Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Goed nieuws voor milieubewuste consumenten. Het Europees Parlement heeft nieuwe regels goedgekeurd over de herziening van de energie-etiketten op apparaten. Dit betekent dat de etiketten met alle plusjes worden afgeschaft en milieu-etiketten vanaf nu alleen nog een schaal van A tot G zullen tonen. Dit maakt het vergelijken van energiezuinige producten een stuk eenvoudiger.

 

Verdwijnen van klassen A+, A++, A+++

De nieuwe energieschaal zal naar alle waarschijnlijkheid niet eens het A label krijgen. Op die manier blijft er ruimte voor de ontwikkeling van nóg energiezuinigere producten. Informatiecampagnes vanuit de overheid moeten duidelijk maken wat de betekenis van het etiket zal zijn.

 

Wetgeving pas definitief bij uitspraak alle lidstaten

Detailhandel Nederland blijft zich inzetten voor het onderwerp. Toch is de wetgeving pas definitief als de lidstaten zich hebben uitgesproken over het onderwerp. Dit betekent ook extra tijd voor het bedenken van een betere oplossing voor producten waarbij het etiket direct op de verpakking is geplakt.

 

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: