Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
inzicht

Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om kosteloos gebruik te maken van de onafhankelijke Oxxio app. Deze app stelt je in staat je energieverbruik te vergelijken met andere Nederlanders. De app is niet alleen ontwikkeld voor Oxxio klanten, maar ook niet-Oxxio klanten kunnen gebruik maken van deze app. In de toekomst zal de app ook te gebruiken zijn voor het bedienen van elektrische apparatuur.

Energieleverancier als energiecoach

Sinds 2009 heeft Oxxio al een app voor Oxxio gebruikers. De ervaring die Oxxio hiermee heeft opgedaan zal nu worden ingezet om te fungeren als energiecoach voor heel Nederland. Dankzij ontwikkelingen als ‘slimme meters’ verandert de rol van energieleveranciers naar een meer participerende rol. Door het verkregen inzicht is het voor energieleveranciers mogelijk advies te geven hoe en waar er precies bespaard kan worden.

Analoge meter

De vandaag gelanceerde versie van de Oxxio app richt zich alleen nog op de traditionele, analoge meter. Dit komt omdat het overgrote deel van de Nederlandse huishoudens gebruik maakt van een analoge meter. In het voorjaar zal Oxxio een app lanceren voor slimme meters.

Onafhankelijk van energieleverancier

De Oxxio app is te gebruiken door alle huishoudens in Nederland. Ongeacht energieleverancier en hardware. Wanneer meer hardware leveranciers slimme producten op de markt gaan brengen zal de functionaliteit van de app toenemen. De app zal dan meer gedetailleerde informatie ontvangen over het energiegebruik in huis.

Besparingsdoel

De open app die vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar is, laat op basis van uw woonsituatie een energiescore zien. Zo is het mogelijk voor gebruikers om hun eigen gebruik te vergelijken me dat van vergelijkbare huishoudens. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn een besparingsdoel aan de app te koppelen, waardoor gebruikers bespaartips kunnen ontvangen via alerts.

Energie vergelijken

Via de Oxxio app en andere slimme meters komt u steeds meer te weten over je eigen energieverbruik. Weet je  wat je energieverbruik is en wil je hierop besparen? Vergelijk energie dan online door de tarieven van je energieleverancier met de tarieven van andere energieleveranciers te vergelijken. Via onze energievergelijker vind je de goedkoopste energieleverancier.

Raounak

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: