Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Meest populaire energieleveranciers

Volgens de peiling van EasySwitch, de onafhankelijke vergelijk- en overstapservice van energieleveranciers, is ondanks de daling van de energieprijzen de top 10 van energieleveranciers na de jaarwisseling onveranderd gebleven.

 

De top 10 van energieleveranciers is onveranderd gebleven, maar wie zijn die energieleveranciers en wat zijn de (prijs)verschillen? Hieronder wordt meer duidelijk over de verschillende energieleveranciers en hun energieprijzen bij een contract van 1 of 3 jaar en of doorlopend variabele prijzen.

Voor de hieronder genoemde bedragen geldt dat (mbv de onafhankelijke energiewijzer van EasySwitch)gerekend is met een verbruik van 5200 kWh elektra en 1200 m3 gas, wat een normaal verbruik is voor gemiddelde huishoudens. De genoemde energieprijzen zijn all in, wat inhoudt dat deze inclusief leveringskosten, netwerkkosten, energiebelasting evt. kortingen en 19% BTW zijn.

Top 4 bij 1 jaar contracten

Bij 1 jaar vaste prijzen verschijnt de NEM met € 120,89 all in per maand bovenaan de ranking (vergelijk Nederlandse Energie Maatschappij tarieven). Hierbij moet worden opgemerkt dat de gasprijzen bij de NEM variabel zijn. Als tweede volgt Greenchoice met € 126,81 all in per maand voor een vaste prijs voor grijs gas en groene stroom (vergelijk Greenchoice tarieven). Eon staat met € 129,48 all in per maand voor vaste energietarieven voor grijs gas en groene stroom op de derde plaats en Anode vertegenwoordigt de vierde plaats met € 138,25 all in per maand voor vaste grijze elektraprijzen en variabele grijze gasprijzen (vergelijk Eon tarieven en Anode tarieven hier).

Bij 1 jaar vaste prijzen, switcht de meerderheid van de gebruikers naar Greenchoice, Eon of de NEM. Gebruikers die een langdurig contract willen, gaan doorgaans voor Electrabel voor 3 jaar vaste prijzen. Dit komt mede omdat dit goede prijzen zijn en omdat het contract vrij opzegbaar is. Wat is voor drie jaar lang de goedkoopste optie?

Top 4 bij 3 jaar contracten

Een combinatie van een vaste grijze elektraprijs van Anode + een variabele grijze gasprijs van Eon staat met € 134,82 all in per maand op de eerste plaats . Als tweede in de ranking staat Electrabel met € 139,05 all in per maand voor drie jaar vast groene elektra en grijs gas. Hierbij moet worden opgemerkt dat dit contract bij Electrabel tussentijds boetevrij kan worden opgezegd (vergelijk Electrabel tarieven hier). Op de derde plaats volgt Anode met € 139,25 all in per maand voor drie jaar vast grijze elektraprijzen en variabele gasprijzen en op de vierde plaats staat wederom Anode met € 139,66 all in per maand voor drie jaar groene elektraprijzen plus drie jaar variabele prijzen voor grijs gas. Energie vergelijken doet u op EasySwitch.nl.

Top 4 bij doorlopend variabele prijzen

Bij doorlopend variabele prijzen staat de NEM bovenaan de ranking met € 138,67 all in per maand, gevolgd door Eon met € 142,90 all in per maand. Electrabel staat als derde genoemd met € 147,59 all in per maand en Frivius staat op de vierde plek met € 149,88 all in per maand.

De hierboven genoemde contracten zijn allen voor groene elektra + grijs gas en zijn bovendien allen boetevrij opzegbaar.

Onderzoek NMa

Dat er op jaarbasis veel geld kan worden bespaard, is inmiddels ook onderzocht en onderbouwd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Een overstap van particulieren bespaart gemiddeld € 650,- per jaar. Voor MKB / bedrijven kan deze besparing nog veel hoger uitvallen. Verder blijkt uit het onderzoek van de NMa dat veel genoemde redenen van de consument om niet over te stappen ‘administratief gedoe’ en ‘bang voor afsluiting’ zijn.

Over EasySwitch

EasySwitch informeert de consument over de mogelijke voordelen van overstappen van energieleverancier, maakt direct energieprijzen vergelijken en gratis overstappen van en naar de gewenste energieleverancier mogelijk, voorkomt administratieve problemen of brieven die niet aankomen en garandeert tot slot dat overstappen energieleverancier alleen een administratieve kwestie is en u geld bespaart. Hierdoor zal geen sprake zijn van afsluiting; de aansluitingen, leidingen en energiemeter blijven immers ‘gewoon’ hetzelfde.

Bespaar ook!

U kunt nu energieleveranciers vergelijken door op “vergelijk energie” te klikken. Volg duizenden voorgangers door via EasySwitch online de energieprijzen te vergelijken en stap ook over om zo honderden euro’s per jaar te besparen.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: