Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Kosten stadsverwarming omhoog

AMSTERDAM – 19-08-2011

De bijna 300.000 huishoudens die gebruik maken van stadsverwarming zouden mogelijk tussen de 5 en 15 procent meer voor hun energie moeten gaan betalen als de nieuwe Warmtewet in werking treed.

Dit maakt de wet onaanvaardbaar aldus de Woonbond. Het verwachte stijgingspercentage blijkt uit berekeningen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). In juli zijn deze al verzonden aan de tweede kamer. De NMa maakte deze berekening op basis van rekeningen uit 2008 van de grote energieleveranciers.

De NMa bekeek nota’s van Eneco, Essent, Nuon en Stadsverwarming Purmerend. De bijna 300.000 klanten van Eneco, Essent en Nuon gaan volgens de NMa aanzienlijk meer betalen voor hun energierekening aan de stadsverwarming.

De enige gemeente waar de energiekosten dalen is Purmerend. Hier zien de meeste van de 24.000 huishoudens hun kosten dalen. Dit komt doordat veel mensen in Purmerend hun eigen warmte wisselaar hebben.

 

Helaas kunt u niet vrij kiezen voor een leverancier van stadswarmte, op uw stroom kosten kunt u wel besparen. U kunt nu onafhankelijk alle energieleveranciers vergelijken. Geef uw verbruik op in onze energievergelijker.

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: