Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Vereniging Eigen Huis stelt na onderzoek onder 4.400 leden dat de verbruiksinzichten die huishoudens tweemaandelijks behoren te ontvangen van hun energieleverancier ondermaats zijn. Huishoudens in het bezit van een slimme meter kunnen een hoop besparen met deze maatregel.

Overzicht moet huishoudens helpen besparen

Met name de overzichten van Energiedirect.nl en E.ON lijken niet voldoende te informeren over het energieverbruik. Volgens het onderzoek doen energieleveranciers Qurrent, NLE, Greenchoice en Enecohet beter. Zij weten de klant wél inzichtelijke informatie te verschaffen.

Een derde ondervraagden ontvangt geen overzicht

Van de ondervraagden geeft een derde aan het overzicht niet eens te ontvangen. Van de huishoudens die het overzicht wél ontvangen geeft ongeveer de helft aan dat dit hen niet helpt met het besparen op energie.

Grootste voordeel slimme meter

De meeste ondervraagden geven aan de slimme meter met name handig te vinden omdat deze de meterstanden automatisch doorgeeft.

Hoe je wel effectief kosten kunt besparen

Heb je een slimme meter en ontvang je de overzichten wél, dan kun je aan de slag gaan met experimenteren. Zo zou je eens kunnen proberen wat bepaalde energiebesparende handelingen uitmaken op de energierekening. Probeer bijvoorbeeld eens twee maanden lang niet uw tanden onder de douche te poetsen, maar slechts 3 minuten te douchen. Een manier om sneller en nog effectiever te besparen op je energiekosten is door energie te vergelijken. Een vergelijking maak je al binnen één minuut en je ziet meteen hoeveel je jaarlijks kunt overhouden.

 

 

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: