Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring
Sluiten
whatsapp
call-icon

Het bijna-kampioenschap van Feyenoord heeft de Rotterdamse voetbalclub geen windeieren gelegd. Een lucratieve nieuwe shirtsponsor in de vorm van energieleverancier Qurrent is in ieder geval een goed voorlopig resultaat. Hoewel de komende weken nog maar moet blijken of de naam Qurrent volgend seizoen te zien is tussen de Emirates, T-mobiles en Jeeps van deze wereld, ziet de leverancier blijkbaar wel heil in de samenwerking. En ze zijn niet de enige.

Wie vandaag een kijkje neemt in onze vergelijker kan door zijn oogharen ook een alternatieve stand van de Eredivisie waarnemen. De top vier bestaat namelijk volledig uit leveranciers die op shirts van Eredivisieclubs prijken. Niet zo gek als je bedenkt dat bijna een derde van de clubs nu of in de toekomst de naam van een energieleverancier mee het veld op nemen. Wat is er zo aantrekkelijk aan een voetbalclub?

Lucratieve samenwerking
De belangrijkste reden is naamsbekendheid. Wekelijks kijken bijna 3 miljoen huishoudens met het bordje op schoot de samenvattingen van de Eredivisie. Alleen boer Olke of Rob Trip een shirt met je naam aan laten trekken, zou wat dat betreft beter werken. Daarnaast bieden clubs en spelers natuurlijk fijne marketingmogelijkheden. Of je nu een speler zijn was buiten op laat hangen, speciale supportercontracten aanbiedt of groene energie gaat leveren aan de Kuip.

Niet altijd een schot in de roos
Dat het ook een hoop negatieve aandacht kan opleveren, bewees de aankondiging van Qurrent. Want wat moet je als Amsterdams bedrijf bij Feyenoord? Zowel klanten uit de hoofdstad als Rotterdam dreigen hun contract op te zeggen. Een nog belangrijkere reden dan aan welke stad men zijn hart verkocht heeft: de geldverslindende mogul die de voetballerij heet, heeft niets te maken met de gifgroene waarden van Qurrent.

Wat vind jij?!
Leveranciers kunnen zich misschien beter nog maar eens achter de oren krabben voor ze een miljoenencontract sluiten met een voetbalclub. Misschien kunnen we ze alvast een handje helpen. Deel dit artikel op Facebook of Twitter en vertel welke leverancier welkom is bij jouw club. Of andersom: bij welke club mag jouw energieleverancier op het shirt komen te staan?

Sander de Wit

Bedankt voor het lezen! Ik heb dit artikel met liefde geschreven om jou te informeren. Is dat gelukt of heb je nog een vraag? Of een opmerking? Of wil je graag iets lezen over een ander onderwerp dat nog niet op onze blog staat?

Ik wil dit delen met mijn vrienden en volgers: