Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring
cadeau

Wie kent ze niet, de gratis welkomstcadeaus die energieleveranciers weggeven bij een energiecontract. Denk hierbij aan een gratis barbecue, iPad of cadeaubon. Dergelijke acties lijken in eerste instantie voordelig. Of ze echt goed zijn voor je portemonnee is maar de vraag.

Gratis cadeaus bij energie

Krijg je van een energieleverancier een energie-aanbieding met een gratis cadeau? Let dan goed op de hoogte van onder andere het vastrecht. Via het vastrecht brengt de energieleverancier je administratieve kosten in rekening. Energieleveranciers bepalen zelf de hoogte hiervan. Ze hoeven geen verantwoording af te leggen over de hoogte van het vastrecht.

Betaal niet te veel

Bij een energiecontract met een gratis cadeau is het vastrecht meestal een stuk hoger dan bij andere energieleveranciers. Heb je een 3-jarig contract afgesloten? Dan betaal je 3 jaar lang een hoog bedrag aan vastrecht. Een cadeau bij een energiecontract blijkt dan een stuk minder voordelig te zijn. Win advies in op EasySwitch.nl

Krijg je  een energiecontract met gratis cadeau aangeboden? Het is raadzaam om eerst advies in te winnen bij onafhankelijke vergelijkingswebsites zoals EasySwitch.nl. Meestal ben je het voordeligst uit met een 1-jarig contract en jaarlijks overstappen. Met het geld dat je op deze manier bespaart kun je het cadeau doorgaans voordeliger zelf aanschaffen.

Raounak

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: