Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Samenwerking met HomeQGo: We gaan jou helpen verduurzamen

Vandaag gaat onze samenwerking met het bedrijf HomeQgo van start om jou actief te helpen met het verduurzamen van je huis. Met de tools van HomeQgo maken we een huisscan waardoor we kunnen laten zien met welke duurzame oplossingen je je energierekening nog verder kunt verlagen. Wij denken namelijk dat de zoektocht naar de laagste energierekening niet stopt bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

 

Persoonlijk advies

Vraag je je wel eens af hoe je je huis kunt verduurzamen en wat het je oplevert? Daar gaan we je vanaf vandaag antwoord op geven, zonder dat jij hier iets voor hoeft te doen. Als je via ons overstapt gaan we namelijk voor je kijken op welke manieren je je huis kunt verduurzamen. Denk hierbij aan het isoleren van de muren of het dak, of aan het aanschaffen van een warmtepomp of zonnepanelen. We checken meteen even of de investering rendabel is, zonnepanelen leveren je natuurlijk alleen wat op als deze zoveel mogelijk zonnestralen opvangen. Als we mogelijkheden voor verduurzaming hebben gevonden, zetten we deze voor je op een rijtje: we laten je zien wat het je kost, hoe lang het duurt voordat je je investering hebt terugverdiend en natuurlijk hoeveel je ermee gaat besparen. Want met zonnepanelen help je niet alleen het milieu, maar ook je eigen portemonnee.

 

Dit merk je ervan

Wij geloven erin dat iedereen de laagste vaste lasten moet hebben, zonder gedoe. Daarom maken wij achter de schermen automatisch een huisscan voor je. Als wij hebben onderzocht op welke manieren je kunt verduurzamen, ontvang je van ons een gepersonaliseerde mail met jouw opties. Je hoeft dus niets zelf uit te zoeken en je hoort alleen van ons als we goed nieuws voor je hebben.

 

De vervolgstappen

Heb je van ons een mail ontvangen en ben je geïnteresseerd in het verduurzamen van je huis? Dan is het vervolgproces heel makkelijk. Via de mail sturen we je door naar de website van HomeQgo waar je gratis en vrijblijvend offertes kunt opvragen. Je regelt alles eenvoudig online, er komt pas iemand bij je langs als je zonnepanelen daadwerkelijk geïnstalleerd moeten worden. Dit is de kracht van HomeQgo volgens directeur Pepijn Post: “We willen het verduurzamen van je huis zo eenvoudig mogelijk maken. Doordat we alles online regelen kunnen we onze service goedkoper, sneller én laagdrempeliger maken.”

 

Wij gaan proactief helpen met verduurzamen

De samenwerking is een logische stap als je het vraagt aan onze energie-expert Simon Schreuder: “In de afgelopen tijd hebben we gemerkt dat steeds meer mensen interesse hebben om iets goed te doen voor het milieu; om Nederland samen een stukje groener te maken. Voor veel mensen is het echter nog een grote stap om echt actie te ondernemen, want daar komt een hoop uitzoekwerk en vaak een behoorlijke investering bij kijken. Wij gaan deze drempel wegnemen door het uitzoekwerk uit handen te nemen en door te laten zien dat de investering vaak lager is dan verwacht. Het past goed bij onze huidige diensten omdat we onze klanten hiermee een extra mogelijkheid bieden om te besparen, zonder dat zij hier zelf moeite voor hoeven te doen.”

 

Wil jij ook persoonlijk advies ontvangen?

We gaan onze nieuwe service langzaam uitrollen en beginnen met een testgroep. Het kan zijn dat je niet binnen deze groep valt, maar dat je toch graag persoonlijk advies ontvangt. Dat kan! Ook als je nog nooit via ons bent overgestapt kun je via de onderstaande button je persoonlijke verduurzamingsadvies opvragen en wie weet ben jij over een maand de trotse eigenaar van een dak vol zonnepanelen of een super zuinige warmtepomp.

 

Al jouw vragen beantwoord

Bij het onderwerp verduurzaming komen vaak vragen naar boven. De meest gestelde vragen hebben we verzameld en worden hieronder beantwoord. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met HomeQgo, zij kunnen je alles vertellen over verduurzaming.

 

De salderingsregeling gaat verdwijnen, krijg je dan nog wel subsidie voor zonnepanelen?

De salderingsregeling wordt in 2020 vervangen door een terugleversubsidie. De subsidie verdwijnt dus niet, maar wordt op een andere manier uitgekeerd.
Met de huidige salderingsregeling mag je de stroom die je afneemt van het net wegstrepen tegen stroom die je zelf opwekt. Je betaalt alleen voor de extra stroom die je verbruikt. Je betaalt in deze situatie voor een groot deel van de stroom geen btw, waardoor het de overheid veel geld kost. Met de terugleversubsidie krijg je als eigenaar van zonnepanelen een vergoeding voor iedere kWh stroom die je opwekt, ongeacht hoeveel je zelf verbruikt. Uiteindelijk moet de nieuwe regeling zowel voordelig zijn voor mensen met zonnepanelen als voor de overheid.

 

Zijn duurzame investeringen in je huis fiscaal aftrekbaar?

Nee, je kunt de investering van zonnepanelen etc. niet fiscaal aftrekken. Als je een lening afsluit voor een duurzame investering van je huis, dan kun je de rente over je lening wel fiscaal aftrekken.

 

Een cv-ketel is toch veel goedkoper?

Op dit moment is het aanschaffen van een cv-ketel nog goedkoper dan een duurzaam alternatief, zoals een (hybride)warmtepomp, maar dit gaat de komende jaren veranderen. Er wordt nu al gepleit om vanaf 2021 geen cv-ketels meer te installeren. Als je nu kiest voor een duurzaam alternatief, krijg je subsidie en begin je direct met energie besparen, wat de kosten drukt. Omdat een cv-ketel ongeveer 15 jaar meegaat en de gasprijs naar verwachting flink gaat stijgen, zal het gebruik van de cv-ketel over een aantal jaar behoorlijk duur zijn. Als jouw cv-ketel binnenkort vervangen moet worden, raadt Milieu Centraal het aan om niet meer te kiezen voor een cv-ketel maar voor een (hybride)warmtepomp. Dit wordt op den duur standaard de goedkopere optie.

 

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: