Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon
windmolen

Uit onderzoek van energieleverancier Nuon blijkt dat met name jonge vrouwen een duurzaam hart hebben en geen probleem hebben met een windmolen dichtbij huis. Mannen blijken vaker sceptisch over het klimaatprobleem. 

 

Uit het onderzoek onder ruim 2.200 Nederlands bleek dat mannen liever kerncentrales gebouwd zien worden. Mannen trekken het klimaatprobleem twee keer zo vaak als vrouwen in twijfel. Gepensioneerden stellen weer twee keer zo vaak hun vraagtekens bij het klimaatprobleem als jongeren.

 

Wat zijn de oplossingen voor het klimaatprobleem?

Vier op de tien jongeren van 18 tot 25 jaar die meededen aan het onderzoek gaven aan voor wind te kiezen als oplossing om de energievoorziening te verduurzamen. Van de jongeren gaf de helft aan geen moeite te hebben met een windmolen dicht bij huis. Ouderen zijn het hier niet mee eens en kiezen eerder voor zonnepanelen.

 

Windmolens vanzelfsprekend voor jongeren

Hoofd ontwikkeling windenergie bij Nuon Margit Deimel geeft aan in het onderzoek terug te zien dat jongeren gewend zijn aan windmolens.  Windmolens lijken voor jongeren een stuk vanzelfsprekender. Van de jongeren vindt een derde dat de overheid meer zou moeten doen aan duurzaamheid. Van de 65 plussers was een kwart hiermee eens.

 

Wat vindt u belangrijk?

Vindt u groene energie belangrijk? Heeft u zelf zonnepanelen op het dak? Onze energievergelijker biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor een energiecontract met enkel groene stroom. Wij sorteren allereerst op prijs. Gebruik de filters om de resultaten in het overzicht te sorteren.

 

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: