Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Meldpunt klachten deurverkoop energiebedrijven

Door een stijging van het aantal klachten van consumenten bij het overheidsloket over energieleveranciers en de door hun gehanteerde verkooptechnieken, met name deurverkoop, heeft ConsuWijzer afgelopen week een loket geopend waarbij klachten digitaal kunnen worden gemeld.

ConsuWijzer is een overheidsloket waar consumenten onafhankelijke en betrouwbare informatie kunnen vinden over hun rechten, onder meer doordat hier de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) en de Consumentenautoriteit samenwerken. Deze instanties vinden het ‘absoluut onacceptabel’ als misstanden bij deurverkoop een normale gang van zaken blijkt te zijn en stellen dat “slechte communicatie het vertrouwen van de consument in de energiemarkt ondermijnt”.

Op ConsuWijzer kan digitaal een klacht over de gehanteerde deurverkooptechnieken worden achterlaten. Laat het op CunsuWijzer weten als verkopers van energieleveranciers: liegen, informatie verzwijgen, agressief zijn of u in meer of mindere mate onder druk zetten iets te tekenen. ConsuWijzer verzamelt al deze klachten en als blijkt dat energiebedrijven zich niet aan de voorgeschreven regels houden, kunnen zij van de NMa of de Consumentenautoriteit een boete ontvangen.

Toch nieuwsgierig geworden of overstappen van energieleverancier goed is voor uw portemonnee? Ook op uw energiekosten besparen? Bij EasySwitch kan een onafhankelijke en betrouwbare energievergelijking van verschillende energieleveranciers en bijbehorende energieprijzen worden gemaakt. Duizenden zijn u al voor gegaan dus wacht niet langer! Meer informatie over de voordelen van overstappen energieleverancier is te vinden op easyswitch.nl.

Over EasySwitch.nl.
EasySwitch is 100% onafhankelijk en zorgt er voor dat u eenvoudig kan overstappen naar de goedkoopste energieleverancier. Met de EasySwitch energiewijzer kunt u als consument eenvoudig en onafhankelijk energieprijzen van energiebedrijven vergelijken op basis van verschillende criteria zoals prijs, service en looptijd.

Daan Konijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: