Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Investeren in eigen stukje windmolen

Vanaf eind juni konden mensen zich inschrijven voor het kopen van hun eigen stukje windmolen. Met zo’n aandeel krijgt elke mede-eigenaar de beschikking over groene energie en bespaart op zijn energiekosten. De molens worden op 1 januari 2013 in gebruik genomen.

Winddelen

Afgelopen juni meldde de Windcentrale dat mensen een aandeel konden nemen in een windmolen. Een winddeel was te koop voor € 351 en voor iedereen beschikbaar. En het liep storm, binnen een paar maanden tijd zijn er 5500 mede-eigenaars gevonden van de windmolens de Grote Geert en de Jonge Held.

Voordelen eigen energie

De windmolens staan op het platteland van Groningen en gaan zelf energie opwekken. Deze energie wordt in mindering gebracht op de energie die thuis wordt verbruikt en wordt zo verdeeld over alle mede-eigenaars van de windmolens. Iedere investeerder draagt op deze manier bij aan groene, schone energie.

Lage energierekening

De windmolens hebben in totaal € 7 miljoen opgebracht. De opgewekte stroom wordt verdeeld over alle mensen met een aandeel. Deze mensen gaan minder betalen voor hun energierekening. Een winddeel zal zo’n 500 kWh opleveren. Dit staat gelijk aan 1/7 deel van het verbruik van een gemiddeld huishouden.

Besparen energie

Dit project is een groot succes, daarom is de Windcentrale op zoek naar andere windmolens. Besparen op uw energiekosten? Koop een winddeel in een windmolen of vergelijk energie. Vul uw gegevens in en u krijgt een overzicht van alle leveranciers om de goedkoopste energieleverancier te vinden.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: