Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Vandebron wordt overgenomen door Essent

Energieleverancier Vandebron wordt met ruim 200.000 klanten door Essent overgenomen. Essent hoopt door middel van de overname nieuwe “diep groene” klanten aan te trekken.

Het energiebedrijf heeft 100% van de aandelen gekocht van de groene energieleverancier. Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

Gevolgen overname

Als gevolg van de overname heeft de marktleider in Nederland nu drie merken die aansluiten op verschillende doelgroepen: Essent als hoofdmerk, Energiedirect als prijsvechter en Vandebron voor consumenten die kiezen voor duurzame energie. De energietarieven blijven voor de klanten van Vandebron na de overname gelijk.

Vandebron wordt een dochteronderneming van Essent, maar zal wel blijven opereren als een zelfstandig bedrijf. Dit houdt in dat de identiteit van de energieleverancier zal blijven bestaan. Daarnaast behouden de werknemers van Vandebron allemaal hun baan. De groene energieleverancier blijft met zijn 300 medewerkers gevestigd in Amsterdam.

Waarom deze overname?

Sinds de oprichting in 2014 lijdt Vandebron fikse verliezen. Afgelopen jaar maakte het energiebedrijf een verlies van 11 miljoen euro, blijkt uit KvK-gegevens. Dit jaar sluit de energieleverancier voor eerst af met een positief bedrijfsresultaat.

Een aantal jaar geleden had Vandebron zich een overname door Essent nog niet voor kunnen stellen. De groene energieleverancier heeft zich altijd afgezet tegen grote energiebedrijven. Volgens Vandebron kan de transitie naar 100% duurzame energie alleen in een stroomversnelling raken als de grote energieleveranciers hier ook aan meedoen. Om dit te bereiken heeft de energieleverancier ervoor gekozen om onderdeel te worden van Essent.

Voordat de overname definitief rond is moet deze eerst nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt. De ACM zal onderzoeken of consumenten na de overname nog wel genoeg keuzemogelijkheden hebben. Het onderzoek zal ongeveer vier tot zes weken duren.

Natasja Rohof

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: