Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Vattenfall neemt energieleverancier Delta over

Het Zweedse moederbedrijf van Nuon, Vattenfall, heeft energieleverancier Delta overgenomen. Dit werd gisteren bekendgemaakt. Ondanks de overname, blijft Delta onafhankelijk opereren. Het is niet duidelijk hoeveel Vattenfall voor de energieleverancier heeft neergeteld.

Dankzij de aankoop van Delta, krijgt Vattenfall een sterkere positie in Nederland. Voor klanten gebeurt er voorlopig niets en Delta zal ook zijn naam behouden. Dit in tegenstelling tot Nuon, die uiteindelijk wel over zal gaan naar merknaam Vattenfall.

Voor de klantenservice en verkoop werkte Delta samen met voormalig zusterbedrijf Delta Fiber. Deze samenwerking wordt voortgezet.

De overname is nog niet goedgekeurd door de ondernemingsraad van Delta Energie. Ook toezichthouder op de energiemarkt, de Autoriteit Consument & Markt, moet nog zijn goedkeuring geven. De ruim 500 medewerkers van Delta zullen bij de overname hun baan behouden.

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: