Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Uitleg over beperkte aanbod energieleveranciers

energieleveranciers aanbod

Laatste update: 15-10-2021

Als je bij ons een vergelijking hebt gemaakt, is het je waarschijnlijk opgevallen dat je maar uit een aantal energiecontracten kunt kiezen. Dat is niet zoals je van ons gewend bent, dus we leggen je graag uit hoe dit kan en wat dit voor jou betekent.

Wat gebeurt er nu op de energiemarkt?

Op dit moment heerst er veel onrust op de energiemarkt. Doordat de gasprijzen de afgelopen tijd hard zijn gestegen, is het voor energieleveranciers vaak niet meer rendabel om de oorspronkelijke tarieven aan te houden. Energieleveranciers maken nu flink verlies en kleine energieleveranciers dreigen zelfs failliet te gaan. Dit is onder andere de reden dat verschillende energieleveranciers hun contractaanbiedingen terugtrekken en aangeven dat ze niet meer op vergelijkingswebsites getoond willen worden. Ook via hun eigen website bieden energieleveranciers op dit moment minder energiecontracten aan.

Wanneer komen de contracten terug?

Helaas is het lastig om hier een concreet antwoord op te geven. Wij zijn dagelijks in gesprek met leveranciers om ervoor te zorgen dat wij iedere dag een breed aanbod aan energiecontracten kunnen aanbieden. Maar deze situatie hebben we in Nederland nog nooit meegemaakt, dus is het lastig om te voorspellen wat er gaat gebeuren. Zodra wij weer meer energiecontracten kunnen aanbieden, zal je die natuurlijk direct terugvinden in onze vergelijker.

Om jou zo goed mogelijk op de hoogte te houden, delen we nieuwste ontwikkelingen op deze blog en via e-mail zodra dit bekend is. Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden nieuwsbrief


Wat is jullie advies voor mij?

We raden je voor nu aan om heel even te wachten met overstappen. Op dit moment hebben wij een heel beperkt aanbod. Check volgende week opnieuw onze vergelijker of schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat we jou op de hoogte kunnen houden als wij weer een groter aanbod hebben.

Willemijn

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: