Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Prinsjesdag is achter de rug en de troonrede is voorgelezen; wat betekent dit voor Nederland?

 

Investeren in duurzaamheid

Het wordt ieder jaar belangrijker: duurzaamheid. Het is een trend die om is gegaan in een blijvend aandachtspunt. In het Energieakkoord staan afspraken vastgelegd over betaalbare en duurzame energievoorzieningen en in de troonrede wordt duidelijk dat de overheid hier veel in wil gaan investeren. Innoveren op het gebied van duurzame energiebronnen zoals waterkracht, wind- en zonne-energie zorgt niet alleen voor het tegengaan van klimaatverandering, het zorgt ook voor veel extra banen. Een goede kans voor het Nederlandse bedrijfsleven dus.

Meer aandacht voor Groningers

In de trant van duurzaamheid heeft de overheid daarnaast besloten om de gaswinning in Groningen te halveren ten opzichte van 2012. In de afgelopen jaren heeft de gaswinning gezorgd voor veel problemen in het aardbevingsgebied. De overheid wil de getroffen Groningers nu tegemoet komen en samen naar oplossingen gaan zoeken. Minder gaswinning moet het aantal aardbevingen verminderen en het versterken van woningen en gebouwen moet de veiligheid te vergroten.

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: