig zijn als alle energieleveranciers alleen nog maar echt groene stroom zouden leveren en wij willen hen hier graag in stimuleren. Op dit moment staan we niet op het punt om bepaalde leveranciers niet meer mee te nemen in een vergelijking, omdat we het als vergelijkingssite heel belangrijk vinden dat we alle contracten in de markt tonen. Maar we zijn wel bezig om meer bewustzijn te creëren rondom duurzame energie en om het aanbod van duurzame energiecontracten in de vergelijker zo groot mogelijk te maken. Een eerste stap in deze richting volgt volgende week, dan hoor je er meer over!

 

Oké ik ben benieuwd!

Wij zijn ook benieuwd en gaan ervoor zorgen dat we de wereld samen een stukje groener gaan maken. Bedankt voor het interview, fijne dag verder!

 

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: