Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Je hebt het vast al ergens gelezen: de variabele energietarieven gaan per vandaag, 1 juli, dalen. Dit zegt je waarschijnlijk weinig en je vertrouwt erop ook te profiteren van deze daling. Zo werkt het echter niet. Het loont enorm om scherp te zijn, óók op als het om je energiecontract gaat,

 

Variabele energietarieven

 

 

Wat betekent een daling van de energietarieven voor jou?

In de bovenstaande afbeelding zie je de ontwikkeling van de variabele energietarieven in de afgelopen jaren bij de populairste energieleveranciers. Alleen met een contract met variabele tarieven merk jeeen verschil in de kosten voor uw energie. Lees meer als je wil weten hoe je kunt profiteren van de lage energieprijzen, ongeacht jouw huidige situatie.

 

Verval niet in een slaperscontract, kies voor actie!

Kun je je nog nog herinneren dat je, inmiddels misschien al een aantal jaar geleden een energiecontract hebt afgesloten voor een scherpe prijs? Helaas gelden deze scherpe prijzen alleen tijdens de contractperiode. Als je contract wordt verlengd, en je zelf geen actie onderneemt word je gezien als slaper en krijg je plafondprijzen doorberekend. Dit is een contract met variabele tarieven die mee schommelt met de actuele energietarieven. Energieleveranciers stunten met actiecontracten om meer klanten te werven op prijsvergelijkingssites.  Dit doen zij met contracten met aantrekkelijke actietarieven. Deze actietarieven liggen meestal lager dan de variabele tarieven. Wij raden je aan te kiezen voor een 1-jarig actiecontract met actietarieven. Vaak krijg je hier nog een welkomstkorting bij. Na je contractperiode maak je weer een vergelijking en kies je opnieuw voor een actiecontract met een mooie welkomstkorting.

 

Bekijk hoeveel je kunt besparen

Wist je dat een vergelijking maken heel eenvoudig is en je dit al binnen één minuut doet? Vul je gegevens in in onze vergelijker en bekijk daarom wat je kunt besparen door een overstap te maken naar een andere energieleverancier. Bij een overstap wordt je oude energieleverancier voor je opgezegd. Ga je verhuizen, dan dien je je oude energieleverancier zelf op te zeggen.

 

Vergelijk Energie

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: