Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze privacyverklaring

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de olieprijs in de komende vijf jaar op zal lopen van 50 naar 80 dollar. Dit komt overeen met 47 tot 75 euro per olievat. Energiedenktank IEA verwacht de hogere prijs naar aanleiding van een analyse van het aanbod en de vraag naar energie in de komende 25 jaar.

Geschatte prijs slechts een gok

Deze prijzen zijn slechts een prognose. Blijvend lage energieprijzen zijn nog mogelijk wanneer de wereldeconomie minder groeit dan nu het geval is, de politieke situatie in Irak en Iran stabieler wordt én de OPEC-landen nog jaren langer meer zullen produceren tegen minder inkomsten.

Kans op blijvend lage prijzen klein

Omdat directeur Fatih Birol van IEA deze kans klein acht, is een productiedaling door minder investeringen van oliemaatschappijen logischer. Dit zou dus betekenen dat de prijs van olie weer zal stijgen.

 

Lisa Park

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: